Здраво девојки конечно и јас тука .. бев денес на ехо и видовме точкица .. посреќна не можев да бидам после сите дешавања. Иначе сум 5+1 знам рано е меѓутоа матичната ме исплаши дека било многу ниско да одмарам утрогестран ми даде ..некакви искуства да ми кажете пошто се исплашив . Фала ви
Zdravo na site. Vcera bev na kontrola 8+0. Goleminata na embrionot e 15.5mm koj pred edna nedela t.s. 7+0 bese 10.0mm. Se otkri procinata za kafeaviot iscedok. Imam mal hematom no ne e pricina za grizi. Srceto dobro si cuka, gestaciskata vrekicka si e so uredna golemina. Doktorot deka se e vo red i deka plodot si odgovara tocno na nedelata. Go merese i zolcnoto kese ( Yolk sac) 6.8mm. Kaza deka e malo i deka vo red, no jas imam citano po stranski forumi deka pogolemo zolcno kese od 6.mm moze da ukazuva na nekoi abnormalnosti na plodot. Znam deka e golema greska guglanjeto i samo nepotreben stres si pravam. Jas mislam da imase nesto sumnitelno doktorot sam ke kazese.
Многу ми е мило што си поарна и што ти откриле што е проблемот за крварењето и немој многу да читаш по нет по форуми поголем стрес си правиш и јас читам и после само секирации нервози ова дан ми е она дан ми е и сопругот еден ден нет ќе ми забрани уживај си во бременоста слушај доктори пијај си терапија одмарај и се ќе си биди во ред со бебето.
Здраво женски. Денес дознав дека сум бремена, утре имам закажано преглед кај матичен. Но исплашена дум бидејќи претходната недела ќерка ми имаше вирус коксаки и кас бев со висока темп и брумки, имам испиено многу лекарства… Дали некоја мајка во рана бременост поминала низ ова свашта ми се врти низ глава.. Ви благодарам❤️
Повраќање јок, бебево мое се си јаде. Поголем дел од денот лежам, зошто и онака нема што да правам, нигде не се оди по жешково. Па така притисокот ми паѓа често и кога станувам од кревет малку ми фали да не паднам, светки и темница ми е пред очи некое време. Стомачево некако ми се чини од сега ми се познава, предходно немав стомак, можеби и од Дабростонот ми е дополнително поподуен. Два вечери предходниве половината ме болеше па со Б6 и Магнезиум ми се смируваше. Чекам среда за контрола и да закажиме скрининг. Ти како си, како се чувствуваш?
Супер шо ти е лесно. Стомакот и мене ми се подува особено попладне, ептен ми е ко 4ти месец, а слаба сум. Не повраќам, имам мачнини уште. Ми се гади малку, тежина осеќам и едвај чекам ноќта да спијам, па се во круг. Ме потпецнуваше прееска лев јајник, кајшо беше овулација. Некогаш имам минимални болкички и сум на штрек, па врват. И мене притисокот ми паѓа, ми се лежи, одмарам само, дома е потзабаталено, ама не ми е то приоритет. Нешто имав на ум да те прашам, ама заборајв. Ај другпат
Јас во 12та недела правев микробиолошки брисеви, Торч, скрининг, приска. За крвна слика ќе го прашаш матичниот некои цела бременост прават секој месец, јас на почетокот не правев редовно. Потоа секој месец правев.
И мене левиот јајник знае да ме подзаболи, грчевите што на почеток ми беа поизразени сега ги чувствувам многу ретко. Јас имам проблем при седнување/станување, осеќам притисок/болка ректално, тоа ме подзагрижува, му кажав на матичниот последно ми рече ако е при движење не е страшно. Ама ме нервира зошто ми е така. Го осеќам дебелово црево ко потиснато. Дома и мене ми беше баѓи забаталено и во вторникот прилично се заморив средувајќи, па после два дена главата и половината ме болеа.
Знам како ти е. И мене ми беше така еднаш, како притисок во дебелото црево. Можда не е доиспразнето, можда од хормоните такво чувство или шо викаш кога седиш осеќаш. Мене исто така ми беше и при овулација, кога користев чаеви многу, мислев дигестивниот тракт ми се зезна, ама изгледа од овулацијата беше од хормони или пак ако се зачнуваше тогаш плодот. Мене денес како ми е мачно, леле поручеква ми се стежна ептен. Ми се поду стомак, јадев кајгана и две палачинки, не бе пак чувство на глад, пијам вода, џабе. Еден умор ме спопадна. Топлово долева.
Mene denes koga.sedam bas.me.boli meseto...a imav i malku stres sto me.spopadna so placenje i sega se plasam, nekako bas ne prijatno mi e em malku kako gusenje,em bolki vo stomav...vo nervoza.i zapaliv eden cigar ( znam deka ne e opravduvanje nervozata) i sega se uplasiv....imam duri slednata nedela.termin kaj ginekolog...do togas brdo pari ke istrosam izgleda po testovi od toj pusti strav
И мене и порано ми се има случувано при овулација или пред да добиев ама од ко ќе добиев ми прекинуваше. Ама сега ме загрижува зошто трае, откако останав бремена не прекинува. Или е хормонски или стварно притиска матката надолу како што чувствувам. Што направи ти, да не се тестираше? И јас јадев палачинки, свекрвица направи, а јајца неможам да помирисам во последно време.
Мислам дека од притискање на матката ти е. Пробај со исхрана, повеќе со влакна, вода повеќе и ќе видиш. Веројатно е хормонско, од прогестеронот и таму други хормони кои се лачат не знам. Не се тестирав, ми помина веќе. Дали ќе правиш пренатален тест?
Може да е хормонски, пошто дополнително внесувам прогестерон. Супер штом си подобра. Скрининг и приска планирам да правам. Ти си размислувала на таа тема?
Смири се после сѐ. И да си запалила, нека остане на таа. Подобро развикај се, отколку да трпиш. Нема толку влијание од еднаш. Ајде да биде сѐ во ред.
Na test 3+ ( so invitro sum) pregled imam duri na 1.8 i tocno ke znam kako se broji Se razvikam ama premnogu sum osetliva i odma zemav da placam kako lipanje da se tresam,sega se izbajnav i pak pravev test i imam si ko sube sto zaradi cigara sto zaradi toa sto dozvoliv da me iznervirat ...i sega osekam se nesto ko da mi tece odole a nema nisto psiha ke me ubie Pred ovaa bremenost imav 5 neuspesni bremenosti i kaj mene stravot e na maksimum pusten