Симптоми може да имаш секакви а и никакви Со првото само што ми се спиеше, друго ништо, буквално неосетно ми минаа тие месеци, сега па имав мака, мачнини, гадење, вртоглавици, градиве уште дури ми жежат и тешки ми се И да, ја кревам искрено... не сум цело време со луѓе па некој да ја крене за во вц или од када да ми ја извади, воглавно сум сама.. кога ќе падне па исто, и ја држам дури повеќе време, 3г ќе праи, и тоа е сеуште мало, греота ми е некако...
Јас сум 4+3 моментално и јас немам симптоми, деновите пред да правам тест имав нормални менструални болки и болки во кичма по кои се посомневав во бременост. Градите не ме болат ама како поголеми да ми се Инаку јас го кревам син ми кој има 2ипол години се надевам нема да има проблем.. Првата бременост ја поминав цела без болки и мачнини, ниту еднаш немав повратено, се надевам и оваа така
Јас апсолутно ништо, ни пред да правам тест ни сега .. јас уште имам млеко од малава, иако фебруар прекина не знам дали тоа има влијание шо не ми се подуени, ни па осетливи иначе ние здравје и вторите деца би ми биле генерација хаха
Mila zal mi e ama ova se pisuva na temata spontan abortus ne ovde ovde ima bremeni zeni sto vakvite postovi im vlevaat strav i im stvaraat stresovi
Jas okolu 20 juli bese koga zemav kleksani od aptekata eliksir od strumica znam oti prakaat po kargo lekovi i ako sakas ke go pobaram nivniot br da se slusnete koga ke ti trebaat kleksani
Денес прв пат прописно се осеќам како срање буквално. Сите симптоми наеднаш ми се собраа, од лошење, умор, нервоза, подуеност и запек. Лошењето додуша си го имам веќе 10 дена, некој денови поизразено од други ама денес мислам дека секој момент ќе повратев, едвај се воздржував. Налет тоа колку ми е подуен стомакот, до вчера скоро два пати дневно одев во вц, денес запек, никако не можам да одам во вц. Си завршив со работа и правец дома, добри три саати поспав и еве сеа треба да одиме на роденден, ич ама ич не ми се оди, треба да смислувам приказни зошо нема да пијам бла бла. Ќе речев арно бар викенд доаѓа ама дома иам еден куп за средување пошо реновиравме минатата недела, и така тешко мм
За непиење, а богами и недружење немам веќе изговори. Пробај со "пијам антибиотици". Слично сум и јас, можам слободно да кажам дека вкупно 2-3 часа во денот се осеќам колку толку свежа. Баш маж ми ме праша како се чувствуваш какво е чувството, му реков најблиску до чувството е кога имав корона, како нешто да ми ја зема силата. Не ми е гадење како после пијанство, или стомачен вирус... Сосема друго е. Како и да е само да е сѐ добро, сѐ друго се трпи. Давајте предлози за шампони и прашоци без мирис.
Јас сум 5+6недела и буквално немам ништо.. Имав еден ден само како благи болки доле под стомак али ништо страшно. За разлика од првата бременос оваа буквално ништо немам, можеби е рано со малиот кога бев од 5недела ми почна мачнини повраќање на секој чекор, несоница, болки во гради. Иначе и јас го кревам 2г е Али затоа лицето ми е прегнасно во буквална смисла на зборот вакво не ми било никогаш во животов, цело ми е со бубулици, а цел живот имам чисто лице
Леле ете и мене тие симптоми со лицето.. челово ми е лом, како во побертет да сум иии друг симптом се појави ж, а тоа е потење ненормално дури и под клима, јас што никогаш не се потам на лице, сега капкии. Болки за сега немам уште и гради си се нормални. Иначе и ќерка ми е 2,5 г, има 11кг, и праам филм за да не ја кревам ама не секогаш успевам.
Od sto moze da cuvstvuvam slabo cesanje? Pred da ostanam trudna gi napraviv site brisevi I pap I se bese vo red. Sega sum 4+3 I na momenti te kako packanje, te kako cesanje, te kako mokro. Maticnata mi rece izmivanje so kamilica dodeka ne odam na pregled. Dali da se grizham?
Ако е многу чешање, додуша и ако е сепак какво тако чешање , не чекај недела, две за преглед, оди веднаш. Можеби ќе треба вагиналети. Сепак си во друга состојба. Јас да сум не би чекала.
Eve da se prijavam I Jas, denes 11+2 I ne znam Kako ke izdrzam uste 6m! Prvo imav krvarenje vo 5+3 I na eho se vide nesto kako hematoma Ili cista. Posle pak krvarenje 3 dena po red vo 6+5 I na eho bebus veke srceva akcija. Treto krvarenje vo 7+5 I od togas do sega nemam. Naredna nedela pak na kontrola. No drugo me maci mnogu, uste od 6 nedela gadenje do plafon bez povrakanje, imase denovi lezev kako epten bolna i nisto vo usta ne mi se stavase. Edinstveno kiselo mleko I kroasan drugo ne mozev. Sega se namali gadenjeto no poduvanost kako nikogas vo zivot!! I skoro sekoj den pod papok levo i desno bolki vo crevata. Imav isti problem pred 8god i pominav 5 kolonoskopii duri i laparaskopija i ne najdoa nisto. Edinstven odgovor bese mnogu poduvani creva! Fala bogu nekako se smiri se vo 2018god a sega so bremenost pak istite bolki pak poduvanost Kako da sum 9m. Ginekologot rece ako porano si imala problemi Sega ke bidat duplo! Dali nekoj ima slicno iskustvo? Veke panika me faka Kako ke izdrzam naredni 6m I dali ke uspeam do kraj Se izvinuvam na dolgiot post
Ќе се стабилизираш и ќе бидеш подобра само да влезеш во второ тромесечие. Сега само одмарај и гледај да јадеш помали оброци и само тоа што ти одговара, не се форсирај со храна. Ќе бидеш добра
Ќе издржиш. Јас глава не нренав од повраќање во прво тромесечие, мислев дека нема спас за мене, дење ноќе повраќав и ништо не можев да ставам во уста, плус и јас имав крварења неколку пати како тебе. После тоа сè ми помина, сега сум трето тромесечие и тука други маки почнуваат ама ќе се издржи