Се консултирав на телефон со докторот, ми рече да не се паничам дека не е ништо само да следам, доколу има промени да го известам. И секако да одморам исто ми рече.
Прво ко останав бремена ми беше како водено и обилно, сега помалце ама како погусто/млечно, а 9+3 сум, мислам дека е нормално.
Jas takov iscedok imav cela prva bremenost a i sega so vtorata. Na sekoj pregled sekoj bris mi bese ok taka da doktorot mi rece deka e sosema normalno. A ne zemav nikakvi hormoni ni vaginaleti. Verovatno sekoe telo si e razlicno.
I jas vcera vlegov u jas imam kako bolki dole niskoto jas mislam deka e normalno za toa sto koga prasav prethodno mi rekoa bilo normalno..neka kaze nekoj poiskusen sepak nie sme novi vo ova i ne znaeme sto e normalno sto ne
Мамички едно прашање до тие што се правеле прв скриниг во систина колку ве кошташе..прашувам за тие со инв затоа што ми закажаа за преглед кога ке влезам во 12 недела мислам дека и скрининг ке ми прават
И јас денес влегувам во 12 та недела и еве два дена имам болки долу, не можам да дешифрирам дали ме боли матката или имам проблем со цревата па ме притискаат... Гледам да не се заморувам многу, пијам магнезиум...
Одма да се извинам за сликата, ма да не е гадна многу. Денес 4+1 според апликација. Имав имплатациско завчера, а од вчера на бришење начекувам вакви минијатурни, кафени, лигави створења. Не можам да ја ставам во спојлер. Сориии
Јас сум вака од 5та недела.Сега сум 8+5. На моменти нема ништо после пак кафеаво.Пијам Дабростон 2х1.Ми рече докторката не е опасно додека не е црвено,.Само мора мирување колку што е можно повише.А имам историја со 3 спонтани се паничам на секое идење веце проверувам да не има нешто што не треба
Јас сум со missed во декември. Вчера не му се замарав толку ама кога видов и денес ме фати малку паника. Се одрав бришејќи се А исто како кај тебе, го има - го нема. Еднаш дневно користам утрогестан, да го појачам два пати во ден ако не?
Zdravo! Bremena sum veke 8 nedela, prv pregled mi bese vo 6 nedela. Sakam da prasam na kolku vreme e normalno da se pravat exo pregledi? I dali vo prv trimestar vi pravat abdominalno ili vaginalno exo?
Мене првиот преглед ми беше вагинален во 8ма недела, другите абдоминално на секои 4 недели. За скринингот во 12-13 недела ќе видите ако можат убаво да се земат мерки нема да има потреба вагинално да те гледа