Ne mislev deka vaka ke bide iskreno I uste ne sum se izraduvala Kako sto treba deka sum bremena. Samo na denot na pozitiven test so maz mi se iznaplakavme uste vo 6h sabajle a posle od 6 nedela navamu duri ne se ni smeam kako nekoja depresija da me fati. I samo lezenje zaradi hematomata i mi se smaci veke. Sekoj den Ili gadenje Ili stomak creva me bolat. Ajde ke vidime vo 2 trimesecje pa zdravje drugi maki vo 3to Kako sto kazuvas
@Angie77 мене за лошењето многу ми помогна сува храна и никакво конзумирање течности на празен стомак. Станувам сабајле, прва работа земам или кекс, или печено лепче, или протеински бар, и тек после тоа продолжувам со земање течности. И во тек на денот не дозволувам да имам празен стомак бидејќи приметив на празен стомак многу ми се лоши. Константно мали оброци и тоа е воглавном сува храна, сендвичи, месо, ориз, компир .... мислам ако каснам манџа ќе се исповратам одма.
Da I Jas poveke suva hrana I nisto so sosovi I mandja. Mi se sviga pijam probiotski jogurt a isto ako mi e prazen zeludnikot mnogu poveke mi se gadi. No poleka gadenjeto pominuva a bolkata e golema poduvanost i postojano otecen dolen den na stomakot. Mislam crevata ke mi izlezat nadvor I butaat vo abdominalniot zid. Ajde sega bebush edvaj 4-5cm a sto ponatamu Koga ke pocne da buta sve nagore Epten sum isplasena, tolku cekavme na ovaa bremenost, posle 4god po bolnici i 6 IVF I se nadevam da bidam ok
Подуеноста е таа, мене да ме видиш навечер пред легнување сум како во 9ти месец Само релаксирај се, ќе биде се во ред.
Почнав и јас со повраќања. Болки во хранопровод ужасни, жежат, печат како отворена рана да имам. Спојлер искусила некоја крв во повраќаницата? Од памет се извадив. Чаре?
Да не ти течела крв од носот па да си голтнала па си повратила после? На мене така ми се случуваше. Во сон од нос ке почне да тече и ја голтнам несвесно па трчам после повраќам крв
Не е баш отпосле го издував, немаше ништо на хартијата. И јас си помислив на тоа прво, ама ова очигледно беше од внатре...
Од што се напнуваш да повратиш пука капилар и од тоа е крвта,не се плаши и мене некогаш ми се дешава кога повраќам.
И мене ми се случи два пати да видам крв кога ептен ќе го изиритирав хранопроводот. Не е страшно ама првиот пат нормално ќе се извадиш од памет додека ти текне што е. Фала богу ми помина тој период, толку повраќав што мислев дека некаков траен проблем ќе стекнам од цел дигестивен тракт што ми се превртуваше
Да, јас во првата бременост. Одговор добив од доктори, а двсјца прашав пд толку што се уплажив, дека од напрегање е, раздразнато.
Мене денес ми почнаа правите симтоми. Гадење уште немам ама болки долу почнаа, не се јаки ама непријатни. Денес го преплакав цееел ден за глупости, премногу сум "депресивна", немам желба за ништо. Понеделник треба да летам пак..3 лета ќе ми се напраат за 2 недели, едвај чекам преглед. Некоја од вас да води или водела бременост во Виена? Со малечкава бев на приватен и не бев задоволна, сега не можам да најдам доктор кој би ме примил, ужасни се со термини. Ве молам ако некоја е тука и има доктор кој без проблем прима нови пациенти нека ми пише.
Девојки како се справувате со многу гадење? Вчера и денес неможам да помислам на храна, моментален нагон за повраќање имам….
На почеток ми помагаше Антиметил и наутро грицки/крекери, значи нешто суво. После тоа веќе почнав од сè да повраќам и од сè ми се гадеше. Успевав да каснам само леб, сирење и евентуално јогурт да се напијам. Повраќав и дење и ноќе. Ми помина кога влегов во второ тромесечие.
Дали ви се случува вакво "гадење" не е ни гадење незнам како да го наречам штом ќе јадам и почнува послем половина час да ми се лоши да ми се повраќа и стомакот ми се дуе тврд како камен ми се прави. Иначе неможам да се донаспијам на одмор сме едвај се спремам за на плажа премногу мака ми е и кај ќе најдам здремувам како стара некоја
Ова гадењево е страшно… два дена ништо не сум јадена… омалаксана и само лежам… Ти мила си го поминала тешкиот период…
Јас два дена сум со страшно гадење… неможам ништо да јадам, неможам луѓе што јадат да гледам… Која недела си?
Го поминав, сега сум веќе трето тромесечие. Ништо не ти преостанува освен да лежиш и да одмараш. Многу е тешко, јас не можев ни со други луѓе на маса да седнам да јадам, ми беше гадно и јадењето на маса а и нив кај што ги гледав како јадат. Тоа што можеш да јадеш тоа јади си, не се форсирај и колку можеш толку јади, само гледај да не ти е скроз празен желудникот затоа што од тоа уште повеќе ќе ти се гади. Стегни заби, мачно е ама ќе помине
Devojki zdravo Koga prv pat otidovte na pregled? Utre sum 5 nedeli, se mislam dali da zakazham sledna nedela 5+ da bidam ili da odam na 6+... Kakvo e vaseto iskustvo? Od Edna strana mi e strav da brzam (prviot pat bese rano za pregled pa se izvadiv od pamet), a od drugs sakam da potvrdam deka se e vo red.