1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    zdravo jass sum nova na formut vo pocetok na bremenost sum imam postojano gadenje i ne se osekamm voopsto obro aj ke ve zamolam za sovet da mi kazete sto moze da zemqam protiv gadenje i macnina odnapred fala

2. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas imav krvarenje od 6-8 nedela sega sum 17+5 me vodat so ista dijagnoza i taa sifra i sekogas mi davaat po 1 mesec boleduvanje znam deka so druga sifra e pomalku boleduvanje

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Zemi vo predvid deka boleduvanjata za medicinsk lica i se razlicni a jas sum medicinsko lice. Patem ne e isto boleduvanjeto i za tie so ivf. tie ednash nosat i do kraj se oslobodeni od komisija.

4. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas sum so ifv i nosam sekoj mesec

I na komisija vo drzavna ima ovoj mesec 3 sretnav sto se so ifv i si odat sekoj mesec na komisija

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    epa razgovaraj so tvojot ginekolog. jas.imam 2 drugarki so ivf nit vidoa komisija, mazite im go odnesoa boleduvanjeto i se skroz oslobodeni. zatoa postoi i kaj niv shifra boleduvanje do 30 dena i boleduvanje nad 30 dena.
    @agapii prashaj go ginekologot. pochetok na bremenost znae da e losho..

6. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    treba da odam na 5 april do togas neznam kako ke izdrzam

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    abe odi porano shto ti e. jas sega se chuv so Dr iako na 4ti tek iam zakazano u nedela odam zaso sakam da prasam nesto

8. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    ne e vo mojot grad maticnata vod drug e dosta podaleku e

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    probaj so b komplex. mene Dr mi reche b komplex ako ne pomaga Reglan da zemam. mada jas zgolemiv vit C i zemav b komplex i pominuvashe. strav mi beshe reglan iako znam go davaat. zatoa so vitamini probaj i polesna hrana.

10. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    piev bedoksin no ne mi pomina voostocelanok ne spiev probavda kasnam banan sabajle i mi se zgadi edvaj ja izedov sega nesmeam da se osmelam nisto da zemam drugo i jas imam reglan ama se plasama pijam 6 neela mislam deka sum i mi e strav da se napijam

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    sleden pat koga ke odish na ginekolog zemi mu broj za vakvi raboti. Nikoj ne bi mozel da ti reche pij ili ne pij reglan, sepak nie ne sme ginekolozi. cedi limonche citrusno ovoshje ne banani. mene i gazirano mn mi pomaga. se nadevam ti pomognav bar malce.

12. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    fala sepak na odgovorot ke probam so limon

13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Значи, направив тест и покажа две цртки, па нареднава недела ќе одам на гинеколог и пред да одам сакав да прашам:
    Прво: чувствувам некои пецкања доле, се надевам не е инфекција или бактерии (еднаш имав спонтан и сега од се се плашам), дали е опасно да се одмивам со камилица што мислите?
    Второ: сега пијам фолна, е сакам да прашам зашто првиот пат ми дадоа од одма да пијам магнезиум директ, какво е вашето искуство? Дали магнезиум пиете од почеток или покасно?
    Трето: читав нешто сза депилирање во почеток на бременост....Кое е вашето мислење?

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  14. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Најпрво честитки за двете цртки ☺Немаш никаква штета од камилицата, но најдобро е да појдеш на гинеколог можеби е и инфекција.
    Во врска со депилирањето на козметичар, мене матичниот гинеколог на почетокот ми забрани депилација на интима, сепак постои ризик од инфекции но и болно е.

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Ti blagodaram. Od utre ke odam na ginekolog a kamilicata mi bese za vikendov da preveniram. Znaci na ginekolog malku "obrastena" ke pojdam, se nadevam ne sum prva :)

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Ja s šum 5 nedela imav jaki bolki niskoto i posle toa krvarenje ve milan spodelete vasi iskustva se ga lezam vo bolnica so infuzija i šum pod stres

17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Ме интересира што пиевте во првото тромесечие освен фолна?

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    pregnacare plus folna so jod kalcium C i B komplex. magnzium u sluchaj na grchevi

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Девојки имам едно прашање.Другарка ми е бремена 7ма недела.Е сега матичната и рекла дека формата на ембрионот била долгнавеста,а требало да биде округла,па и препишала некои вагиналети,а следната недела на преглед.Дали некој има вакво искуство?Ако има нела сподели зошто ја фаќа паника

20. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Кој се надевал дека и мене ќе ме има низ темиве за бременост :D
    Вчера направив тест и беше позитивен, па сега сакам да прашам дали е нормално да ми течи обилно бело прање?