Мила, веќе имам пишувано за мојте симптоми т.р несимптоми. Ни прва, ни оваа бременост никакви симптоми до 6та недела. Ни менструални болки, ни гради, ни повраќање ( во првата ми почнаа 7-8 недела), дури да се замисли човек каква е оваа бременост, освен умор ништо не осеќам поразлично. Така да, некои имаат уште од 5та недела симптоми, па им се губат, па повторно им се појавуваат, на некои им почнуваат покасно симптомите. Се додека е уредна бременоста, симтомите и не се важни. Наводно предтануваат повраќањата до 12-14 недела, а јас со првата бременост дали покасно ми почнаа,ми траеја сигурно цел 5ти месец. Како што растеше матката така и почнуваа менструалните болки, па си престануваа.
Уфф не знам што ќе испадне, посебно се плашам дека инвитро сум, стравот е огромен... Абе ни умор не осеќам. Едино што ми се соспива многу рано, а тоа не е баш вообичаено за мене. Ќе видиме што ќе испадне од ова... Фала ти мила.
Edno prasanje, moze malku glupavo. Ova se odnesuva za pusackite. Jas pocnav da gi namaluvam cigarite, za da gi otkazam. Od doma mi zborat odma da gi ostavam no mene mi e strav da ne mu napravam sok na organizmot. Ili si nema vrska. Drugarka sto e bremena veke 8 ma nedela, dr Madzunkov i rekol da ne gi ostava naglo tuku postepeno. Ama sakam i drugi da si prasam
Мила уживај штом немаш симптоми силни. Битно бетата ти расте… Јас 6+1 сум денес, од 5 недела масивно повраќање, гадење констатно и чувство дека сум болна од вироза, до изнемоштеност буквално да неможам да станам од кревет. Чувство и потреба за храна ама баш никаква, од големо гурманче сега неможам да смисла храна, едино јогурт ме спасува и освежува, а претходно не бев фан на јогурт. така да сега уживај си и гали мешенце, се е во ред, секое тело индивидуално дава одговор на тоа дека веќе во мешето има гостинче
мила, јас не сум пушач но сум имала трудници околу мене шо си пушеа констатно во бременоста и на крај де беше во ред, ова не е за да те охрабрам да го правиш истото но јас сум за да ги намалиш и елиминираш скроз…
Јас коа дознав дека сум бремена пушев и си реков оваа недела по 7 на ден следната по 6 и така додека не ги остаам скроз,а бев свесна во моментот дека еден ден ке се каам и тие што сум ги испушила,и еве веке 8недела сум ич не ни пушам,и сеа сфакам дека сум можела без нив,а мислев дека нема да можам. Не ми ни бара организмот. До минатата недела само по една со кафе палев и толку. Сега ниедна веке. Пробај постепено. Јас сакав постепено ама многу побргу ги остаив од што мислев. Сама себе сум си се изненадила. Кога го слушнав срцето на бебето крај беше со цигарите мислам. А бев пушач по кутија,кутија и пол на ден. Се се може само силна желба треба. Ке успееш сигурна сум
Ke gi ostavam sekako, no ne sakam naglo, veke pocnav da gi namaluvam. Sega i ladnoto vreme ke mi odi vo prilog i ke mi pomogne toa pobrzo da odi
Jas gi imam ostavano cigarite i znam deka ke mozam i toa preku nok gi imam ostaveno i ne pusev 3 i pol god ama mnogu se popraviv i pak gi pocnav ( sto bese najglupavoto nesto sto go napraviv nekogas) ama sega ne sakam takada gi ostavam. Pusem po kutija na den ete denes sum so 4 cigari do sega.
Да да постепено оставај ги. И мене докторката ми рече постепено и полесно е така. Чим си ги оставала знаеш како иде. Ке успееш за брзо ајде
Секоја литература што ја имам прочитано вели да се остават цигарите што е можно побргу. Јас не верувам на муабетите остави ги постепено и дека нагло било шок за организмот. Секоја цигара е поголем шок за бебето и за твојот организам, отколку "шокот" од оставање на цигарите. Ако си ги оставила за себе од денес за утре, остави ги и сега кога имаш уште поголема мотивација. Не треба да ти кажувам кои се ризиците од цигари посебно во рана бременост, сигурно си информирана. Инаку и јас бев пушач. Кај мене беше сплет на околности што имав ковид и не пушев 1 недела. Па таман ми помина ковидот, добив позитивен тест за бременост и само продолжив да не пушам.
Па не знам дали расте, ја немам проверено, ќе се стрпам уште една недела и ќе видиме што ќе каже ехото. Ама апсолутно ништо не осеќам.
еве ме и мене денес прв преглед беба 7 + 4 се е воред за сега Само имам некоја циста која може да се створила од corpus luteum па таквите до крај на 3ти се губат сами од себе или пак ке треба да ми ја празни .....и плус со совет з атумормаркери за да исклучиме секакви можности ....и уште заради годините пожелно е да правам Нифти ..... за гадење веќе ми се смачи се нњшто ми се пријадува и од кога ке го изедам си викам ов авееќ не .....а за алишта уште викендов вадам трудничките и терам раат не се издржува во овие алишта само тегнам фармерки и панталони а сум 7ма недела кај е 9ти месец само да сме добри и здрави друго не е ни важно : D
Dami moi. Denes pred malku na brisenje imav kako kremkast sekret. Preplasena sum. Da alarmiram odma maticna ili da pocekam da vidam dali ke se povtori?
Шо бидна? Каква боја е битно. Инаку е вообичаено во тие први недели, и јас имав слично. Најубо да се слушниш со доктор.
Јас паничарка невидена, одма алармирав при тој таков бледо кафен исцедок и ми ја појача терапијата докторката и рече строго да одмарам. ЈАс би те советувала да се слушниш со докторката…
Девојки, испитував бета 4+4 сум по апликација и ми е 978 а реф вредности пишува за 4-7 недела се 590-187000. Не е ниска многу :/?