Сите бремености ми беа до крај повраќање и намалување на килажа одбивност од секаква храна јадење по малку на сила па бебињата си напредуваа по 3 ипол кг ѓи родив
Сакам да ве прашам докторот ми спомена за приска ама искрено не бев упатена што како е дека со друѓите деца немам правено... сега кога прочитав по форумот страв ме фати не сакам да правам...а колку пари е прв скрининг на приватно..❤
Обично месец чекат освен ако имаш некој проблем па порано да ти закажат...не било добро толку често на ехо да те гледат така ми има кажано докторот во претходната бременост...
14+6 isto, posle sekoj obrok macnina i gadenje, ne povrakam ama eden obrok raat ne mi posol, mora da mi e tesko.
Dobro vecer devojki, jas sum 5+4, no vo poslednive 2 dena imam svetlo rozev iscedok mi se slucuvase samo nautro da imam no sega na brisenje povtorno imav, ginekologot mi dade utrogestan samo navecer da stavam no ne znam dali e vo red da imam povtoeno iscedok i sum malku zagrizena, dali treba da baram 2ro mislenje
Се случува често да се има ваков исцедок во рана бременост, ставај утрогестан, ќе помине за 3-4 дена.
И јас имам само на бришење ама не секој ден... примам сабалје и вечер утрогестан од 200 . Уште еден месев ќе сум ставала ама ако треба и повеќе ќе продолжам само да биде во ред...
Здраво девојки 7 недела и 5 дена сум имам хематом крварам од 5 недела и сум со лежење до кога ќе крварам по што сеуште крварам по малку некоја капка на бришење нема на гаќи? Друго премногу гадење имам не можам ништо да јадам освен овошен јогурт и смути и супа се што е тврда храна како ја ставам во уста ми се гади се плашам да не му се деси нешто со плодот? Плус ми се направи циста на десната страна имав два дена болки мали сега немам дали може да влијае на плодот? Со терапија утрогестан 2×1 прогестерон преку еден ден,фемибион 1,метилирана фолна и б12,клексани почнав по 1 на ден. Многу се плашам,лежам дома и како омалаксана се осеќам премногу имав и корона во 6 недела со 3 дена температура не повисока од 38.5 се ме најде секој ден сум под стрес да не се деси недај боже најлошото имам имано до сега 2 спонтани.
Сите што имаме поминато некој работи имаме стравови ама мораме и да си даваме надеж дек пак нема да се случи исто... ќе си слушаш препораки од докторот и ќе си мируваш...за повраќањето тоа е не се се сеќирај таков ти е организмот и мене се ми беше гадно па дечки се родија по 3 ипол кила до денот за пораѓај повраќав... сега пијам едни апчиња за повраќање малку подруго е
9+4 сум денес прв пат на бришење имав црвено кафеав исцедок, дали е тоа крварење, многу сум во паника...
Контактирај си лекар во секој случај. Кафен исцедок е обично стара крв и не е толку опасно ама свежа црвена крв е аларм веднаш да се консултира лекар. Не верувам дека е страшно ама оди на дежурен, ќе те прегледаат и ќе те боцнат можеби со прогестерон. Во меѓувреме мирувај!
Иди на доктор да те види и да ти даде утрогестан да си ставаш....и јас имам некогаш розево некогаш кафеаво и секогаш паничам кога ќе видам и се плашам од најлошото иако знам и имам читано за такви бремености ама искрено на своја глава не е лесно
Здраво девојки, и официјално да се приклучам на темава. Официјално според апликација сум 4+4. Денес се јавив да закажам и имаа термин за две недели. Освен фолна, треба нешто друго да се зема? Некој совет?
Можеш да си купиш пренатални,на пример Фемибион 1 и во нив имаш сè што ти треба. Уживај и гали го мешко
Не е забрането, барем ниеден де не спомнал. Јас само лично прекинав поради миризбите што ми сметаа и вадењето што ми е болно. Ме пецка тоа апаратчето и си викам не ми е неопходно. Ако со тие работи немаш проблем, може да си ставаш слободно, ама би ти препорачала маска да си носиш.
Ова со снемувањето симптоми треба да ме загрижува? Не дека нешто имав, освен делумно болни гради и болки долу. Денес буквално ништо немам... Вчера имав сакус 4+4 од 4мм инаку....