Изгледа на сите вториве бремености ни се потешки.. Не знам зашто мислев дека полесно е се. Едвај чекам да се породам
Eve me i mene,jas sabajle stanav i odma kaj ginekolog vikam imam bolki vo stomah me sece bolki a plus i nesto se kao da mi tece bebe uste e rano da se cue i da se vidi poso racunat od den punkcija ama mi zema bris,mokraca pritisok merenje ( visok mi e 143/96) cisti fala Bogu nema seklet nema rece da.miruvam da ne panicam i da nema stresovi.... Toa sega me smiri ama ke.si cekam 1.8 u klinika i posle kaj nego tek 18.8 za srceva reakcija.... So obzir na mojata rabota najverovatno ke odam na miruvanje do poragaj,zasega imam otvoreno bolovanje se do srceva reakcija a posle toa na predvremeno porodilno neznam kako se vika tocno na Makedonski...
И јас едвај чекам да се породам а на сам почеток сум Зарем трае ова вака? Јас си викам ајде до 12та недела после демек полесно, ко во првата бременост Магнезиум по едно на своја рака смееме? До кај сте вие, која недела? @Ano @Снегулк@23
Јас пијам по препорака на гинеколог 2×250 магнезиум. По потреба или пијам трето или второто е директ од 400. Јас во петок полни 14, преоѓам во второ тромесчие. Од топло или имаш друга мака? Напиј се ладно, измери притисок и мирувај.
Јас ја немав таа среќа раат да сум Гадење,повраќање инфузии, крварење ,хематом,стресови само..кога се смири се почнаа болки во срамна коска,препони,хемороиди.. и така еве си ја терам 30та недела. Се надевам мојата судбина нема да ја имаш, жал ми што не те утешив Ама ајде ќе издржиме, нека се родат здрави прави само Инаку јас пиев магнезиум од кога слушнавме срценце.
Од топлово ми е. Ми се лоши од сабајле, стомак малку ќе каснам и се подува и топлово екстра. Измерив 90 со 60 отприлика.
Течности многу, кафе кока кола и одмарај ако така се чувствуваш. За стомакот и јадењето јасно ми е, ама нема чаре. И јас до минатата недела исто се чувствував. Од пред некој ден веќе многу полесно е. И подуеноста и тегобите значително ми се повлекоа. Издржи ќе помине и кај тебе.
Здраво девојки нова сум на форумов имам едно прашање. Дали вие што сте на почеток од бременоста да речеме 7-8 недела си одите на работа и си функционирате нормално? Треба да почнувам на работа ама малку со страв,конкретно на работно место со одприлика 7-8 часа на нозе. Благодарам ,лесна бременост на сите
Jas sum na pocetokot i ne odam na rabota bolovanje do srceva reakcija,i mene mi e rabotava na noze prilicno fizicka i teska,plus zesko i zatoa bolovanje
Веќе користам боледување но е до крај на месецот ,па се мислам после тоа,секако ќе отидам на контрола уште еднаш пред да ми заврши боледувањето,но сакав искуства од други.
Девојки, имате односи? Јас досега воопшто и не би ни пробувала, ама таква желба ми се јави, што навечер почнав да сонувам, а сабајлето и како оргазам во сонот да имав. Страв ми е од тие грчењата на матката при секс, затоа не ми се пробува. Ама еве сега ми се присака, два месеци сум на суша. Гинекологот еднаш ме убедуваше дека може да имам, сепак имаме потреби луѓе, јас тогаш нејќев ни да слушнам, ама сега... кхм Како што сум неполна 10та недела мислам дека е многу рано. Вашите доктори што велат?
Хахах леле не да ми се сакаа.. ама многу ми е шубе. Исто и јас неколку пати веќе сонував како имаме секс и доживувам оргазам. Ама на прв преглед Др ми рече на почеток да немате односи, од тогаш не сум го ни прашала зошто и да ми рече може, јас не би, незнам ептен ми е шубе. Една недела кога ми доцнеше уште немав направено тест, тогаш последно имавме односи, а веќе сум била бремена.
Во прво тромесечие забранети се односи баш заради грчењето на матката. Јас сум 6ти месец од утре ама не сме имале досега, некако шубе ни е, а ни се сакаМожеби на крај ќе пробаме, кога ќе сум во безбедна зона
Во прво тром. не ни имав желба, после си прашав јер хормоните ми се плафон. Ни дозволи, секако неможеш исто (брзо, грубо) темпо како пред бременоста , сега дури мислам дека е поубаво, поинтимно (водење љубов у буквална смисла) Докторката ни даде зелено светло, се додека е во ред бременоста никакви тегоби крварења зошто да не. Сепак секој постапува како се осеќа
Некое решение за мачнините? Првата бременост воопшто немав, сега постојано ми се гади на мириси, на вкусови...