Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Mika.goka пулсот е нормален за неделата, особено ако си подоцна останата трудна. Од 6-7 недела околу 90-100 треба да е, после се зголемува. 5 дена не се ништо, кај мене 2 недели беше помало, т.е со доцна овулација. За формата не знам, ама не мислам дека на сите сакусот ни бил круг, баш е неправилна форма.
    Почекај и не се секирај, битно има срцева акција, се е во ред, а ако најдеш и друг доктор оди на второ мислење да се смириш малку.
    Повеќето овде не исплашиле на прв преглед, а свесни се докторите дека не е математички точна овулацијата кај сите.

Mika.goka likes this.
  2. kara.petra

kara.petra Истакнат член

Мешиња здраво. Ви се приклучувам и јас во групава. 7ма недела сум, слушнавме срценце:l:, иначе сум со ИВФ.
    Овие два дена имам повремено болки од десната страна на стомакот, некако доаѓаат како десно од матката поблиску до колкот… (не знам дали ги објаснив добро) … па дали се болките нормални?

инаку други симптоми мачнина во текот на денот повремени болки во долен дел од стомакот

*Milicka* likes this.
  3. Mommytobe…

Mommytobe… Нов член

Заедно, а ако ти е тешко од нив едната пред оброк, другата после оброк

4. Niki 27

Niki 27 Активен член

Zdravo na site jas posle dve godini povtorno sum tuka .Bremena sum 8 nedeli So sreka i so lesno neka ni e na site .

5. siaSweet

siaSweet Истакнат член

Мешиња дали на некоја му се случило да има бело прање во поголеми количини? Бремена сум 11недела и 3 дена. Сабајле имав крварење ојдов одма на гинеколог се е супер бебе се развива како што треба одговара на неделата дури и поголемко е. Меѓувреме испитав уринокултура оти во мокрачата ми најдоа леукоцити мислам дека беа. Чекам резултати од уринокултура. Еве баш сега имав како топче бело прање. Гла неможам да кренам од грижи. Докторот ми рече неможи да знаеме што е на ехото се си беше во ред. Немам болки, имам од време на време некоја капка крв ама денес со белово прање се уплашив. Ќе чекам да стигнат резултати од уринокултура па пак ќе одам на доктор. Некој совет некоја ако врвела исто...

6. jussi M

jussi M Нов член

Zdravo, jas sum nova na forumov.
    Posleden ciklus imav na 23 mart, pravev beta hcg od krv i zavcera bese 608 so sto se potvrdi bremenost, megutoa od vcera pocna da mi se javuba temno kafen iscesok pri brisenje, se isplasiv i otidov na ginekolog, vide sakus vo matka megutoa samo sakus i mi rece prema ova sto gledam nema sansa da si bremena kolku sto se racuna od ciklus, vcera pak napravuv beta hcg bese 790 ( malce porasnalo).
    Ginekologot mi dade utrogestan 200 mg sabajle i navecer po edno i za edna nedela sum na kontrola.
    Nekoj da ima slicno iskustvo, prva bremenost mi e i sum isplasena :(

7. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Ja bev vo ponedelnikot na gonekolog maticnta mi potvrdi bremenost no seuste nema formirano plod mi rece sigurno si ostanala podocna ovualcija i pokasno sum ostanata bremena vo ponedelnik mi zakaza pak eho isto i jas sum isplasena ama mislam ke bide dobro isto i jas 7 nedeli ama ne se poklopuva so menstruacija posledna mi bese na19 mart bez grizi ke bide dobro

Mika.goka likes this.
  8. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Женски денес сум 7+4 и до вчера вечер буквално имав гадење на се и сешто одвратно ми беше. Денес како станав воопшто не ми се гади и еве сеуште е така. Почнува да ме фаќа паника се трудам да не мислам на тоа ама не бива. Вчера бев на контрола и се си беше во најдобар ред. Некоја слично искуство или совет?

