Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Можеш да пробаш со Добра вода со ѓумбир, антиметилот мене ми помагаа од сабајле само после пладне јок
    Јас почнав еднаш неделно да ја мијам косата од што неможам ни топлата вода да ја поднесам.
    Се надевам ќе помине ова , а и да не помине се ќе истрпиме за нашите бебиња.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    @DaisyDoo без рецепта ги земав уште не сум се напила трпам додека можам,пробај кај некој помага кај некој не,може ке бидеш од тие што им помага,на база на ѓумбир се,пишува и во упатството дека се за трудници за против лошење и повраќање.

3. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Девојки, ме интересира кога им кажавте на вашите најблиски за вашата бременост и дали на прв преглед може со сопругот да се оди? :)

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    25.718
    На маж ми му го дадов тестот во паковче за поклонче, внатре имаше капа за новороденче и чорапчиња, а на нашите им кажа ќерка ни, она многу не може да свати дека имам бебе во мешето пошо е 2год, ама без проблем им кажа и ептен се изненадија.
    Дали на кафе да викнете или ручек, па да им кажете или можеш една малечка бомбоњера и на нејзе напишана порака дека ќе станат баба и дедо..
    За првото дете на татко ми му кажав само што дојде од на работа,не можев мајка ми да ја почекам, не спремен го фатив, па добро што не падна во несвест хаха а на мајка ми и појдов на работа, па ечеше цело работно место од солзи радосници. Така да, како и да сакаш кажи им само дома нека бидат :rofl: Иначе нас во ремедика иако наводно не пуштаат, самата докторка ми понуди ако сакам да влезат маж ми и малечката.

Прикачени фајлови:

На MinnieM, tanna13, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    денес после 10 дена пиев кафе и можам да речам добро ми дојде
    маж ми вика ти осеќаш ако на комшијата чорапите му мирисаат или преку две улици што се готви
    од се ми е гад ...среќа бар не повраќам а за парфеми да не збориме при помислата ми се повраќа

6. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Леле колку е слатко спакувано:inlove:Браво:l: Јас сум 5 недела, но се мислам да не е рано да им кажам на родителите:(

7. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    аб
    е каков леб не збори тој мирисал :) не можам да го гледам

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    25.718
    Паа после прв преглед најдобро почекај. Сепак да видиш дали е се во ред.

На AniSk и sheis им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.893
    Допаѓања:
    45.233
    Јас им кажав одма, после тест преку крв, не можев да се воздржам, само и реков да не се возбудуваат многу додека не одам на ултразвук ама сепак имаше плачки :D На маж ми му го покажав првиот тест и не беше многу воодушевен оти не му се гледала црта, не сакаше да се возбудува, после некој ден пак правев и се потврди па го викнав само да види.
    После него на брат ми му кажав и плачевме и двајцата, па на крај на нашите :)
    Во секој случај, почекај ултразвук ако можеш, нека ти биде на сигурно. Лесна бременост:)

На Ceneva, sheis и AniSk им се допаѓа ова.
  10. @mimi 91

@mimi 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    211
    Mene smrten period mi bese od 8 nedela do 12 nedela eve kako odminuva vremeto imam tegovi no pocnuvaat da odminuvaat inaku toj mesec mislam voda da pinev i toa pravo vo toalet inaku ni antimetil ni nisto ne mi pomogna toa samo momentalno da se nadevame deka ke pominat tegovite

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    25.718
    Официјално и јас му го препуштив готвењето на маж ми т.е и намирниците. Преку ноќ, од што немав симптоми еве ме денес лежам во кревет и на помислата на храна повраќам.. туку, немам болки во стомак ама при нагло станување денес и вчера ми се деси да ме пресече како со нож.. се замислив, кај некоја така?

12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    1.596
    Ми се случило некогаш повеќе некогаш помалку и брзо поминувало немам прашано доктор од што може да биде.

13. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.585
    Devojki, dali vo prvo tromesecie se farbate?
    Minatiot pat se farbav so organska farba, no izleze anomalija na plodot, si mislam od se moze da bide pa Sega mi e shube...
    Bas bi sakala da cujam vase mislenje za farbanje

14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    8.971
    Се фарбам нонстоп. На две недели ,со обична фарба. Сега сум 30та недела

На Sun&Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.895
    Допаѓања:
    8.335
    Jas odma im kazav. Uste na testot koga mi pokaza dve linii. Ne mozev da se vozdrzam. Ama ti kako mislis deka e isprvano taka si napravi.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.174
    Прв преглед вчера- 5+2 сум, со ехо немаше ништо, со сонда потврдена бременост и сакус. за 10 дена ми рече за срцева акција :)

На sheis и Ceneva им се допаѓа ова.
  17. Prinsess_Eva

Prinsess_Eva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    923
    И јас имам исто како тебе константно гадење кое не поминува :puke: Лично мене антиметил воопшто не ми помага.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  18. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.413
    Ова со симптомиве, не ми е јасно ич, цела 5та недела бев со менструални болки, како влегов во 6та недела сите симптоми ги снема, а сега како влегов во 7ма недела пак ми се вратија менструалните болки и плус гадење, а апетит имам, ми се гади и имам апетит, не можам да разберам.
    Уште не сум била на прво ехо и како се ближи денот, се повеќе се плашам да не нешто не е во ред...

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.895
    Допаѓања:
    8.335
    Dami moi, spored aplikacija denes 5 ta nedela a spored maticnata 4+6. Se uste imam blagi bolki vo dolniot del na stomakot, a denes i kako nekoj bodezi na desnata strana isto taka blagi i povremeni. Dali e toa normalno? Primam utrogestan pisav veke za toa mislam. Se osekam ok nemam nekoj drugi poteskotii. Sega vo petok treba da dadam krv i mokraca. E prasanje imam i tuka dali utrogestanot ke smeta na mokrocata zosto izleguva taka kako belo od niv zosto gi stavam vaginalno.
    A malku i nastinav nos pocna da mi teci i kivam.... Se nadevam na toa ke ostane. I izvinete na dolgiot post. Ama ete nekogas me fakaat paniki kako sto ke bide i edvaj cekam da pominat denovite da vidam kako se odviva se. Pozdrav idni dragi mamicki :hug::l:

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Испиј го утрогестанот тој ден. Јас така правев за да можам урина да дадам. Болките се најнормални.
    Најнормално. Симптомите ќе исчезнуваат па пак ќе се враќаат.

На HeLenna и Ceneva им се допаѓа ова.