Мене ми беше и на сабајле, попладне и навечер, 24h. Пиев и б6 и антиметил мене искрено ништо не ми помагаше. Постојано лежев на грб, кога и да станев на нозе ми доаѓаа нагоните. Ужасно ми беше. Ослабев. Ми се намалија мачнините во 15,16 недела.
Dobro utro devojki od petokot imam kao krvarenje rozovo bev vcera skopje se e vo red so bremenosta plodot e 6 ned i 2 dena a po menstruacija e 9 ned i dva dena seuste imam rozovo koga se brisam primam utrogestan vo sabotata primiv i inekcija progesteron za kolku vreme prekinuva krvarenjeto a nemam bolki se si e vo red samo me zagrizuva
Devojki,mamicki pisuvav i prasuvav po forumov ama sega i vas.13ta nedela sum i ovie 2-3dena kako da osekjam deka vnatresnosta na stomakot mi e prazna,kako da e namalen obemot.Do sega e se vo red so bebusot,jas ne krvaram fala my na boga.Dali e mozno da sega da bil stomakot kako poduen a sega veke se sprema da raste?Vo petok sum na kontrola ama cekanjeto me ubiva....Help me
Девојки ве молам за совет најверојатно ќе правам нифти про пренатален тест по препорака од матичен пошто имам 36 год. и по природа сум паничарка и сакам плус да правам прв скрининг во плодност прв пат сум бремена и незнам како е најпаметно да правам и кој доктор би го препорачале за скрининг во плодност и исто така и на колку ехо прегледи се оди во цела бременост и дали на 2д или на 4 д се гледаат тие прегледи.
Doktor Vlatko Gorgievski cela bremenost mi ja vodese I sum prezadovolna. Jas odev 1 mesecno na eho, vo 12ta na skrining I vo 20ta isto skrining, 27ma bev na eho za srce. Lesna bremenost
Devojki od petokot vecer sum so krvarenje ne ona obilno mng malku rozovo e po menstr sum 9 ned I 2 dena a spored plodot 6 ned I 2 dena primam utrogestan dva pati po 200 vo sabotata mi pustija progestereon bev vcera sk mi rekoa deka zasega e se vo red deka nemam indikacii za nesto postrasno nemam bolki mi uklucija i magnezium tablets dva pati po 250 no seuste ne mi zapira nekogas eden saat dva nema posle pak nekoj so slicno iskustvo I mislenja
A мируваш? Штом крвариш па макар и по малку мислам дека треба да мируваш, да лежиш што е можно повеќе Јас втора бременост терам, двете со крварење. Ама додека сум крварела, строго мирување, кревет вц релација.
Da miruvam deneska taka malku podstanav malku poveke nemam bolki ama se plasam sekoe odenje u kupatilo me vadi od pamet
Мирувај додека не помине крварењето ,не подстанувај. Зашто полошо си правиш ако се движиш. Јас секое крварење ден два лежам во болница. Т.е додека не го снема крварењето. И од кога ќе го снема бар 1 недела лежам дома. А да и пиј вит Ц. Тоа го намалува крварењето. Консултирај се со матичен. Јас пијам 2×500мг
Miruvaj ne stanuvaj. Strogo miruvanje e preporavhano kaj krvarenje. Jas miruvam cel mesec. Znachi ne mrdam, samo da e se kako sho treba
I I ja od petokot vecer kako dobiv kako krvarenje rozovo miruvam vcera do sk bev si dojdov posle odmaram sabajle stanav malku nemozev da lezam se me boli ama veke ne mrdam se plasam iskreno ama se nadevam ke bide dobro bidejki nemam bolki so terpaija sum daj boze samo se da e dobro se ke izdrzime
Zdravo devojki od petokot vecer imam kako krvarenje deneska od sabajle nemase do kaj 12 posle samo dva pati na tolaetot pa nemase nisto do pred malku bev u kupatilo pak isto rozovo bledo dali ova znaci deka prekiniva licni iskustva vasi i mislenja
Vo ponedelnikot bev vo sante plus mi rekoa se e vo red bidejki nema indikacii za poloso nesto ako dobijam obilno krvarenje ili bolki togas da odam inaku vaka sum dobro primam utrogestan i me bucnaa so progesteron I vo sante mi prepisaa plus magnezium nemam bolki super sum strogo miruvanje mi kazaa
Ама ако продолжува крварењето не е лошо да те видат на дежурен на ГАК или консултирај матичен. Ако одбираш приватно да те води некој 100 пати подобри лекари имаш во Ремедика и Систина отколку Санте.