Seto toa e normalno posto bebeto raste i toa nie go custvuvame inace i jas ne jadam vcera samo nautro jadev i cel den ne jadev nemamm ic apetit
i jas sum slaba so apetitot osven nautro koga taka ponormalno jadam. posle 12 samo salati i ovosje...
Jas ne jadam nisto sabajle jadev pecivo soo maslinki i toa bese cel den a utrogestan pijam oralno i treba da go zemam pomejgu obrok a jas ne jadam nisto ni ovosje ni salati
I so pravime vaka, jas za sega zimi eden sok mozam da go pijam, ako I toj ne mi se zgadi, posto se toa pak toa. Vo pocetok mi se jadese I ovosje I zelencuk sega ni toa ne mi se jadi. Samo povrakam, dva dena mi e podobro 5 dena od wc ne mozam da izlezam. Ke izdrzam, se za nego no barem od toa malku so jadam da ostane besto I za nego, crpi toa od rezervite ama treba da stvoram I novi rezervi
i jas oralno go zimam ama ednas dnevno i namerno posle dorucek go pijam. ako treba dva pati da go vneses probaj navecer stavi go vaginalno ako ne si jadena..
Lele zenicki kako izdrzuvate so utrogestanot oralno???? Jas probav I nemozam da go podnesam pa sega go stavam vaginalno.
prvata bremenost i mene mi bese loso. ovoj pat ne. nezz sto se smenilo u megjuvr ama ok sum. inaku za povrakjanjeto ne beri gajle. dur da povratis bebco si zel danok toa ni najmalku ne znaci deka pomalo bebe ke rodis, neka pomine prvo tromesecie i ke vidis sto e apetit
@DigY uteha mi e so ne sum stavila za period od tri meseci nitu eden kg, duri I malku sum oslabela hahaha pa posle koga ke pocnam ako pocnam da jadam ke bidam vo mala prednost
Jas pijam utrigestan od 200 mg 1 sabajle 1 navecer a pred dva dena piev utrogestan od 100 mg 3 pati na den
Se izvinuvam sto malku docna vi pisuvam inaku bev na kontrola i se e vo red bebusot veke ima srceva reakcija i veke polna 7 nedela.Samo denes nesto poveke bolki imam vo dolniot del na stomakot nesto kako menstrualni bolki i cel den gust vaginalen iscedok sto dosega ne sum imala.Ako znae nekoj ili ako imal slicno iskustvo neka pisi.Pozz
okolu sekretot moze da e zgolemen radi bremenosta ama toa najubavo na bris ke si vidis. mene mi ispadna zgolemen od gardnerela sto imav. a bolkite se normalni, ke isceznat. jas poluduvav od jajnici.
Zenicki vo prvo tromesecie od bremenosta, da vi posakam dobro utro I da vi kazam za sega cao, jas se selam vo temata vtoro tromesecie, vi posakuvam se najdobro I ve cekam tamu. Pozdravce
Mojot matichen ich ne go biva iskreno. abe vrska nema. pod shifra 0.20 pishal krvarenje vo rana bremenost a ustvari toa e zakanuvachki abortus. ne sum go smenila zoshto jas se privatno si pravam. dobat ginekolog znam edna na gak ama mislam taa ne moze da e matichen mada jas ednas ja imam prashano dali so upat moze za sve kaj nea da se obrakjam i mi reche moze. mislam se prezivase Tofilova ili neshto taka ne me drzete za zbor. malku deluva nedostapno i strogo ama ako najdesh nachin da i se doblizis duri i vo ochi ke te pogedne bitno ja biva pred se.
jas od 8mi ke sum patoloshka. sega ne sum seushte. i privaten Dr moze da ti dade konzilijarno so 3 potpisa.
Znam jas vece 4 meseci sum so konzilijarno mislenje so sifra 0.20 samo ne mi bese jasno sto ti pogresil maticniot
So taa sifra ke ti dadat boleduvanje od 1 mesec jas sum so taa sifra i isto me vodat krvarenje vo rana bremenost zakanuvacki abortus
Zakanuvachki abortus ne mora da znachi krvarenje. Mene krvarenjeto mi beshe vo 5ta nedela. A so konzilijarno mene mi rekoa moze i 3 meseci samo da pishuva.