И кај мене имаше од леукоцити 15, а во седимент пишува ретко леукоцити ретко епител. А и ти имаш исто бактерии или леукоцити, ваљда е истото. Мене гинеколог ми рече не значи бактерија, само да зголемам течности вода. Тебе што ти рече? Изгледа имаш кандида. Исцедокот ти мириса? Зголеми јогурт, чај од брусница, вода, кисело млеко.
Jas otidov na dezuren, tuka sum cekam malku e guzva, a i iscedok imam poveke i nekoi tapi bolki koi se menuvaat od bolki vo zeludnik do bolki nisko vo stomakot. Go molam boga samo se da e vo red. Cudno mi e na tolku utrogestan pak da ima, ama toa e nema pravila. Samo da bide dobro
Ако имало некаде крварење тоа мора да се исчисти и затоа може подолго да трае исцедокот. Јас примав 3×1 утрогестан+прогестерон депо+пролутекс, па му требаше 10тина дена додека се искисти после крварењето што го имав. Во секој случај ќе те видат и ќе ти дадат насоки што понатаму за да си мирна.
Не е точно дека кај секоја трудница покажува бактерии. Јас сум речиси 20 недела, секој месец правам уринокултура и никогаш не покажало бактерии. Мој совет е да си повториш уринокултура и да се консултираш за брисеви.
Duri sega se vrativ doma. Me pregleda dezurniot doktor no ne mozese da mi kaze sto e pricinata za krvarenjeto, veli se e vo red. Malku me zbunija merkite na bebeto. Vo ordinacijata na mojot doktor merkite na bebeto bea 10 mm, a ovoj ednas premeti 9 mm, ednas 11mm i ednas 12 mm. Dali ima vrska toa sto se razlicni eho aparati vo prasanje, razlicni modeli pa zatoa merkite taka
Тоа за мерките така си е, не мерат сите исто. Матичната не можеше да види ни сакус ни ништо кај мене, ете постар апарат веројатно, за две недели ми закажа. Ме јадеше црв и заминав на приватно, таму го видоа бебето во матка, па дури и излив што сум имала некој. А ете матичната не виде апсолутно ништо.... Ама на толку малечки се праат грешки, не можат точно да тврдат. Дури и на поголеми плодови, пред пород ги мерат па грешат со мерките Тркни и до матичниот ете утре, да си ја смириш душата. Се ќе биде во ред мајка
За мерките не се секирај. Различни апарати, различни мерки. Мене матичниот со постаро ехо две недели после сецева акција (срцева акција видовме 6+4), пак ми го мереше исто. После една недела на контрола каде што си одам редовно се си беше во ред со мерките
исцедокот не мириса само е густ, значи немам ништо освен чешање од време на време, гинекологот рече заради промените во бременост било нормално на мокрача да дава бактерии а уринокултурата ми е чиста затоа ме чуди, оваа недела пак ке правам некои брисеви па ке видиме
Уринокултура може да е чиста, а сепак да има вагинална бактерија или кандида. Штом имаш чешање нешто има и јави се да ти препишат терпија. Инаку најчесто појавува + на урина, и покрај чиста уринокултура, од несоодветно земен примерок (терба туш, па да се пушти прв млаз и потоа да се собере примерок за анализа). Второ урината не смее да стои долго време зошто и така се конраминира. Затоа треба да се спреми примерок и веднаш да се носи во лабораторија за проверка. Колку повеќе стои толку повеќе се развиваат бактерии.
Јас не зборувам за терапија за уринокултура (уринарна инфекција). Да консултира гинеколог дали може порано да и направат брисеви и ако е некоја инфекција да прима соодветна терапија. Во најмала рака може е кандида која исто така треба да се третира.
Мене ми рече дека може од секрет да падне во чашката и да даде таков резултат. Јас пример не се истуширав сабајлето кога собрав урина, туку од претходната вечер бев туширана. Ама првиот млаз го пуштив, па после собрав од средината негде. Провери пак урина. А чешањето ти е можда кандида. Зеде јогурт кисело млеко?
Ок, ама и ова мислење што си ми го цитирала (не целосно) не пишувам за терапија за утинарна инфекција. Од почеток на членката и сугеритав да консултира гинеколог, зошто урината и е чиста, ама може има вагинална инфекција или бактерија која си бара соодветен третман. Ниту реков терпија за уринатна инфекција ниту и препишав терапија. Чешањето е сепак сигнал дека има нешто што треба да се третира со насоки од стручно лице.
Повеќе од 10 дена-две недели ни болка ни ништо немав, на 9н и 4д почнаа цел ден болки де во кичма де помеѓу јајници па јајници мали издржливи ама постојани. А не сум се преоптоварила уморила или слично. Исто и со гадењето ми помина и тоа, а пред два дена пак се врати. Матичната ми е на одмор, дали да одам приватно или нормални се овие болки?