Девојки има некој ден повеќе ме болат градите а некој ден како да не ги осеќам. По моја пресметка сум 5 недели. Нормално ли е
Како сте мешиња убави? Јас сум добро, ми дојде желба тука да шкртнам нешто, со денови не сум пишала. Како ви врват деновите? Мене супер - сега за сега. Моментално сум 5+2, дури на моменти заборавам дека сум трудно, се надевам дека така и ќе остани. На работа ќе одам до четврток и после на трудничко, инаку сеуште немам кажано на работа, а на нашите вчера дури му кажавме. Сакав после срценцето кога ќе го слушнеме да кажиме ама кога нешто толку многу го сакаш и си среќен, неможев веќе да ќутам и сакав да споделам со најблиските. Убава вечер да ми имате!
Мила, кај нас на работа трудниците не се вратени, па така го викаат - ќе оди на трудничко боледување, а од како ќе се породиш, на породилно. Ве збунив ли? Се извинувам, се надевам дека ме разбравте сега, те гушкам!
Ќе биди се во ред меше , не се секирај , знам овие денови ти изгледаат како вечност ама ќе издржиш. Кога си на контрола за срценце?
Да, во Македонија сум. Работам во огромна фабрика со многу вработени, само туку прашувам дали се вратени и нема ниедна трудница на работа, па се надевам за мене нема да се дупни топката.
Браво за тој газда. И ние сме многу вработени па кога се укина меркава за трудниците одма ми се јавија или на работа или боледување или отказ Чим така седи дома и уживај.
Фала ти мешко убав на поддршката. Како си ми ти, како ти врват деновите? На контрола сум дури на 03 Мај, ќе си пукнам до тогаш. Ама ајде, ќе поминат брзо, а и тука со вас ептен брзо ми минуваат деновите. Мила, јас и да одам на работа, трудниците одеа само прва смена и така седеа само, колку да поминат тие 8h. Не ми е проблем и да одам, како ќе кажат така, само многу лошо ми е што моментално сум 8h на нога и ниеднаш не седнувам и ми станува на моменти многу тешко, како да ме пресекува нешто долу, ама ајде ќе издржиме уште малку. А ти одеш на работа или да не си извади патолошка? Како комбинираш?
Девојки денеска на прва контрола 5+6 Веќе е оформено ембрионче. Ми даде пре мама и бекомплекс и аспирин преку ден
А Аспиринот обично навечер се пие. Јас навечер! Но како ти рекла др..така терај. Битно терапија да се зема
Zdravoo pak jas ke vi podosaduvam, normalno prva bremenost i mali paniki strav imam. Prasanjeto mi bese dali sekoj den prilicno se cuvstvuvat grcevi vo dolniot del na stomakot ili primer moze i den bez da se ima grcevi ?
Нормално е да имаш грчеви благи, и не мора секој ден да имаш... јас во првото тромесечие имав ама не секој ден, нормално е матката се шири, без грижи
Девојки дали ви се случува гадењето еден ден да го има друг да изчезне? Ем ми е мачно ем се загрижувам зашто денес немав мачнини цел ден