Нормално дека е се во ред се додека немаш јаки болки ( не менструални туку јаки ептен) или крварење. Симптомите ти кажавме мислам, се до 40 недела ќе ти се губат или повторно појавуваат. Ќе имаш периоди кај што ќе немаш никаков симптом, за два дена може да ти се смени се и да имаш гадење, повраќање и тоа ќе помине, како што ќе ти се шири матката така и ќе осеќаш привремени болки, ќе осеќаш притисок долу, умор или пак многу енергија. Не се оптеретувај со симптомите, не е кај секоја жена исто, мене втора бременост ми е и од сега примеќам разлики, сега нагло ме фатија преку ноќ мачнини, лежам по цел ден, а со првата бременост имав само утрински после тоа цел ден најнормален, научив што можам да јадам што не и терав, сега за сега можам во оваа бременост да јадам само крекери. Можеш да имаш затвор, некогаш диареја, симтомите се секогаш променливи и да ги немаш е најнормално. Опушти се, и ја сум 7+1.
Се е тоа така и знам дека е така, ама ете, стравот ме совладува. Јас и ти исто сме значи. Слушнавте ли срце?
Хаха епа добро ти се рачуна 7ма недела веќе влезена, сега одприлика почнува да му чука срцето, иако 6+1 е рано за преглед пошо можно е да нема срцева реакција и безпотребно да се направи паника,но јас имав неколку лета со авион, па сакав да се осигурам дали е се во ред и да имам и понатаму дозвола за летање.
Ве читкам сега и ми текна на близначињата во мешето. Колку убаво! Имате фамилијарно ген за близначиња? Мислам дека од страна на мајката се наследува веројатноста да се зачнат. А секогаш сум мислела како би било со две. Како се твоите, правеше скрининг?
Genot se nasleduva za bliznaci i od majka i tetko. Ete primer dedo mi bil bliznak tatko mi tetka mi cicko mi gi imaat genite. Tetka mi imala ostanuvano vo bliznaci bremena ama bila mn rizicna bremenost. Isto taka sega i nie gi imame genite za toa. Ama dali jas dali bratucetka mi nekogas ke imame bliznaci ke vidime za da se prodolzi taa genetika. Oti sepak od zenata zavisi toa dali ke se bliznaci. Malku pokompleksna tematika ama mnogu interesna i ubava.
Имаме близнаци и од моја страна и од мм, поблиску од моја можам да кажам мајка ми била бремена со близнаци и тетка ми на татко ми сестрата . Колку што читав кога се еднојајчани тоа си оди по мајчина страна само тој ген за делба на јајце клетка, во мојот случај докторката во Ремедика ми кажа еднојајчани, матичната и денес на скрининг дека се двојјајчани па ќе видиме што ќе излезе на крај.
Zdr sakam da prasam nesto dali nekoj se soocil od upotreba na utrogestanot da se javi vaginalno cesanje i zoltenikav icedok... Kako sto gledam toa e nesakan efekt kaj mnogu mal broj na pacienti
Исцедокот е нормален, чешањето не. Консултирај се со гинеколог да не имаш некоја инфекција. Ако се работи за инфекција подобро е утрогестанот да го пиеш за да не ја влошиш состојбата.
Na mikrobioloski najdoa candida ama mi kazaa demek nema isti efekt bidejki sme so in vitro i ni rekoa da prodolzam da go stavam, jas eve den dva na svoja raka go pijam ne mozev da izdrzam na ludilo mislam me tera barem do kaj da se sredi iritacijata
Точно дека нема ист ефект орално и вагинално, но при инфекција знам дека не е препорачливо да се става вагинално ама сепак слушај си ги докторите.
Devojki denes proverena beta i mi iznesuva 9752 a minatata sreda mi bese 215 ... Dali e ok ? Ne e nekako mnogu visoka?
Да бев, пред 3 дена, слушнавме срценце, само ми рече строго да одмарам. повеќе одмарам, си имам мака со повраќањево, кафениот исцедок се смири, па сега ќе видиме следна контрола… Ти како си? Како напредуваш?