devojki pomos denes sum 11+4 dena no kaciv temperatura do 38 piev paracetamol pomina 4-5 casa pak pocna da se kaci stavam ladni odlogi dali imala nekoja temperatura vo rana bremenost i sto primavte
Јас сега пред 2 недели имав корона качив температура до 39, освен парацетамол и витамин Ц ништо не ми дадоа, пиј многу течности значи налевај се за да мочаш тоа како природна инфузија иде, супа исто, туш со млака вода, инаку јас кога качив 39 најмногу пиев по 2 парацетамола значи 1000мг на 6ч. Ако пиеш од 500мг тогаш на 3 ч можеш, не се плаши ќе ти помине, ако те боли многу глава ставај ладна облога, јас крпа водена ставав.
Вечерва скоро константно сум со слаби грчеви во долниот дел на стомакот. Претпоставувам сега повеќе се шири матката,па е од тоа ама некако за се си паничам.
Devojki dobar den, jas sum mnogu rano vo bremenosta 3ta nedela, i sum krajno isplasena, mislam sekoja promena na telovo me plasi, inaku intezitetot na bolka vo gradite i poduenosta mi se namali dosta, da recam treba navistina da se pritisnam za da imam bolka Dali ova mozebi e nekakva promena za da bidam zagrizena Mnogu vi blagodaram
Deneska sum zaspala so pernicata vo kolenata. Koga se razbudiv kozata na stomakot mi bese kako otrpnata i imav crti od pernicata i od pizamite. Strav mi e da ne ne idelo dovolno krv vo stomakot poso se mi bese otrpnato od levata strana. Mozebi e glupavo prasanjeto no..
Не верувам. Тоа ти било чувство надворешно на кожата. Внатрешно во матката бебето си добива кислород. Јас мислам таа е логиката. Ако ти е пак мисла, јави се на доктор, со матичен лекар бар консултирај се.
Женски, дали веќе кога се вртите од една на друга страна, легнати, осеќате како стомакот се навалува?
Да, уште од сега ми е тешко вртењето во кревет. Некогаш и болка чувствувам. Ти? И не можам да си лежам на омилената лева страна, зошто колкот ме буди од болка од сон.
И јас така, како да подболува чат пат. Неубо ако се наместам. Ама баш како да се навалува дури се вртам и филмче одма замислувам како се клати и навалува. А уште се многу малечки, нема врска положбава и клатењево на стомаков. Пратиш апликација?
Дали почнува да ви се гледа стомакот? Мене последниве неколку дена нагло ми се заобли/зголеми... си велам до 9ти колкав ли ќе биде вака ако тргнало
И кога ќе се истегнам во сонот несвесно се нервирам после. Едвај чекам да се стемни за да си легнам, зошто знам дека уште еден ден поминал, ама вака спиењево почна да ме замара. Вчера се напнав и психички, и физички низ дома и денес половината ме болеше, грчеви долу осетив 2-3 пати, а ги немаше некое време.. Ти ги имаш уште? Се надевам вечерва ќе одморам и од утре ќе нема ништо. Инаку не користам никаква апликација.
Da se priklucam i jas na grupata za spienje na strana. I mene vo vrtenje od edna na druga strana mi se klati stomakot, potocno mi se navaluva kako sto opisa clenkata pogore. Koga spijam na leva strana si stavam pernica megu noze i taka mi e poprijatno, na desna nemam potreba od pernica zasto ja ispruzuvam desnata noga i stomakot mi e potpren na jogata i jas se poznavam malku bev mnogu slaba i sega izgledam popravena, ama ne me prasuvaat zasto si go koristam letovo (siroki fustani, sesir, ocila za sonce) i ne me prepoznavaat, seuste ne se osekam spremna da odgovoram na prasanjeto dali sum trudna. Ke go isturkam avgustov posle valjda ke mi e polesno da kazam. Tuku sakav da prasam, dali ste gi videle tie pernicite za trudnici? Vodejki se kako spijam uste sega, mislam ke treba da poracam za brzo. Vie sto mislite?
И јас се кочам да не се тегнам, како трепет во стомак да осеќам кога малку ќе се истегнам, а од сабајле ептен ми треба тегнење. Имам јас грчеви, како благи онакви струења, ме нервираат. Ама кога лежам поминуваат. И половината некогаш така ме пристегнува. И мене веќе ми се познава. Овојпат брзо се појави. Само нека расте.