И јас сум бремена ми дадоа упат за мислење од трансфузиолог за клексани ама докторката ми кажа да пијам и аспирин 100, а прочитав повеќе статии во кои пишува дека аспирин 100 во првото тромесечје од бременоста не се препорачува, па затоа се збунив и сакав да знам дали некој го пие во првото тромесечие
Здраво идни мамички и јас ви се придружувам бев на ехо 5+ пишува на извештајот имаше сакус со жолто тело ми кашаа за две недели на срцева реакција.. инаку и јас мутации на МТХФР пијам инприл метилфолат 1000 и се боцкам клексан, примав и аспитин 100 но ми го прекинаа поради кафеав исцедок
Јас и во првата и во оваа бременост пиев аспирин 100 до 12 недела. И кога ми се појави крварење не ми го прекинаа.
Jas go piev do momentov dodeka ne mi dadoa kleksani.Sega sum samo na niv.Taka sto na pocetokot piev i aspirin,a i isto taka poznavam trudnici koj go pijat aspirinot vo prvo tromesecie,mislam deka ne e problem
Jas piev aspirin do kaj 8 nedela, pa poradi kafejav iscedok mi go prekinaa i ostanav samo na kleksani.
Јас сум 5та недела и примам аспирин секој втор ден и клексани секој ден. И трансфузиологот и гинекологот се на ист став да пијам аспирин поради мутации. Дополнително примам два пати дневно утрогестан, елова, имприл, метил фолат и метил б12.
Сакав да прашам, бидејќи и јас сум со мутации и примам клексани, аспирин, метил фолат и метил б12, зошто примате и имприл и елова? Затоа што и во имприлот и еловата има метил фолат? Нели тоа се големи количини на метил фолат?
А бе мешиња како сте? Јас ве чекам онаму да се пишете во темата Термини за породување Ние ве напуштаме, се префрламе во второ тромесечие
Ми поминаа, пред скоро една недела. Сега од сабајле некогаш ми се лоши од одредена храна. Ама одма си повраќам и ко нова сум после цел ден. Се јадам. Ќе ти поминат и тебе. Стисни заби. Велат до 10та недела е најлошо,после се намалуваат и ги снемува
Trudnici najubavi eve me mene pak... Mnogu sum zbuneta... Dur da dojde prv pregled na 8mi ...nz so so sebe... Imam griza na sovest kako nisto da ne pravam...