zdravo jass sum nova na formut vo pocetok na bremenost sum imam postojano gadenje i ne se osekamm voopsto obro aj ke ve zamolam za sovet da mi kazete sto moze da zemqam protiv gadenje i macnina odnapred fala
Jas imav krvarenje od 6-8 nedela sega sum 17+5 me vodat so ista dijagnoza i taa sifra i sekogas mi davaat po 1 mesec boleduvanje znam deka so druga sifra e pomalku boleduvanje
Zemi vo predvid deka boleduvanjata za medicinsk lica i se razlicni a jas sum medicinsko lice. Patem ne e isto boleduvanjeto i za tie so ivf. tie ednash nosat i do kraj se oslobodeni od komisija.
Jas sum so ifv i nosam sekoj mesec I na komisija vo drzavna ima ovoj mesec 3 sretnav sto se so ifv i si odat sekoj mesec na komisija
epa razgovaraj so tvojot ginekolog. jas.imam 2 drugarki so ivf nit vidoa komisija, mazite im go odnesoa boleduvanjeto i se skroz oslobodeni. zatoa postoi i kaj niv shifra boleduvanje do 30 dena i boleduvanje nad 30 dena. @agapii prashaj go ginekologot. pochetok na bremenost znae da e losho..
abe odi porano shto ti e. jas sega se chuv so Dr iako na 4ti tek iam zakazano u nedela odam zaso sakam da prasam nesto
probaj so b komplex. mene Dr mi reche b komplex ako ne pomaga Reglan da zemam. mada jas zgolemiv vit C i zemav b komplex i pominuvashe. strav mi beshe reglan iako znam go davaat. zatoa so vitamini probaj i polesna hrana.
piev bedoksin no ne mi pomina voostocelanok ne spiev probavda kasnam banan sabajle i mi se zgadi edvaj ja izedov sega nesmeam da se osmelam nisto da zemam drugo i jas imam reglan ama se plasama pijam 6 neela mislam deka sum i mi e strav da se napijam
sleden pat koga ke odish na ginekolog zemi mu broj za vakvi raboti. Nikoj ne bi mozel da ti reche pij ili ne pij reglan, sepak nie ne sme ginekolozi. cedi limonche citrusno ovoshje ne banani. mene i gazirano mn mi pomaga. se nadevam ti pomognav bar malce.
Значи, направив тест и покажа две цртки, па нареднава недела ќе одам на гинеколог и пред да одам сакав да прашам: Прво: чувствувам некои пецкања доле, се надевам не е инфекција или бактерии (еднаш имав спонтан и сега од се се плашам), дали е опасно да се одмивам со камилица што мислите? Второ: сега пијам фолна, е сакам да прашам зашто првиот пат ми дадоа од одма да пијам магнезиум директ, какво е вашето искуство? Дали магнезиум пиете од почеток или покасно? Трето: читав нешто сза депилирање во почеток на бременост....Кое е вашето мислење?
Најпрво честитки за двете цртки ☺Немаш никаква штета од камилицата, но најдобро е да појдеш на гинеколог можеби е и инфекција. Во врска со депилирањето на козметичар, мене матичниот гинеколог на почетокот ми забрани депилација на интима, сепак постои ризик од инфекции но и болно е.
Ti blagodaram. Od utre ke odam na ginekolog a kamilicata mi bese za vikendov da preveniram. Znaci na ginekolog malku "obrastena" ke pojdam, se nadevam ne sum prva
Ja s šum 5 nedela imav jaki bolki niskoto i posle toa krvarenje ve milan spodelete vasi iskustva se ga lezam vo bolnica so infuzija i šum pod stres
Девојки имам едно прашање.Другарка ми е бремена 7ма недела.Е сега матичната и рекла дека формата на ембрионот била долгнавеста,а требало да биде округла,па и препишала некои вагиналети,а следната недела на преглед.Дали некој има вакво искуство?Ако има нела сподели зошто ја фаќа паника
Кој се надевал дека и мене ќе ме има низ темиве за бременост Вчера направив тест и беше позитивен, па сега сакам да прашам дали е нормално да ми течи обилно бело прање?