Само позитивно мисли си примај си терапија не мисли многу што ќе биди не барај симптоми повеќе одмарај и се ќе биде во ред и не паничи и да имаш некои болки сеа да не се големи викај си ништо не мие трудна сум мора да имам некои симптоми јас така си се тешам и ко ќе разговарам со сопругот за симптоми полесно мие.
Девојки резултати од прво ехо, мала точка но голема радост и среќа 7мм големина на сакус, малку сум збунета зошто таква разлика во неделите ја пишува на сликичката, 6та па после пишува 4+6 но не ми потенцираа дека нешто не е во ред . Зарем е можно нешто да биде проблем? Абдоменално ехо ми направи матичниот но си викам може подобро ке се гледаше вагинално... Трпение до наредно Ваши искуства со прво ехо..
Штом докторот не изреагирал за разликата без грижи. Мене претходната бременост од почеток до крај ми беше 10 дена поназад од циклус. Плус може и не е измерено како што треба. Оваа бременост првиот пат кога бев за сецева акција докторот ми измери 6+5 (по циклус 6+4). После 9 дена матичниот мој со неговото ехо пак ми го измери исто 6+5 (друго ехо и не се позамара да измери убаво). После една недела на контрола пак ми измерија соодветно на неделите.
Ме интересира пошто спомна 10 дена поназад си била, како кажуваше за термин според циклус или според мерки? И кога се породи според мерки која недела беше. Дека и јас поназад сум 7,9 дена тука така од циклус. И си го рачунам терминот според мерки. Ама некогаш си викам што ако реши според терминот по циклус да излезе бебево а тогаш докторката на одмор ќе ми биде
За да не настане забуна, колку што се сеќавам цело време ме водеа по циклус. Е сега кај мене на синко му се брзаше се роди во 36+5 по циклус, ама немаше никаков проблем.
Ако остане така цело време тогаш така ќе си биде породувањето. Ако развојот се израмни со циклус, по циклус ќе ти мерат. Ко мене
Ти мислам си природно останата и може да сметаат на доцна овулација и затоа да ти поместиле. Јас бев со ивф па се знаеше кога што се случувало и затоа не ми поместуваа. Секако и генетика игра улога. Јас сум слаба и сопругот не ми е многу голем, па не ни можеше да се очекува големо бебе. Се роди 2400, си фати цице од 2 ден и си напредуваше супер. После тоа од други причини имаше стагнација, ама тоа не беше поврзано со тоа што беше порано роден.
И на последниот преглед матичниот пак ми напомена дека една недела поназад како што сум од старт. И затоа сум збунета околу крајниот термин
Здраво, здраво и од мене Драго ми е што пак ќе бидам активна на темава. Денес ја дознавме убавата вест, ама ќе почекаме уште една недела за срцева акција. Не можев да издржам да не пишам
Zdravo mamicki mili. Kako se spravuvate so glavobolka. Coca cola kafe tursko espreso se napiv.Znam seloso ama ai vikam da probam..Pa daleron mi dozvolia. Pritisok 110 70. normalno. Sto preporacuvate drugo. Isto i tus napraviv. Ne znam veke
Колкав ви е притисокот во овој период? Јас сум 7+4, константно ми е низок, пр. 110 со 62, или 116 со 70 максимум што ми се качи вчера. Поспана сум цело време
Јас сум 9+4 и обавезно имам една дневна дремка. Понекогаш и во полулежечка положба пред тв заспивам. Притисок не сум мерела, ама јас сум константно со низок притисок 90/60, со таков притисок ја поминав и претходната бременост, а изгледа и оваа
Jas premnogu loso bev vcera navecer i cela nok. Temperatura do 38.5. Duri sega me pusti glavata i dobro osekam. Sto bese ne razbiram. Se konsultirav so dr osven paracetamol nisto drugo. I krvna slika ako prodolzi vakaa. Dali na nekogo mu se slucilo vakaa.Dali bebenceto e vo rizik .Duri petok sum na ehoo.
Grcevi mozebi imas od samoto shirenje na matkata i e normalno ,kafen iscedok znaci stara krv mozebi se cisti od posledniot ciklus i toa e ok , misli pozitivno , stavaj utrogestan i ke bide se vo red