Преглед, брисеви зимање и мајчина платив 1000че. Знам, не треба, ама задоволна сум од докторот, ми е прилично достапен дека ми е до работа одма и е баш ок доктор и затоа си плаќам. Другарка трудна до 16та недела само 1 преглед да слушнат срце и толку, се нешто е зафатена, не може да ја прими, користи стар па одма нов одмор, а замената ја спукала со неа и не може да отиде, се преку општ матичен средува, ептен и е неарно од мачнини а докторката не се ни потрудува да и најде термин. Епа ќе платам ама знам имам добар третман.
Значи денес ќе полудам. Цело време ми е тешко од терапијата. Наутро сум ок, до пладне стомакот толку ми потекува и осеќам тежина. Е арно ама од вчера имам и како грчеви или незнам како да ги опишам во стомак. Вчера имав и гасови, па си мислев од нешто што сум конзумирала па стомакот ми прави револуција. Арно ама еве и денес продолжива. Потечена сум едвај дишам, а цело време сум гладна , и долниот дел продолжува како револиција да ми се случува и плус како некое непријатно чувство како нешто да ме влече. Немам болка, ама многу лошо се осеќам. Незнам дали е нормално или да почнам да паничам. Пиев магнезиум два пати денес ама не е до него, не помага. Требаше да одам на контрола дури за две недели, ама како што ми личи ќе се нацртам на гинеколог уште утре/задутре. И како се справувате со тежина во стомак. Значи немам мачноно од типот на гадење и нагони за повраќање, ама толку го осеќам лошо стомакот, подуен како балон
Здраво на сите После долга пауза еве ме повторно тука Во брак сум осум и пол години имав еден спонтан пред 6 години и од тогаш дури сега конечно се израдував на две цртички. Кога најмалце очекував и не се надевав дека природно ќе биде се. Денес проверив бета хцг ми е 488 во среда ми закажаа на преглед па се мислам да не е сеуште рано за прв преглед? Ми треба ваше мислење После се што поминав со спонтаниот не сум паметна сега дали одма да одам на преглед или да почекам. Бакнежи до сите
Ти благодарам ❤️ Секаде господ да дава вакви убавини Се јавив кај Др.Органџиски кажав се што како бидејќи таму одев пред тоа и ми рекоа може да дојдеш. Имам паника бидејќи со првото тоа ми се случи и не сакам да ризикувам.
Женски, за на депилација во 7ма недела во ред е да одам? Ми е страв од грчење на мускулите, а влакнава не се поднесуваат веќе. И она кога треба да се свртам на стомак, има нешто гајле од гмечење?
Честитки и со лесна бременост да си имаш јас не сум многу к Честитки и лесна бременост да си имаш јас не сум многу компететна да давам совети ама ќе ти кажам ти како сакаш да си одиш побрзо на доктор и да си примаш ако треба прогестеронска подршка за бременост и да нема потреба за секој случај да си земаш пошто си имала и спонтан и да си испиташ тироидни хормони обавезно ако немаш до сеа испитано и крвна слика и витамини да си земеш тоа доктор ќе ти кажи кои и повеќе да одмараш.
Ти благодарам многу ❤️ Тироидни хормони пред месец испитував во ред е се. А крвна слика денес со бетата испитав исто и таа е супер ☺️
Ако имаш нормална бременост, во смисла да не ти е забрането од доктор нешто, не гледам причина да не одиш.. со првото одев редовно до 8ми месец, е сега понатака за вртењето ќе биде на страна а не на стомак, ама сега е сеуште рано за на стомак да имаш проблем, не лежиш на стомак дома? Исто првата бременост, до 5ти месец немав ич стомак, дури спиев до тогаш на стомак Сега сум моментално 5та недела хаха, следен понеделник си закажав депилација целосна ко и секогаш
Dr.Organdziski koga go prasav za farbanje mi rece deka se e dozvoleno dokolku e normalna bremenosta i farbanje i depilacija i pedikir i manikir i zabolekar bukvalno se ..
Мене така ми беше од Утрогестанот. Кога прекинав да ги ставам магично се прекина. Едвај чекав да ми ги прекине доктор зошто ужасно ми беше, стомакот поголем од сега во 14та ми беше, тешко, мачно, плус па што ми беше гадно да ги ставам, мајкооо...
Претпоставувам. И гинекологот ми рече исто, ама дека примав многу прогестерон (утрогестан, депо, пролутекс) па сега морам постепено да намалувам. Пролутексот го прекинав пред 2 недели. Сега ќе намалам утрогестан од 3 на 2×1. Па следно треба да стаблизитам па и депото од 4 дена да го боцкам на 5, па на 6 дена. Едвај чекам. Сега и пренатален ќе правам и прв скрининг, па да здивнам малку. Уште сум во грч и под стрес и не можам да се опуштам. Плус дека и дома сум на боледување побудалев
Епа тоа е. Ајде ќе се намали, јас утрогестанот ги прекинав нагло, ама јас немам мака ко тебе. Држ се, што да ти кажам.
Zdravo strong womens. Za dva dena 7 nedela. Sega malce peckanje dolnio del na stomakot kako da dobijam mi ide. Se plasam malce. Bremenost so bliznaci. Srceva reakcija na 6 nedela. Dali.da se plasam dali i na nekoj go boli.stomakot ne golemaaa strasna bolka no nekako zbunuvacki.