Според мене 6+ е најдобро. Пример кај што живеам јас примаат 8+ за потврда на бременост, малце касно може ама така е.
Јас бев минатата недела кога бев 6+0 и имаше само сакус,денес бев пак 7+1 (по менструација,а бебето ми го водат како 6+4) и имаше срцева акција веке и ембриончето е 6милиметри. Почекај не брзај со преглед да не си правиш стресови како мене со чекањето од преглед до преглед. Со лесно бременоста до крај
Истата ситуација ја доживувам како што кажуваш… Немам желба за никава храна и од се почнав да повраќам. Тоа сабајле што сум го јадела сега неможам да го смислам… Не очекував дека овие тегоби и мачнини се доста тешки во бременост… Со лесно да ти оди до крај… и фала ти многу на советите, значат!
Вас што ви се лоши, пробајте да јадете по малце(дури залче) но почесто. Сува храна. Соленки, несолени бадеми, геврек, јогурт, кисело јаболко. Не очекувајте да се храните здраво во прво тромесечие и не се обвинувајте. Јас сум 13 та недела па до скоро исхрана ми беше соленки сирење, маслинка, јогурт, праска и кисело јаболко.Чат пат орев, и вода за да не дехидрирам по една голтка на пола саат исклучиво со лимон внатре иначе не можев да ја смислам.После 11 та веќе почнав и друго да внесувам постепено. Не се ни замарав да јадам се и сешто, ќе дојдат денови кога нема да можеме да го контролираме апетитот и кога секое качување на вага ќе биде страв и трепет
Јас бев во понеделникот според календар бев 4+5. Докторката виде сакус и жолто ќесе. Следен преглед ми рече за 2 недели. Почекај и ти уште неколку дена, па оди, да си видиш директно ембрионче малецко
Мали чести оброци. Со тек на време ќе си најдеш тригер ( за мене воглавном е пиење вода/кафе на празен стомак ) и ќе научиш да ги менаџираш. Дали се чувствувате дисконектирани од партнерот? Не е дека не се грижи, пример и готви и чисти, има разбирање, но некако не ми е многу заинтересиран за бременоста. Не е дека не се радува, но не е и дека премногу се интересира. Нема ни нешто прочитано, едноставно за него ова е нешто што ќе се случи во иднина, не е афектиран на ист начин како мене што е нормално. Мислам дека нема ни појма што се случува во оваа фаза, низ какви промени поминувам јас и општо онака што се дешава во бременост, како се развива плодот. Знае дури и да ми замери што не сум покажувала нежност, што искрено мислам дека е многу себично од негова страна, пошо едноставно периодов немам никаква желба за афекција, ни секс, ни гушкање, ништо, дури мислам и дека имам аверзија. Од околу пробав да му кажам неколку пати да седне, да прочита барем нешо, да види шо се дешава колку да не е изгубен скроз кога ќе одиме на следниот преглед, ама слабо.
Mazite se porazlicni od zenite. Oni razmisluvaat od denes za utre, a nie od denes pa naredni 10 godini. Nie sme so 300 filma vo glava pred vreme, oni sto nisto dodeka ne se sluci. I jas sum kako tebe, hormonive mi luduvaat, ne sakam nikakvi neznosti,ni odnosi, ni nekoj da me dopre, taka mi bese I prviot pat I Sega. Si se slusam sebe I ne pravam nisto sto ne sakam mislam deka nikogas nema da go imaat naseto cuvstvo bidejki ne se slucuva vo niven organizam
Девојки сабајле шок за мене. Пред неколку дена има малку ептен бледо кафен исцедок, се слушнавме со докторката минрече да зголемам доза на дабростон и да одмарам повеќе. Сабајле, кафен исцедок ама темен многу темен како она последното од менстрацијата шо го имавме. Веднаш отидов на ГАК ме прегледаа таму вагинално ехо и рекоа дека се е во ред со сакусот нема никакви симптоми на спонтан абортус, ми ги смени дабростонот со утрогестан и ми рече да уживам и да избегнувам вагинално ехо често (еве не знам зошто)… се раздвижив малку 10 мин дур купам појдаок и фатам тахи, и кога стигнав дома бајаѓи истекло од исцедокот пак… Докторот рече нема место за паника, ама пустата јас уплашена сум скроз од што читам се и сешто по нетов… Некој вакво слично искуство како мене?
Треба време за да се смири исцедокот, не може наеднаш. Лежи, одмарај и примај терапија, нема друго. Ќе биде сè во ред!
Девојки кои сте со втора бременост после царски рез во прва.....Дали одма почна да ви се познава меше дали имате болки некои како за добивање не преинтензивни ама присутни и плус гасови цел ден ......Првата бременост дали дека ништо незнаев ништо ни не осеќав само ми текнува дека до 3ти јадев леб кашкавал и суви работи а до 6ти не можев да мирисам кафе ане да го пијам и благо исто Сега во однос на кафе исто ,и од благо ке каснам ама ми е гадно после се гледам солено нешто да јадам и ми се гади од се мириси осеќам како куче душкало а мешето во првата бременост почна да ми се гледа тек во 5ти сега уште на доктор не сум пошла пошто спрема сите пресметки треба да суѓ 6та недела а меше ко за 3ти месец минимум....башка некои гасови болки ....па си викам може дека царски па сега таму делот кај раната да се спрема а и втора бременост незнам .....
Па како да виде дека почнал ембрионот… ама рече рано е. 5+2 сум. Во вторникот го имав тој бледо кафениот, а сајбле темниот. Сега уште го имам ама по малку од сабајле, ваљда и од шо ме чепна со вагиналното ехо дополнително… Кој знае шо ќе излезе од ова… Јасно… Се надевам дека за добро е… Пријателка исто сега е бремена, на почеток не знаела дека е трудна, и имала ваков исцедок мислела ќе добие, два три дена и престанал… па се тешам со тоа…
Уживај сега, не читај на нет, има 101 глупост, џабе ќе се пуниш со страв и неубави чувства. Лежи си и известувај не како си
Јас три пати прокрварував. Прво исцедок кафен па за некој ден се смири. Па по недела-две обилно кафено ама и крв и траеше неколку дена па прекина. И на крај по некоја недела пак кафен исцедок 4-5 дена па си прекина. Пробај да не се секираш и да лежиш. Ќе помине
Незнам до што ќе е ама исто сум, втора бременост 7 недела, првиот царски, гасови постојано (уште после царскиот ги имам и така си остана), исто почна да ми се познава стомак, можеби и дека ни е втора бременост.