На мене сите прегледи ми се абдоминално од првото ехо до сега на секои 4 недели. Правев прв скриниг денес, е сега ми рекоа да си направам микробиолошки, немам инфекција ништо а нели тие се задолжителни страв ми е да ми бркаат сега.. незнам како ке го поминам тоа
Za mikrobioloskite verojatno vnimavaat so trudnici, ne se plasi A kaj pravese skrining? Te citav pogore za Sistina cinam pisuvase
Исто како и обичен преглед 3100 ден, мене така и ми беше закажан како преглед а ми направија и скриниг
Јас сум во вторник на преглед, тогаш ќе бидам 9нед. И имав крварење, мислете ли дека ќе избегнам вагинален преглед
Незнам зошто се плашите се вагинален преглед? Јас прокрварев во 8 недела и тоа обилно вагинално ме прегледаа во Ремедика видоа хематом никој не спомна дека е штетно. Исто на прв скриниг докторката сакаше поубаво да го види бебето па пола преглед ми беше со абдоменално пола со вагинално ехо. Ако докторот смет дека некои работи може да ги види подобро со вагинално ехо тоа е.
За секое крварење ме гледат вагинално. И поарно така, за подобро да видат од каде доаѓа крварењето. Ништо страшно не е, докторите си ја знаат работата
Здраво девојки. Јас сум 7 недела и 2 дена. Од вчера цел ден и денеска имам многу потреба за благо, дури ми се случува да ми се тресат рацете мислам ако не каснам ќе ми се сврти и ќе паднам а кога ќе каснам по неколку сати пак истото. Имам мачнини да и само леб и сиренце каснувам по малку од друго ми е тешко. Не сум во мкд а тука во бугарија имам во вторник преглед. Некоја со ваква ситуација. И предложете ми што да испитам. Ви благодарам и извинете за долгиот пост.
Sega bev na pregled spored menstruacija ne se poklopuva doktorkata mi rece 7 nedeli a seuste nema formirano plod koja nedela se formira plodot a mozno bilo i pokasno da sum bila ostanata bremena ve molam iskustva i mislenja
Сигурно си покасно останата за 10 дена сигурно ке се гледа подобро и кај мене беше поназат на почетокот сега веке е точно според циклусит