Dobro vece devojki pijam utrogestan od petokot vecer bidejki dobiv kako krvarenje vcera mi pustija inekcija progeseteron no I utrogestanot gi prodolziv no deneska zabelezav deka me pece koga se brisam seuste imam rozovo ne e mnogu po malku samo koga se brisam nemam ona obilno mnogu malku dali e mozno da se raboti za infekcija i dali e mozno kako menstruacija da e a na eho se e vo red malo krvarenje ama nisto opasno vasi iskustva i mislenja
Здраво на сите , денес влегов во 6та недела и од вчера почна гадење и нагони за повраќање , вечерта и повратив малку за да си олеснам и да можам да заспијам. На контрола сме во петок кај докторот па сакав да прашам во меѓувреме дали има нешто што може да се напијам а да не е штетно за плодот ? Ми е страв да пијам лекови на своја рака , па некој што поминал илии поминува сега низ ова да сподели. Фала ви <3
За гадењето можеш б6 и антиметил таблетки. Сега може и ќе ти помогнат ама обично од 8 недела гадењата, мачнините, повраќањата стануваат многу појаки и ќе треба да ги издржиш. Се надевам дека со лесно ќе поминеш
Mamicki da ve prasam nesto, 14 nedela sum ii denes osekjam dolu od levata strana kako bockanje odvreme navreme po 1-2 min ke mi praj taka pa se smiruva po pola sat sat pak taka blago bockanje. Dali treba da se zagrizuvam ili e normalno ovie nedeli takanda se osekja dali se siri matkata?
Ako si slaba pobrzo se poznava...jas imav meshe I pred da ostanam trudna Po dolgo vreme istite pantaloni,helanki,I bluzi gji nosev....e negde od 5ti mesec pochnaa da mi se smaluvaat.
И јас имав исти болки во 11та. Бев во 12та недела на преглед и се беше во ред. Јас мислам дека немаш простор за грижа. Пиј мсгнезиум сите ке со Б6, мене ми помагаше. Нифти може да се плати на две рати. Сега во мај е на промоција 600евра.
Zdravo devojki sega pred malku bev na pregled u sante plus me gledas na eho rekoa po menstruac sum 9 ned i dva dena a po eho 6 ned i dva dena odgovaralo za 6 ima plod ima i srceva akcija se e dobro vika doktorkata ako prirodata resi da go isfrli ke go isfrli ama nemas takvi indikacii zasega pomalo e da ama dobro bilo vika ke cekame krvarenje si imam seuste ne e mnogu obilno rozovo samo koga se brisat sega sum posmirena
Мислам дека покрај утрогестанот, треба да се боцкаш со прогестерон депо бар еднаш неделно штом имаш розов исцедок, па макар и на бришење само. Само прашај ја убаво докторката. Од прогестерон штета немаш.
Ах мамички.....Јас терам 13та недела.Сите симтоми си ги имам од утро до вечер,гадење,повраќање,киселини...Но за бебуш ќе се издржи.Е сега дали е до хормоните или до паметот не знам ама денеска ептем паничам.Стомачето си го чувствувам како пред бременост.Акјде да речеме празно.Периодично имам тапа слаба болка веројатно матката се шири.Немам крварење ниту сум имала да напоменам.Контрола во петок....Дали да паничам или е нормално?
Супер, со прогестеронот и утрогестанот ќе биде се во ред. Мирувај малку повеќе додека трае крварењето. Само позитивна мисла и ќе биде се како што треба
Se nadevam sega sum pozitivna barem ima plod i srceva akcija posmirena sum mislam deka ke bide dobro ❤️ti blagodaram za podrskata i ohrabruvanjeto ❤️Samo plodot odgovara za 6 ni 2 dena a po menstruacija sum 9 nedeli i dva dena dali e noramalno rece doktorkata mozebi si pokasno ostanata bremena ke cekame
Женски 6 + 5 сум, имам целодневно неиздржливо гадење, без повраќање. Се влошува попладне и навечер .. Што сте пиеле за лошење?? Некој совет и дали се намалува со тек на време? Со првото немав вака па се ми е ново сега...
Мене понекогаш ми помагаа солени бисквити, кекс или солени бадеми. Едноставно мора и тоа да помине. Слатки маќи
И моите мачнини почнаа само со гадење од 6 та недела а од 8 ма и со повраќање. Сега сум скоро 10 та недела гадењето ми го подснемува ама уште повраќам. Јас од пепси и соленки, сум жива друго ништо не поднесувам. Од страна на апче б6 антиметил и едни капки дури на база на ѓумбир се повраќам одма.. Четврток сум на контрола па се надевам матичната ќе ми даде некој систем за освежување оти мртва гладна сум.. ослабена 3 и пол кг досега.. и се надевам дека ќе ни помини за брзо..
Zdravo devojki mi prepisaa deneska magnezium kaj nas samo vakvi imase dali se dozvoleni za trudnica bidejki sum po menstruacija 9 ned i dva dena a spored plodot 6 nedeli i dva dena