Ти благодарам душа моја, конечно сум кај убавите теми, дури не ми се верува. Ајде се ќе биде во ред, дај Боже ниедно апче да не ми притреба, ама чисто да си знам.
После срценце магнезиум? Е, за тоа не сум знаела, имам доста да научам овде. Фала ти мила, ќе го имам тоа во предвид.
Јас магнезиум пијам скоро 3 години без прекин,што има врска тоа со срцето на бебето.Пиев и пред да останам бремена и продолжив без прекин,срце слушнав уште во 5 недела.
Милааа, секако дека си повеќе од добредојдена во оваа тема. Смееш парацетамол, б6 и магнезиум. Мене ми беше дозволен магнезиум од сам старт поради грчевите што ги имав. Иначе сум 6+1 и денес го видовме бебушко за прв пат, има и срцева акција Се стопивввв
Ти благодарам на одговорот мила, знаев дека тие апчиња смеам од што сум читала пред тоа ама сепак сакав да ве прашам за сигурно. Аиииииии!! Си расте црвчето најмало, можам да замислам само колку најубав е тој момент, едвај чекам да го слушнам и јас! Нека ти е со лесно мила, малце ми бегаш со некоја недела ама ќе си се дружиме најмногу на зимо.
Ако немаш некоја голема потреба не пиј парацетамол. Јас кога бев ептен настината, докторот ми рече ако ептен ептен ми е лошо смеам 1 парацетамол да се напијам. За главоболка само јако кафе со лимон пиев, други болки сум немала Б6 си пијам 2 пати на ден и вит ц исто. Ме радува што си овде. Те гушкам
Благодарам на одговорот мила, ти добра си сега? Те читав дека имаше крварење, сега сѐ е во ред? Секако нема да пијам ако немам потреба мила, сакав само да знам кои ми се опциите ако имам некоја поголема болка, инаку за некоја ситница не пијам. И општо кога не бев бремена не пиев апче ако ептен веќе не се издржува. Мене знае чат-пат да ме заболи многу глава, и во бременоста така ако ми праи, ќе биде забавно. Јас уште повеќе се радувам што сум тука со вас, неопишливо чувство! Те гушкам наааајсилно
А кога сме кај магнезиумот да прашам, препорачливо е да се пие или само по потреба? Знам дека со првото пиев при крај и тоа само болки ако имав, со ова пијам само фемибион. Не сум имала потреба од ништо друго.
Здраво бремени - ама малку само (јас за себе така кажувам ), уште ми е страв гласно да кажам дека ќе имам дете. 7 недели и 2 дена, од витамини само премама дуо пијам, мислите ли дека е доволно? Имам многу енергија ко за малку трудна, утрински мачнини немам ама затоа имам попладневни напади на поспаност и умор. Инаку стигна и резултатот од трансфузиологија - димери 700 и едно време скратено, па матичната ме праќа да се советувам со трасфузиолог. А баш сакав клексани те да ги откачам
Мене сите 3 времиња ми беа скратени, димерите повисоки и не примав никаква терапија ама како што те читав твојата приказна е поразлична и консултирај се со трансфузиолог.
И мене ми е страв хахахаха ... Од витамини јас пијам фемибион , плус дополнително претходно си пиев вит д од 2000 и ми рекоја да си продолжам.
Ve molam za pomosh da mi objasnite ili koja znae ili na koja ova i se ima deseno .. bev vo wc od kako zavrshiv se brisham na hartijata imase kako kafeava kozicka potoa se izbrishav nemase krv ni nisto se panicam ne daj boze da ne e nesto strashno