А приска правеше сите имаат различно мислење за тоа некој дека се џабе дадени пари некој дека е корисно ти направи ?
Леле и јас имам исто мисли за скринингот многу ми е страв имам закажано на 5ти, наредна недела ке идам да испитам крв и урина и брисеви. Инаку премама дуо што ги зедов имаат и омега , и ми ги препорачаа многумина.
Приска не правев, докторката во систина ми рече дека они таму не ја препорачуваат бидејки е чиста статистика која што не е веродостојна, а многу често давала грешни позитивни резултати и се правеле паники и фрлање пари без потреба
Да ви се придружам и јас...и мене ми е мн страв дали е се во ред. Јас утре сум на контрола, па одвај чекам да ми кажат како е што е, па после тоа скрининг. Некако немам повеќе ни повраќање, ни гадење, ниту па стомакот ми е пораснат ...Но се трудам да мислам позитивно си викам можи ќе ми го кажат и полот Инаку и јас досега пијам само фолна, веќе сум 11та при крај.
Zdravo na site, jas sum nova na forumov ,i sakam da go spodelam moeto iskustvo .pred 5 dena bev kaj mojot maticen genikog da proveram dali sum bremena bidejki pravev test i ispadna pozitiven no so slaba vtora crta.doktorot mi kaza deka ima edna mala tocka uste e rano da se kaze i sega treba da idam utre na pregled.voedmo mi dade da pijam tifol i b6 vitamin.
. Немам потврдено бремееност уште, амаа ме интеррсира искуство со конзумирање на кефир во текот на бременоста?
Не знам, затоа прашав. Зборувам за габата значи, не за купечки кефир. Прашав чисто информативно зашто не знам какви дејствија би имало во бременост. Штета нема значи...фала
По мои сознанија не треба да се внесува затоа што не е обработено, пастеризирано и слично. Избегнувај додека не видиш др. па прашај го.
Zdravo devojki eve me i mene na temava okolu 8 ma nedela sum na bremenost super mi ide do sega nemam nikakvi macnini no ima denovi koga me boli stomak.. i oteceni gradi imamm
mislam deka e normalno toa,i jas imam otrceni gradin i stomak me boli vo dolniot predel,inace 5 nedela sumpies nesto folna ili..,.?
Дали знаете во Санте плус колку е цената за ехо и за скриниг. Неможев да најдам друга тема да прашам а претпоставувам дека некој од тука ги направил и двата прегледи.
Da folna kiselina pijam pa sega ponedelnik sum na kontrola pa ke mi kazat tocno kolku nedeli sum trudna.. bidejki koga bev pred dve nedeli mi kaza povejke od 4 nedeli pa sega ke vidam ponedelnik.. I ti li pies folna kiselina?
Здраво феминки сакам да ви се приклучам во тема прво тромесечие. Денес ми е 4 недела и 5 дена. Бев на преглед 4 недела и 1 ден и ми рекоа не се гледа плод само задебелен еднометриум,многу било рано да дојдам со полни 5 недели. проблемот е што настинав и сега незнам што да пијам? На која недела слушнавте срцева акција?
Ajde srejkno neka ti e cim ginekologot ne ti preporacal nesto za pienje togas ne mora nisto da pies a ako ima potreba ke ti dade folna kiselina sigurno a za srceva akcija mislam deka kun 12 nedela se slusa
Хaхa кaј 12 неделa срцевa тoгaш скринингoт се прaви веќе. Oд 6 дo 8 се слушa. Зa нaстинкaтa прoпoлис вo безaлкoхoлен рaствoр, лимoни, мед, пaнтенoл тaблетки aкo те бoли грлo. Oвa мене ми дaдoa.
Hihi jas se izvinuvam ama sum citala pred okolu nedela za ova i bas sega citav pak da navistina e na 12 ta nedela kasno sigurno si zaboravam od bremenosta hahah