Секоја вечер се боцкам клексан 40, и секое утро аспирин 100. Теансфузиолог ми закажа за 2 недели. Не знам што да правам.
Здраво дали има некоја членка што и е препишан Аспирин 100 без покачени д димери поради превентива бидејќи претходно имав спонтан и испитан ми е мтхфр фактор од кој еден е позитивен?
Да, со првото дете немав испитано и не пиев ништо, дури во 8 миот месец ме пратија за фактори на хемостаза и д димери, потоа со втората бременост имав спонтан па испитав мутации, сега повторно сум бремена и докторката веднаш ми даде Аспирин 100 и барање мислење од трансфузиолог за клексани..
Zdravo da ve prasham posle kolku vreme od pozitiven test za bremenost otidovte na ginekolog zatoa sto jas deneska pravev e pozitiven testot i odma pobarav na internet kalkulator i spored nego sum 4+3 se slushnav so mojot ginekolog mi rece dojdi utre
Јас сум 5+1 уште немам отидено, би требало да отидам оваа недела. Гинекологот рече дека бетата треба да е барем 2000 за да се види нешто на ехо.
Оди денеска во авицена напрај си тест. Ќе ти покаже колку ти е бета и со тоа ке знаеш од колку почнуваш.
Јас сум 6та недела и бев на ендокринологија да испитам хормони затоа што имам хашимото-хипотиреизам, мене TSH ми е 2.8 и не ми препорачаа зголемување на терапијата, контрола за 6 недели треба да направам...
Devojki..dali mozam i smeam da si zemam boleduvanje ili primer rabota od doma nekolku dena ako mi dozvolat? Preumorna sum..odejki mozam da zaspijam...ne mozam da funkcioniram
Зошто да не смееш? Земи од општ матичен, гинеколозите не смееле да дадат додека не видат срцева реакција.
Би требало да сум некаде 5та недела, гинекологот не успеа ништо да види. Дали е рано? Или е знак за нешто лошо?
Не мора да значи, може подоцна имаш останато. И за првата бременост и сега беше исто кај мене. За колку време ти закажа пак?