Мила, не се грижи јас кај матичната бев закажана на 7+1 за убаво да го слушне. Ќе биде се во ред, ќе издржиш дотогаш
Ви благодарам многу за поддршката мили мои, се надевам дека ќе помине се во најдобар ред - ајде со Господ напред и што поскоро да си го видам сонцето. Тука со вас побрзо ќе ми врват деновите, ве гушкам мамичкиии!
Јас сум 5+2,во понеделник сум на гинеколог, за да провериме срцева акција едвај чекам. Се надевам се ќе биде во ред
Znaci tuka sme nekade.... Imas li nekakvi mali bolki grcevi.... Jas od strav samo vo wc toa da bi ti bilo iscedok obicen... Se. Ke se izdrzi
Misli samo pozitivno se ke se sredi gali mesence sega i uzivaj vo najubavite denovi i meseci od zivotot ❤
Последниве неколку дена ми се гади речиси од секоја храна. Само да помислам или да видам на тв или нет, ми се превртува желудникот. Месо или риба особено не можам да поднесам. Ретко од што не ми се гади и менито ми е сведено на минимум.
Која недела си? Мене од старт така ми почна бременоста со одбивност спрема храна. И на фб коа ќе видев јадење ми се гадеше. Јади тоа што можеш. Јас бев среќна ако успеев да јадам нешто, со сила јадев. И се сува храна. До кај 16та недела после се среди. До тогаш нема да ти биде ништо нема да ти се расипе крвната слика, околу 20 недела може да почне да се расипува. Ама до тогаш ќе се средиш
Мене ми се гади коа сум гладна и трчам да се најадам, и откако ке се најадам ми е дупла погадно...страшно.
Мене на почеток многу ми беше лошо, ни јадев ни пиев. Почнав да пијам антиметил и мене многу ми помогнаа, сега почнав полека да јадам сè и знае да ми се згади или да повратам само кога ќе огладнам. Е сега дали ќе остане вака или нешто ќе се смени, ќе видиме
И мене ми се гадеше кога бев гладна а ем не можев ништо да јадам, едвај корка леб. Па затоа и често бев гладна а гадење имав 24ч. Ужас
Така почнав и јас До 4+месец така ми беше, сега се си јадам. И месо јадам ама не со сласт како порано ама битно го јадам
Јас приметив дека кога огладнувам ми се гади страшно, значи воопшто не чувствувам глад туку гадење. Проблемот пробувам да го контролирам со почести оброци, инаку исто ми се случува да ми се згади при помисла на одредена храна,а од одредени мириси имам повратено.