Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Seto toa e normalno posto bebeto raste i toa nie go custvuvame inace i jas ne jadam vcera samo nautro jadev i cel den ne jadev nemamm ic apetit :(

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i jas sum slaba so apetitot osven nautro koga taka ponormalno jadam. posle 12 samo salati i ovosje...

На Saraa и Majli.15 им се допаѓа ова.
  3. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Jas ne jadam nisto sabajle jadev pecivo soo maslinki i toa bese cel den a utrogestan pijam oralno i treba da go zemam pomejgu obrok a jas ne jadam nisto ni ovosje ni salati :(

4. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    I so pravime vaka, jas za sega zimi eden sok mozam da go pijam, ako I toj ne mi se zgadi, posto se toa pak toa.
    Vo pocetok mi se jadese I ovosje I zelencuk sega ni toa ne mi se jadi. Samo povrakam, dva dena mi e podobro 5 dena od wc ne mozam da izlezam.
    Ke izdrzam, se za nego no barem od toa malku so jadam da ostane besto I za nego, crpi toa od rezervite ama treba da stvoram I novi rezervi :P

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i jas oralno go zimam ama ednas dnevno i namerno posle dorucek go pijam. ako treba dva pati da go vneses probaj navecer stavi go vaginalno ako ne si jadena..

6. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Lele zenicki kako izdrzuvate so utrogestanot oralno????
    Jas probav I nemozam da go podnesam pa sega go stavam vaginalno.

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    prvata bremenost i mene mi bese loso. ovoj pat ne. nezz sto se smenilo u megjuvr ama ok sum. inaku za povrakjanjeto ne beri gajle. dur da povratis bebco si zel danok :D toa ni najmalku ne znaci deka pomalo bebe ke rodis, neka pomine prvo tromesecie i ke vidis sto e apetit :D

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @DigY uteha mi e so ne sum stavila za period od tri meseci nitu eden kg, duri I malku sum oslabela hahaha pa posle koga ke pocnam ako pocnam da jadam ke bidam vo mala prednost ;)

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    abe daj ne se zamaraj so vagata, glej si zdravje i bebushko. vagata se kacuva i simnuva. :*

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Jas pijam utrigestan od 200 mg 1 sabajle 1 navecer a pred dva dena piev utrogestan od 100 mg 3 pati na den

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ljubovce23

ljubovce23 Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Se izvinuvam sto malku docna vi pisuvam inaku bev na kontrola i se e vo red bebusot veke ima srceva reakcija i veke polna 7 nedela.Samo denes nesto poveke bolki imam vo dolniot del na stomakot nesto kako menstrualni bolki i cel den gust vaginalen iscedok sto dosega ne sum imala.Ako znae nekoj ili ako imal slicno iskustvo neka pisi.Pozz

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    okolu sekretot moze da e zgolemen radi bremenosta ama toa najubavo na bris ke si vidis. mene mi ispadna zgolemen od gardnerela sto imav. a bolkite se normalni, ke isceznat. jas poluduvav od jajnici.

13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zenicki vo prvo tromesecie od bremenosta, da vi posakam dobro utro I da vi kazam za sega cao, jas se selam vo temata vtoro tromesecie, vi posakuvam se najdobro I ve cekam tamu.
    Pozdravce

На Anka100, Majli.15, ljubovce23 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Mojot matichen ich ne go biva iskreno. abe vrska nema. pod shifra 0.20 pishal krvarenje vo rana bremenost a ustvari toa e zakanuvachki abortus. ne sum go smenila zoshto jas se privatno si pravam. dobat ginekolog znam edna na gak ama mislam taa ne moze da e matichen mada jas ednas ja imam prashano dali so upat moze za sve kaj nea da se obrakjam i mi reche moze. mislam se prezivase Tofilova ili neshto taka ne me drzete za zbor. malku deluva nedostapno i strogo ama ako najdesh nachin da i se doblizis duri i vo ochi ke te pogedne :D bitno ja biva pred se.

15. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Pa neli si na patoloska bremenost kako te vodat

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas od 8mi ke sum patoloshka. sega ne sum seushte. i privaten Dr moze da ti dade konzilijarno so 3 potpisa.

17. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Znam jas vece 4 meseci sum so konzilijarno mislenje so sifra 0.20 samo ne mi bese jasno sto ti pogresil maticniot

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    toa shto go pojasniv. 020 e abortus imminens a ne krvarenje vo rana bremenost.

19. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    So taa sifra ke ti dadat boleduvanje od 1 mesec jas sum so taa sifra i isto me vodat krvarenje vo rana bremenost zakanuvacki abortus

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Zakanuvachki abortus ne mora da znachi krvarenje. Mene krvarenjeto mi beshe vo 5ta nedela. A so konzilijarno mene mi rekoa moze i 3 meseci samo da pishuva.