Zdravo imam krvarenje od petokot do deneska do vcera bese pomalku od sabajle poveke imase a primam terapija utrogestan sabajle vecer od 200 vo sabotata mi pustija progesteron u ponedelnikot bev u sante rekoa se e dobro nema nisto strasno isto i sabajle bev si ima srceva akcija i plod mi rekoa deka e se vo red pijam I pre mama i magnezium dva pati dnevno nekoj mamicka so vakvo iskustvo kolku vreme vi traelo krvarenjeto mi kazaa deka vitamin c namaluva krvarenje dali moze da se napijam no ne mi kazal doktor da pijam sovet PO menstruacija sum 9ned I 2dena a spored plodot 6 nedeli i dva dena
Најпрво добронамерно те советувам малку да се смириш. Само мирување и слушај си совет од доктор. Јас во првата бременост прокрварев уште пред срцева акција. Крварењето ми траеше повеќе од две недели. На крај се смири и си истерав многу лесна бременост. Дури и на работа одев и функционирав нормално.
Ti blagodaram mnogu sum isplasena samo na placenje me tera gledam da bidam smirena pozitivna cim vlezam u kupatilo svetot mi se rusi a mi vikaat deka e se vo red sakam da se napijam vitamin c neznam dali smeam oti pijam magnezium a vitamin c ne mi prepisal doktor
Те сфаќам, ама мораш малку да се опуштиш. Штом немаш обемно крварење и силни болки ќе биде во ред. А од витамин Ц мислам нема штета и можеш да се напиеш.
Nemam obilno deneska mislev deka e obilno ama mozno bese i vaginalnata oti navecer ja stavam vaginalno ne e nekoe obemno nemam bolki dobra sum i na eho sabajle mi rekoa deka e se vo red da ja pijam terapijata i da miruvam se nadevam ke bide dobro
Девојки, освен редовни прегледи на ехо, крвна слика и мокрача еднаш месечно, TORCH, брисеви и скрининг во 12та недела, има ли некои други задолжителни или препорачани прегледи во прво тромесечие?
Јас сеуште не сум правила никакви испитувања. Следниот преглед ми е закажан 13 недела ќе ја почнам. И ми рекоа ќе правеме скрининг др не ми спомнаа.
Zdravo mamicki,, Bremena sum 9ta nedela Dali e normalno da nemam apetit bukvalno samata pomisla na hrana mi doagja da povratam nisto ne mi e vkusno i se mi e odbivno .. Fala vii
Девојки денес сум 13+1 и чувствувам тапа болка во десната страна од стомакот, точно над колкот и болката се шири кон ребрата и надолу кон колкот.Малку ме плаши, а утре недела нема кај да одам на ехо.Некоја од вас со слично искуство?
Секоја болка е нормална. Ако ти е на мисли иди на дежурен нека те видат. Јас така 12 /13 недела имав некоја чудна болка како отидов касно навечер беше во Ремедика ме видоа на ехо ме боцнаа со нешто против болки и си бев мирна.
Женички кога почна да ви се познава стомачето. Јас сум прилично слаба, 50кг и 12+ недела и не ми се познава ништо
Здраво. Вчера влегов во 11та недела . Уште од шеста недела имам менструални болки и грчеви и еден ден и имав и кафеав слуз. Вчера имав еден стрес со деца дома ме фати некој бес и после плчев и од попладне престанав да осекам бол во стомакот или било какви сензации. и градите ми сплеснаа .Па ми е страв од стресот да не биднало нешто?дали е нормално одеднаш да престанат болки? Помагајте паника ме фаќа? Некој искуство? Дури во понеделник имам контрола кај гинеколог
Здраво на сите .. да ми каже некоја што скоро била на преглед за скрининг кај др симонида во ремедика,дали има многу чекање ? Ви благодарам
Здраво девојки. Јас ја терам 11 недела во понеделник имам закажано на доктор. Ама имам една мака ќерката ми донесе вирус од градинка неа и помина сега јас сум на ред. Една одручек имав тмпература и ми спадна до парацетамол , ама почнав многу да кашлам и носот одвреме на време ми се затнува. Што можам да се напијам малку да ми олесни оти цел ден кашлам прилично многу.. ви благодарам
Најдобро ти е за ова да си прашаш матичен. Мене овде во швајцарија ми одобрија сируп, ама воопшто не ми помогна. Со мноогу здрава храна и топли напитоци ми се смири кашлицата по некое време. Прашај си доктор не зимај ништо на своја рака
Zdravo na site prviot pregled mi bese vo 8ma nedela mi rekoa deka se e vo red so plodot so dotokot na krv se ubavo si se razviva so sto mi zakazaa sleden pregled vo 13ta nedela , osven vitamini da pijam nisto drugo ne mi rece da ispitam ni krvna slika ni mokraca niso dali na svoja raka da si ispitam krv ili ne e potrebno bidejki doktorot ne rece niso .Vi blagodaram