Ako si pravela prenatalen nemas potreba voopsto da se zamaras so merkite. Jas na prviot skrining (i opsto na pregledite) ne go prasuvam doktorot za vakvi detali. Samo go prasuvam dali e se vo red i dali odgovara na nedelite. Duri i nemozese sa go izmeri kako treba na skrining mrdase i se kriese dva sati.
Еве јас со тебе ќе се дружам ахахах со 10кг вишок почнав бременост Моментално сум 10+2 и имам качено 3кг Ти барем немаш качено ни едно за 12 недели... Ќе те стигнам кај и да е Мајче ќе слабееме после, што има врска, сега сигурно нема да држиш диета и да се лишуваш од ствари Уживај во бременоста
Кај моето во 12та недела беше 0,59. Од 0,1 до 6.0 мм е нормално. Мислам немаш што да мислиш + имаш правено пренатален.
Хахаххаха уживам ама и пазам да не не можам да одам на крај 100кг не ми бегаат уживај и ти, се да биде како шо треба друго не е важно
@elenaklasik А во која недела ти беше 1,2? Кај мене во 12та 0,59. Сеа па ја ќе мислам, моево да не е ниско?
Како мислиш во која недела било 1.2? Немав таква вредност. Односно мерат трипати и највисокото го земаат за евентуален ризик. Не премеруваат во други недели. Всушност, потоа овој знак се губи низ подоцнежните недели. Ти кога беше на прв скрининг? Да се надополнам, можеби понатака во другите недели би се зголемила бројката, следствено како расте бебето, ама не е релевантна. Затоа до 13та најдоцна се мери.
Епа во 12та недела прв скрининг ми правеше матичниот и го измери НТ 0,59. Тоа те прашувам во која недела правеше скрининг/кога ти го мереа? Незнаев дека три пати се мери, кај мене само таа една вредност е запишана.
Нема такво нешто како низок нухален набор. Тоа е течност што се собира во вратот и ако е многу насобрано може, а и не мора, да е индикација за Даунов.
Стаса Приска резултатот кај мене со Low risk Не ги разгледав другите вредности. Ама подоцна целосна анализа ќе направам
Денес, во 12та +1, по мерки 12+6. Не ги пишуваат трите вредности, само една запишуваат. Не се плаши сега ти ради ниска вредност, уште подобро штом е пониска. Дали праша за плацентата?
Аха. Дали за сончање ти кажа што како? Додуша јас во Охрид сум, ми рече да не се изложувам на најсилното сонце. И дали за исхрана ти дава совети? Што повеќе да јадеш овој период?
Летово заради бременоста се решивме да не одиме на одмор и затоа немам прашано за сончање. Знам дека не треба премногу да се изложуваме на сонце. За исхрана ништо посебно ми нема кажано, кога ми ги даде Фемибион да ги пијам ми кажа да ги земам по јадење пошто нели се додадок на исхрана.