Девојки еве ме мене пак,прашањата немаат крај.. Бев на депилација,океј поминав ама после тоа се сетив дека восокот беше топол бааги а нели викаат топло да се одбегнува таму доле...може нешо проблем да си напраам?
Не , продолжи си со депилација не се замарај со глупости неможе ништо да биде цела бременост се депилирав и немав ни инфекции ни ништо.
Здраво девојки, нова сум на форумот, кога и да имав било каква мака го читав форумот. Бремена сум 5+2, бев на вагинални ехо, ништо не се гледаше. Докторката ми кажа да идам за 2 недели. Тоа што ме загрижува е што хцг не ми се дуплира и по 96 часа. Докторката ми вели дека е рано за заклучоци. Дали некоја од вас имала слично искуство. Бтв останувам бремена по 2 год лечење неплодност. Благодарам однапред
4+3 сум. со правата бременост имав слаби менструални болки и ми викаа нормално било се ширела матката. а сега немам менструални болки туку повеќе имам во половината и болки некогаш во јајниците. дали е нормално дека е втора бременост?
Eve sme devojki 5nedeli i 6 dena..... Sega ne mi jasno jas sum eden mesec iili dva meseci trudna bidejki eden mesec ima 4 nedeli taka neli.....? Btw doktorot mi rece se e vo Red sabota srcence Sega imase ama seuste bilo mnogu rano mi rece najdobro so soprugot da odam i sigurno ke slusneme pojako i podobro... Mnogu se plasev bidejki pred edna godina imav spontan pa mu pobarav utrogestan cisto za da bidam mirna... Isto taka ke prasuvav dali e problem ako pesacam mnogu Sega i za praznicive imam rabota mnogu pa poleka poleka mora da rabotime... Mi rece maticniot bez napreganja i bez krevanje tesko a mene od pust strav sakam da odmoram malku po raboti odmori se so cel da ne se zamorvam... Uffff
Здраво девојки, јас сум 5 та недела, наредна недела имам преглед за да го видиме бебчето.. Но ме фати настинка носот ми се затна кивам и имам 37 тем и притисок многу низок и ме боли главата.... Немам апетит воопшто, замор и плусот 104 107 и неможам да спијам веќе 5 дена си легнувам во 3 4..Дај те некој лек за носот и за плусот оти ќе ми излези срцево уште малку.. ви благодарам
Прво 37 не е температурата висока туку нормална. За носот ке земиш морска вода капки. Притисокот подобро да ти е низок, верувај. Пулсот ке земиш б6. А можеш и инхалација за носот. А за заморот ке провериш крвна слика случајно да не ти е паднато железото. И со лесно, мила!!!!
Христос Воскресна мили мешиња, да имате здравје, среќа мир и благосостојба. Еден апдејт за мене: 6+1 сум трудно и мислам вчера како што влегов во 6та недела почна да ми се борави во желудник како да ми доаѓа нагон за повраќање, ама за среќа не се случило уште тоа. Мноооогу плачам, буквално сум се изнаплакала и тоа без причина. Неможе дури да се разговара со мене за некоја тема без солзите на очите да ми се. И градите стандарт ме болат, не се престанати да ме болат уште првпат кога ги осетив 1 недела после овулацијата. Ќе издржиме сè за нашите мали сонца. Како сте ми вие? Како ви врват деновиве и празниците?
Навистина Воскресна идни мамички.. инаку и јас бев исто од 6 недела само гадење до 8 недела потоа исчезна гадењето една недела бев мирна еве сега 10 и некој ден повторно гаденје и имам многу киселини во желудникот некој совет за киселината како да ја средам
Уфф како се справувате со мачнини? Секој можен мирис го осеќам и ми смета. И од вчера поручек кога сум јадела сеуште имам тешкотии и мачнини. А не повраќам, ама многѕ ми е тешко на желудникот
Девојки здраво да ви се приклучам тука повторно,со лесно на сите до крај Денес 5+4 недела бев на ехо прво. Ми рече рано е да се види плодот имаше гестациска кеса по мерките 8,67 мм Ептен мала како точкичка внатре во ќесето како што гледав Бетата вчера ми беше 6148. Дали е нормално ? Ви благодарам
Devojki cini li caj od majcina dushica da se pie vo bremenost se napi prvpat denes ufff se i sesto se iznacitav
Не се препорачува, ама од една чаша ништо не е. Гледај да не пиеш количински многу, еднаш до два пати неделно не е штетно
Девојки, 10 недела сум и приметив како кремав вагинален исцедок, дали има место за паника? Навечер ставам утрогестан вагинално.
И јас имам како млечен ама нема ниту мирис ниту ме чеша така што мислам не е ништо. Баш после празникот ќе се консултирам со докторката.