Zdr na site eve da se prijavam i jas Po moj kalendar sum 5 nedela bremena. Vi posakuvam lesna bremenost na site
Јас сум 12 + сеуште имам кафеаво розево на бришење иако ми велат во ред си со бебето душата ме боли напната сум....мислите и грижата ќе си останат
Здраво на сите, Јас сум бремена скоро 8ма недела. Пред една недела бев на лекар и се беше во ред со плодот. Од симптоми имав само отечени гради, но сега ме загрижува што го немам ни тоа веќе неколку дена. Ниту ме болат гради, а гадење, поспаност, омалаксаност никогаш не ни имав. Буквално ништо не чувствувам. Следен преглед ми е на 26ти септември и ми се чини како вечност. Загрижена сум затоа што после неколку години борба со неплодност и неуспешни инсеминации, имав инвитро и успеа. Секој ден го минам во страв дека нешто неубаво може да се случи. Ако може да сподели некој дали имал слично искуство, безразлика дали завршило позитивно или негативно. Фала многу
За гради постојано ме болеа во прво тромесечие, на допир особено. Не повраќав, ми се гадеше само од одредена храна, сетилото за мирис ми беше многу изразено. Поспана посебно нешто не, омалаксаност исто. Сите ми викаа убаво било да повраќаш, значи плодот се развива како што треба, еве ме трето тромесечие, се си е во ред, а ни еднаш не повратив. Би ти рекла, повеќе штета си правиш ако се стресуваш, при анализирање симптоми. Чекај си термин и уживај. Прво тромесечие ако споредувам најлесно ми помина, во второ и трето особено си видов мака. Сакам да кажам, седи мирна и не барај да ти се случува нешто во бременоста, во смисла на симптоми. Ти пишува личност што едвај од кревет стануваше поради болки, уште полошо наводно нормални и сите ти викаат ништо не ти е
Мене на почеток симптомите доста ми варираа. Одев од повраќање ,гадење,омалаксаност,неможност да функционирам до денови кога ништо не осекав. Докторот ми рече , се додека не крвариш, не доагај, не кревај аларми,се е тоа нормално....така да не се секирај
Ти ја разбирам маката и јас сум доста загрижена со видовите на секрет што ги имам постајно истражувам што е дали е во ред или не, секое утро почнувам со мисла денес нема секирации ама појако е од мене, јас што не почитувам за себе би ти рекла да се опуштиме, се ќе биде во ред
Тие што ти зборувале вакви глупости да ми извиниш, ама да си го јадат газот. Ова се небулози и само паника може да направат кај него. Првата бременост не ми се слоши ниту повратив ниту еднаш. Оваа бременост само еднаш и тоа само зошто купив некои нови пренатални кои смрдеа многу лошо. Како ги прекинав, така и мачнините ми поминаа. Немав ни гадење од храна, може само сменет вкус за одредени јадења и толку.
Кога ќе го изодиме тој пат после ќе е лесно за кажување ама додека си по тој пат секој ден е лоша мисла
Bidi srekjna sho nemash nikakva bolka(mislam na gradite) i shto ne ti se povrakja...uzhivaj vo bremenosta.
Еве ме пак, нов ден нова мака, ова утро на долниот веш имав како воден исцедок тотално без боја и мирис, не знам дали алармантно да се упатам на некоја дежурна клиника
Користам утрогестан од 200 секоја вечер и дабростон апчиња 2 пати на ден Наутро имам обично исцедок но по густ од утрогестанот па не знам дали и ова е нормална појава
Mi se slucuva i mene nekogas poveke voden da mi e nasabajle samo , se nadevam deka e toa se normalno, neka kaze druga clenka poiskusna.
Најнормално е. Така се прочистува внатрешноста и се штити од инфекции. Ќе го имаш цела бременост. Се додека нема мирис и чешање е нормално.
Да се пожалам и јас, 12+ недела ,имам кафеав исцедок ,пијам дабростон,примив и инекција една и триста филмови си правам. Некој слично искуство.
Ne sum najiskusna ovde,i sum relativno pomalku trudna od tebe no mojot ginekolog mi rece deka mozno e da imam kafen iscedok i jas primam dabroston, mi rece da ne se grizam iako gi primam mozno e da ima i deka bilo normalno