Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Јас на 4+6 имав бета 216,сега сум 8 недела се е во ред не се секирај,супер бета имаш :inlove:

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.894
    Допаѓања:
    8.335
    Zenski moi, da ve izvestam vide tockice i mi dade preventivno utrogestan da stavam i za edna nedela da proveram krvna slika, beta i mokraca i na 1 vi sabota da pojdam da me vidi na eho. Mi rece da miruvam i toa e. Sega se e na gospod drugoto :)

На Suze18992, DaisyDoo, MinnieM и 5 други им се допаѓа ова.
  3. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.174
    само одмарање и без стрес.јас неможам баш да одмарам за жал на работа сум по 10 часа на ден.инаку и јас пушач ама сама желбата за цигара ми згасна со самите цртки.ниту ми има текнато да запалам.обиди се да го окупираш паметот за да не те тера на цигара.и јас прв преглед понеделник туку преиспитувам симптоми :whew:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.894
    Допаѓања:
    8.335
    Jas za sreka ne sum na rabota momentalno, ama i da bev ke mi dadese bolovanje. Pa sega ke si lezam po cel den. Macno ke bide ama se za toa malo tockice ke napravam samo da me ogree :sun:

На elenaklasik и DoubleK им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    11.945
    Ух добро е.
    Со лесно со Господ напред.
    Немој ништо да си фаќала да работиш.
    Значи викендов само лешкарање, мазење со маже по дома, филмче некое викендов, и без стресови и грижи.
    :hug:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    25.718
    Девојки, помош. Веќе долго време при спуштање малава во креветче знаеше да ме пецне кичмата ама поминуваше, сношти, како што ја спуштив така останав укочена, не можам да стојам,одам, поместам, одма ме боли ама ептеен,дури кога лежам осеќам. Се надевам не е повреда и ќе помине за некој ден ама чаре? Смеам ли некоја маст? Масажа?

7. sinoooka

sinoooka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    22
    Здраво, бремена сум 11 недела. Периодов често ме фаќаат главоболки повремено проследени со повраќање од што и еднаш дехидрирав. Матичната ми кажа за сега никакви таблети, но неиздржливо е. Ве молам за совет што да правам?

8. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    На , почеток на бременост и јас се укочив у рамото 2 пати намачкав тенок слој Каунтер паин и ме ослободи иначе и јас неможев да мрднам.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    12 недела сум заспивам и се будам со главоболка , мерам притисок ок е . Можеби е од промената на времето или од дехидрираноста од повраќање. Јас мислев дека е од ладното навечер па почнав климата да ја пуштам.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.698
    Имавте некој пик во која недела ви беше најлошо?
    9+3 сум мислев како одминува време ќе се трпи, ама неее ова зема посебен замав.

Ми се згади страшно од миризбата на книжно ќесе. Од мирис на хартија буквално....
    За прашок, сапун, шампон муабет да не правам....

На Panovic и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  11. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Јас сум 8+5, пред некој ден си сварив кафе да пијам после три голтки све живо исповратив. И од тогаш кафе не пијам ич. А и мене ми смета и парфем и прашаци и такви работи. Еден ден од све живо ми е лошо друг ден сум добра и така се у круг..

На DaisyDoo и AniSk им се допаѓа ова.
  12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.698
    Едино шо не повраќам... А ми се повраќа...
    Еднаш или двапати само. Не знам некоја фобија имам од повраќање и трпам.
    Зедов божем на Алверде гел за туширање и шампон без мирис. Не бре џабе, пак има некој мирис.
    Зедов и Персил течен за бебиња демек слаб мирис, мачно ми е и од тој.

Исто како тебе, некои денови скоро ништо, некои скоро сѐ. Гради одамна престанаа да ме болат, ама со гадењево, мирисиве мака мачам.

13. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    И ја не повраќам нонстоп ете од кафето што ми се слоши ептен па исповратив. Ама нонстоп ми се гади посебно навечер. Ми се повраќа ама не повраќам. Ми се јаде и ми се гади во исто време. Нонстоп гладна сум ама ми се гади и неможам да јадам толку.
    Ако ти е ептен мака поврати ке ти олесни. Ја од кафето неможев да се воздржам.
    Мене посебно кромид коа се љупи неможам да поднесам и крај,иначе порано не ми сметаше.
    А да земеш антиметил да се напиеш? Јас ги купив ама уште не сум се напила,трпам колку можам,ама ако неможам да издржам ке се напијам.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.596
    Нема нешто што ми мириса убаво и не ми се згадило исто шампони , гел за туширање, сапун.
    Со првата бременост неможам да кажам дека имав некој пик па после се намалило како почнав во 7 недела да повраќам не престанав, овој пат еве 12+4 намалено ми е повраќањето почнав колку толку да јадам и уште побитно да можам да пијам вода ми се плачеше за вода.
    Секоја бременост различна е се надевам до кај 12 недела и кај тебе ќе се смират симптомите.

Последна измена: 25 септември 2022
    На DaisyDoo, AniSk и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас имав пик ама не се сеќавам во која недела беше. Знам дека едно време ми се потсмирија и гадењата и повраќањето па си мислев ете оди на подобро работата ама се излажав, неколку дена бев подобра па после ми беше полошо и од претходно, на сред ноќ станував да повраќам. Неподносливо беше, мислев дека нема да можам да издржам бидејќи и од крекери и од вода имав киселини и повраќав. Кон 13-14 недела почна да ми се смирува полека и на крај ми помина. Не се грижи, ќе ти помине само мораш да стиснеш заби сега засега.

На DaisyDoo и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.893
    Допаѓања:
    45.232
    Мене пикот ми беше од 9та до 11та, сега сум 11+6 и од пред некој ден преку ноќ апетитот ми се врати, јадам скоро се. Проблемот е после јадење што имам ужасна мака на желудникот, денес цело сабајле се што каснам повраќав, а досега во цела бременост не повратив ниту еднаш, денес не знам што ми е. Пробам да јадам малку, а почесто ама џабе си стои каменот во желудников и не знам кога ќе го снема.
    Мислам дека е киселини ова што го осеќам не знам.
    Вода уште не можам да пијам, душа ми плаче за чаша ладна вода со мраз. Само газирана која ужасно ја мразам и чај.
    Инаку јас со спањето сум ужас уште сега, постојано ненаспиена, со главоболки и желба за дремење цел ден. Не знам што да правам за да спијам мирно.

17. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.698
    @1209 А осеќам глад не дека не осеќам, ама пола саат после секое јадење се каам. Не знам шо е. Некогаш ми се качува до горе киселина, некогаш само во желудникот ми жари.
    Земам Рупурут на своја рака, не ми врши баш работа. Матичната за гадење ми даде едни Navatac со ѓумбир, уште толку ми го дразнат желудникот, многу се лути и силни за прилично празен стомак.
    Не знам ова едино шо вели @Iris-1234 да се стисне заби и да се истрпи.

Не можам да си се препознаам, колку си апнував јас, колку си мезев...

@АнаМаријаД Антиметилот може без рецепта да го земам или мора матичната да ја барам?
    @Suze18992 Абе туширање ми е проблем, не дишам додека се мијам шо се вика. Хемија страшно ми мириса.

На Panovic и 1209 им се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.006
    Допаѓања:
    10.340
    @DaisyDoo не ти треба рецепт за антиметил, ама и тие се на база на ѓумбир па не знам колку ќе ти прават разлика од тие што ти ги препорачала матичната.
    Мене воопшто ме ми помогнаа, напротив мислам дополнително ме надразнуваа исто како и ти што опишуваш.

Единствено што малку ми помага е да грицкам квики со ким, малку кисело млеко, исо спорт изотоникот од лимон, потпечен леб со кашкавал и генерално нешто солено ама посуво.

Инстант ме фаќа глад, дури и од сон ме буди во ниедно време и само грицкиве ми се лекот, инаку повраќање не ми бега...

На 1209 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    3.236
    Антиметил може да земеш без рецепта. Јас купував и едни лижавчиња за мали деца на база на ѓумбир од Зегин

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    3.236
    Јас преживеав само со бадем, печен а несолен, голтки кока кола и двопек. Се ми мирисаше, ама се, и леб и чај, а не па за други мириси, ауу, додека се туширав повраќам од мирисот на гелот, заби не можев да мијам, хорор, сега кога ќе се сетам, кожа ми се ежи

На Panovic, AniSk и DaisyDoo им се допаѓа ова.