Иста бев на почеток. Премрзната, поспана и без енергија. Парно работеше и плус клима а јас и покриена со најдебело ќебе и пак ладно ми беше. Омалаксана бев и буквално се осеќав како да се разболувам. Нормално е, не се секирај, ќе помине.
Да, Антиметилот се таблети на база на ѓумбир можеш и чај од ѓумбир и лимон да си правиш да пробаш може ќе ти олесни
И мене ми студеше на почетокот. Тој студ ми беше симптом за добивање претходно, и затоа ме секираше. После почна де топло де студено. Инаку, имунитетот опаѓа во бременост за телото нели да го прифати плодот, така што очекувано е таков симптом. Само пиј вода, витамини ако земаш некакви и одмарај си.
Zdravo devojki vaka sega posledna menustracjja imav na 5 avgust denovive iam mng kafeavo na brisenjee pred nekolku dena bev na ginekolog doktorot vika da pocekame do pon ima nekoe zadebeluvanje dali mislite ima bremenost za 5 dena treba da dobiam
Според сликата не може ни доктор ни ние да кажеме сега дали си бремена. Направи тест од најевтините земи си LaboQuick или Be safe може ќе покажат втора цртичка или провери со преку крв ако не те држи место.
Здраво, па нема да згрешиш било кој доктор да го избереш за прв преглед во Систина, јас ги водев двете бремености, па горе- долу ги знам сите доктори скоро и од визита и дежурства.
Dali e mozno od utrogestan od 200 mg gi primam oralno 3×1 na 8 h, da mi se vrti i da sum mnogu uspana
Da ednas pred transfer taka gi zemav mi se vrtese mi kaza sestrata normalno e , zosto taka ti gi prepisaa? A ne vaginalno
Zatoa sto primav crinone skoro eden mesec vaginalno i pocna da mi bide potesko za apliciranje kako da se razranuvav i sega imam 4 dena do kontrola i mi gi prepisaa da gi pijam da ne cepkam dolu
Јас немав интензивни гадења ама како совет од други ми рекоа бонбони од ѓумбир или нешто со тоа, не пробав зошто се издржуваше ама ете ти пробај може ќе ти помогне
Fala ti mila, probav pijam caj od gumbir Ili voda so limon I svez gumbir, malku podobro e; ke baram I bomboni od gumbir
Како стоите со спиење навечер? Последниве неколку дена сум катастрофа, сонувам толку вивидни соништа, некогаш се осеќам како да сум во делириум. Завчера во паника станав и мислев дека имам температура пошо такви ми беа соништата, ептен флуидни некако, не знам како да објаснам. Па се будам и не можам да призаспијам по пола сат, сат, само се вртам.
Vo ista situacia sum, jas mnogu sonivam kako da imam krvaranie ili abortus. Nemat vecera sto ne sonuvam krvarenie.
Добро вечер девојки, Денес бев на контрола инаку сум 7+4 слушнавме срценце Матичната ми даде утрогестан и дабростон, ми рекоа дека се е нормално но мене ме плаши зголемениот секрет, не е константен но го има во светло бела/жолта боја некогаш повеќе некогаш не, дали е во ред Инаку ми е прва бременост и сум голем паничар Ви благодарам однапред
И јас го имам истиот исцедок од почеток на бременост докторката кажа дека е нормално плус си покриена со терапија опушти се.