Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    Гадење не мора да имаш. Јас првата бременост ниту еднаш немав гадење. Сега сум 8 недела и до сега само еднаш ми се слоши и се надевам дека нема повторно, зошто ако такви се мачнините искрено воопшто не се пријатни. А за градите според мене нормално е да спласнува болката зошто телото и кожата веќе се навикнати на новата состојба. Не си барај проблем каде што го нема и со лесно:)

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  2. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    Гинекологот ми рече да си направам крвна група и RH фактор. Ми кажа на трансфузиологија, ама не ми даде ни упат ни ништо.
    Дали некој има искуство како оди тоа, дали оди со закажување, приватно е или со упат, колку се плаќа итн?

На Lavica2602 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    771
    Со упат од матичен гинеколог за трансфузија се испитува крвна група и rh фактор пошто си бремена нема ништо да ти наплатат ни за крвна група ни за испитување на крв бесплатно е за трудници јас испитав кога не бев бремена и со упат платив 60 ден. и тогаш ми кажаја ако беше трудна без пари е.

4. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    484
    Девојки, позитивен тест на 12 ден и бета на 13 ден од ЕТ 309.. во ред е вредноста? На консултација сум во понеделник

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    3.305
    Супер е вредноста, со лесно :inlove:

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Дали правела некоја членка приска 1 во Авицена и како е задоволна?

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Јас искрено ја правев На клиника.
    Прво правев скрининг ,кој беше добар и матичната рече нежа потреба од друго направи си го на клиника. И излезе сосема океј

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Каде и да правиш ти е исто, приската ти е чиста статистика и не е баш веродостојна анализа.

На Misskirova и Beatris им се допаѓа ова.
  9. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Што пиете кога сте настинати?
    Некој вирус ме префати од ќерка ми,нејзе 3 дена и траеше еве денес веќе нема ништо па сега јас сум на ред .
    Болка во грло,синусите ме болат,омалаксана сум и глава боли ненормлано дури и очите..
    Супа,чаеви тоа знам,дали смеам да се напијам парацетамол или витамин ц?

10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    11.906
    Дозволено е јадење љути пиперки?

11. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    Откако дознав дека сум бремена поради благо крварење (малку кафеав исцедок) матичната ми препиша утрогестан меки капсули да ги пијам. При крај сум со нив, но последниве неколку денови осеќам доле непријатност, како иритација и печење при уринирање. Како жолтеникав исцедок, оди и накај зелено, со непријатен мирис. Можно ли е утрогестанот да предизвикал некаква инфекција?

12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ako gi pies ne bi trebalo.. Koja nedela si?

13. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    6 недела и 4 дена

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Не ти е од утрогестанот. Направи брисеви, може да е некоја бактерија.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    108.009
    Ако имаш хемороиди не ти препорачувам. А и ако немаш, избегавај она баш баш јако луто.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Zdravo na site, bremena sum po pat na invitro. Denes mi e 15 den od transver ili 4+6 . Od 10 den imam svetlo kafeavo krvarenje. Denes koga se razbudiv imav rozevo nakaj crveno krvarenje i edno parce krv kako kaj menstruacija mi se slizna. Se preplasiv i odma otidov na doktor. Prvo mi zemaa krv da vidat rezultat od bhcg koja vcera bese 1800. Seuste cekam rezultati. Me gledaa i na eho se vide gestaciska kesa od 7.9mm i zolcno kese 1.9 mm. Kaza deka kesata e malku nisko no ne mora da znaci deka ke se sluci spontan mozebi tamu se fatilo. Krvarenje od gestaciskata kesa i okolu plodot nema ima dolu nisko no kaza deska izgleda kako se da e vo red, no krvarenjeto ke prodolzi bidejki taa krv mora da istece. Inaku zemam utrogetsan 3*1 vaginalno. Gi cekame sega rezultatite od bhcg.

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    Оваа бременост на два пати имав крварење, ама баш крварење свежа крв. Само како да истече од мене и прекинуваше веднаш. И двата пати имаше како што викаш дури и како парченца. Еднаш ми се случи пред срцева акција (значи некаде 5+4 мислам бев) па си видовме срценце. Вториот пат ми се случи 6+6 и еве веќе две контроли и се е уредно. Бебе си одговара на неделите и срценце си чука. Минатата контрола матичниот ми рече дека имам мало хематомче, ама сега докторкава што ме води вика нема ништо (ова за неполна недела) и дека се сомнева воошто дека имало хематом. Вика крварење во рана бременост може да се од многу причини, меѓу кои и имплантависка крв што се таложела, оштетен крвен сад и друго. Секако мора следење и контроли и ако е потребно појачана терапија и мирување. Јас конкретно не сум на бед рест, ама сепак користам боледување за да не се напрегам многу, а покрај утрогестан користам и прогестерон депо и пролутекс. Моментално сум 8+5 и сега веќе ќе почнеме постепено да намалуваме на терапија.

Инаку и со првата бременост со синчето исто ми се случи крварење ококу 6-7 недела, па си истерав бременост до крај и малиот сега ќе полни 5 години.

Колку можеш посмирено и следи си препораки од доктори.

Уште ова. Кога прокрварев ивф докторот ми го прекина аспиринот. Во меѓувреме бев на трансфузиологија и трансфузиологот ме искара зошто ми прекинале. Вика посекако крварењето не е од аспиринот туку си има друго жариште. Истот денес ми го потврди и гинекологот. Знам дека во паника сите прво тоа прават - прекинуваат аспирин, ама еве чисто како инфо што ми кажа трансфузиологот. Јас кратко го имав прекинато и сега повторно почнав да си го пијам како што ми е препишано преку еден ден.

На Telenovela00 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Blagodaram mnogu na odgovorot. Sega mi se javija od bolmica mi kazaa deka betata e dobra vcera bese 1800, denes e okolku 2800, si prodolzuvam so utrogestan 3 pati na den i cikloproginova 3na den

На kara.petra, Ano и elenaklasik им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    11.906
    Смеам да земам магнезиум една кесичка?
    Не се овие грчеви, ама така некако минимално бранување осеќам.

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Да смееш.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.