Allwayshappygirl and Mika.goka like this.
  9. Niki 27

Niki 27 Активен член

Jas sum 8 +3 ista bev i jas no pred edna nedela prestana se .Odvreme na vreme znae da imam gadenje no toa e mnogu poretko veke . Nemoj da se sekiras sigurna sum deka se e vo red.

Diva0710 likes this.
  10. Kasofi 033

Kasofi 033 Активен член

Zdravo devojki..denes napraviv test pozitiven zar crveni dvete linii bev na ginikolog odma i mi potvrdi bremenost no seuste nema srceva reakcija i mi rece da odam ponedelnik da vidime bidejki seuste e rano..imam neredovna menst a posledna na 17 mart...vase mislenje

11. Mika.goka

Mika.goka Истакнат член

Здраво женска. Јас сум 7 недели и 6 дена. Од 5 недела ми почна гадењето. До пред 3 дена ми се гадеше многу. И сега покрај тоа и по еднаш во денот почнав да повраќам. А мислев ќе се намали барем малку. Ако не стискам заби сигурно и повеќе пати ќе повратам. Се надевам дека ќе ни помини за брзо на сите. Не се издржува ова.. со првото дете како да не бев бремена до последно преактивна бев и одев и на работа а сега од кревет неможам да станам немам сила ич. Со лесно на сите.

Diva0710 likes this.
  12. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Zdravo devojki vo ponedelnikot bev kaj maticnata za pregled bidejki pravev test mi pokaza pozitiven deka sum bremena maticnata potvrdi bremenost no ne se poklopuva so menstruacija spored menstruacija 7 nedeli sum bremena ama seuste nema formirano plod mi rece mozebi pokasno si ostanata bremena da odam ovoj ponedelnik sto doaga pak na pregled no jas sakam da odam sega nareden pregled vo sante plus vase mislenje i iskustva

13. Saba08

Saba08 Популарен член

Според тестот што го постираше сигурно дека си покасно останата. Веројатно не си ни полни 6 недели, така да, не се секирај рано е сéуште.

Voinstvena likes this.
  14. Voinstvena

Voinstvena Активен член

. Iskresno sum isplasena I ja se nadevam ke bide dobro

Saba08 likes this.
  15. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Zdravo devojki mislenje za sante plus sakam tamu da se prefrlam za cela bremenost moze li iskustva i ceni za sante plus

16. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Здраво девојки,
    Доколку некој има потреба од пролутекс, нека ме контактира инбокс.

17. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Zdravo na site , mnogu mi e rano, ama od pusta sreka odma da se prefrlam, posle 2 neuspesni inseminacii ostanav prirodno i se nadevam deka se ke bide kako sto treba , 4+5 sum , vidovme denes na eho edna tocka vo matka i zivi srekni no sakav da ve prasam, doktorot me isprati da ispitam d dimeri, trombinsko vreme,protrombinsko itn i mi rece deka vo zavisnost od rezultatite mozno e da treba kleksani. Rezultatite stignaa i izgleda se kako vo granica na normala ama doktorot duri vo ponedelnik ke moze da gi vidi.Kakvi se vasite iskustva? Dali ste piele kleksani vo rana bremenost ?

Niki 27 likes this.
  18. Arababy

Arababy Истакнат член

Клексани не се пијат. Се боцкаш. Овде скоро сите сме или со Клексани или аспирин. Така да немај гајле добро постапил гинекологот!!

Lucky1312 likes this.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Клексаните се инекции и се боцкаат секој ден уште од позитивен тест кај лица кај кои се потребни. Секако по препорака на лекар.

20. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Радувај се убајно .. исто и јас од 6 до 7 недела не станав од кревет буквално секој мирис ми сметаше,со ќебе се покривав преку глава , и мене од вечер и за првото и сега.. за првото од 8 до 9 недела ми беше така ептен лошо мачнини без да повраќам
    Ама сега три четри дена умирам од болки во желудникот и подуеност ..
    Најнормално е не се плаши ..
    Се ќе издржиме :l: