tuka sme so nedeli edna nedela si pred mene i mene mi prestana kafeaviot iscedok no prodolzuvam do utrogestan ,se nadevam se ke bide vo red
Ke bide se vo red samo odmaraj ne se napregaj mnogu lezi povejke ne stoj na noze ova ni se kriticni periodi sega za sega
Здраво девојки.Последната менструација ми беше на 19/01/2016 и менструацијата ми е инаку редовна но февруари не ми дојде.После 2 недели доцнење правев тест кој се покажа позитивен и веднаш закажав на гинеколог.Ме гледаше на ехо и ми рече дека се гледа само гестациската кеса без плод а ми вели дека по негово треба да сум во 6 недела од бременоста и дека би требало да има и плод.Потоа ме гледаше и вагинално но со вагиналната сонда не се гледаше ниту гестациската кеса ниту плод и ми препиша вагинални утрогестан од 200 мг и ми закажа термин за 12/03/2016.Ве молам ако може некој да ми објасни зошто со вагинално не можеше да се види ниту плод ниту гестациска кеса бидејки многу сум исплашена.
Јас и немам матичен гинеколог одам на приватно веке имав еден спонтан абортус во 5 недела од бременоста.Инаку овој гинеколог ми рече и дека можевћби покасно сум останата бремена ми кажа дека по негово треба да сум 6 недела а на компјутерот покажуваше 5 недела и затоа ми закажа термин за наредната недела требало да се види а мене ми е многу страв а овде во струмица е еден од најдобрите гинеколози
ajde, stiskam palci za tebe. cudno mi e zosto vaginalno ne se gleda koga taka uste poubavo se gleda vo rana bremenost. pisi sto si storila obavezno samo ne znam dali da cekas uste ili sepak i vtoro mislenje da barasnod drug.
Ке отидам сега на закажаниот термин па ке видам што ке каже ако не ке барам друго мислење.До пред неколку дена ги имав речиси симптоми и многу ме болеше стомакот и јајниците и затоа ми ги препиша утрогестанот.
Многу ми е страв бидејки пред 9 месеци имав спонтан поради инфекција и страв ми е да не се повтори истото.А дали е нормално да ме боли стомакот во овој период од бременоста?
spored mene normalno e bidejki i jas imam bolki vo stomakot pretezno vo dolniot del kako menstrualni bolki se,isto primam utrogestan.a za kakva infekcija stanuvase zbor?
И моите се како менструални болки а бактериите беа уреоплазма и микоплазма но со антибиотици ги излечивме.
Normalno e da te boli stomakot i mene me boli stomakot i doktorot mi prepisa utrogestan bez panika mila samo odmaraj povejke
Ви благодарам многу се надевам дека наредната недела ке може да се види плодот.Едвај чекам да дојде тој ден
Feminki prasanje do vas? Dali vi se slucuva da vi e prva bremenost i prvo tromesecie a vejke da vi se poznava stomaceto? Eve me mene vcera napolniv 9 nedeli a vejke mi se poznava stomaceto a prva bremenost mi e
Баш за ова во друга тема прашував, мислев јас си замислувам. Мене стомакот во првата бременост ми се познаваше после третиот месец, а сега сум 8+2 и веќе го чувствувам стврднат и заоблен.
Zdravo ljubovce 23, I jas koga na pocetok odev mi go kazuvaa istoto, ima samo biohemiska bremenost, ne se sekiraj opusti se I se ke bide vo red. So Gospod napred samo. Za bolki I jas imav I ponekogas pak gi imam. Ti posakuvam se najdobro I veke e 14 ti imase kontrola na 12 pisi sto si napravila. Kiss Sakam da ve prasam nesto, jas sum 12+3 valjda seuste sum za vo ovaa tema, nekako dali jas si umisluvam koj znae sto e ama pocna da mi se poznava stomaceto, I taman pocna da se poznava sea go gledam kako smaleno nekako mi e. Dali vie ste imale vakva situacija? I uste nesto, nekako na desnata strana vo dolniot del na stomakot kaj preponot od vreme navreme cuvstvuvam kako da mi trne kako nekoj laden bran da imam. Taka e kratko vreme I posle se povlekuva no se javuva poveke pati vo tekot na denot. Dali nekoja od vas imala vakvo nesto I sto e, sto ste prezemale. Pozdrav I ubav den
Mene stomakot pocna da mi se poznava od 9 ta nedela a sega sum 10+1 toa ti koga ti se smaluva stomakot e vo tekot na utroto a koga ke jadis pak ti izleguva stomacheto neli ? I kaj mene e isto koga jadam imam pogolem stomak za razlika koga ke se budam nautro inace i mene e isto ne samo na deana strana i na dvete strani go custvuvam ama bebusko si raste..
Definitivno denovive jadam pomalku, nekako nemam apetit ama bas za nisto. Jadam po nesto So sila greota e da go ostavam gladnicko Za tie takvi cudni pojavi dali si se konsultiras so lekar, I ako da sto ti kaza?