Слушај го докторот и ќе биде се во ред сигурно ти дал терапија за исцедокот, за повраќање да се надеваме до 12 недела и ќе помине до тогаш ќе издржиш . Јас добра денес бев на клиника за приска ми олесна докторката кажа дека се во ред двете бебиња најверојатно ќе имам ќерка и син.
Dami moi bev na kontrola. So ogled deka sum pokasno ostanata bremena zasega se uste e samo gestaciska vrekicka. Mi zakaza kontrola za dve nedeli. Do togas poveke da miruvam i da si stavam utrogestan i taka. Inaku bitno si e vo matkata i veli se si e ok za sega. Beta ubavo si raste i toa e toa za sega.
Just when I thought I was out… they pull me back in Се испофалив дека ми поминаа мачнини, а и стварно немав ништо добри 2-3 недели. Затоа сабајлево си станав во зори со нагон за повраќање и еве денес цел ден Таман ми помина запекот, реков завршив со се, кога ете, јово на ново сеа.
Штом е во матака тоа ќе си расти брзо брзо шо на втор преглед многу ќе те изненади мами. Биди си спокојна
Туку сакав да прашам, се соочувате со акни во прво тромесечие?? Лицево почна да ми се расипува… Од локните шо си ги имав сега во глава ко да ме претала кокошка… Хормониве ќе ме уништат. Кај повраќам имам мачнини па и се згрднувам
Snaa mi od lokni vo bremenosta pracka prava i stana kosata i tolku prava i ostana, ne i se izvitka povtorno. Ajde seto toa ke pomine, i macnini i akni. Kazi si seto toa se slatki maki. Pozdrav mila
Zdravo mamicki da se priklucam i jas na ovaa tema pozitivna beta so in vitro so sreka na site i so lesno do kraj . cekame prv pregled za dve nedeli se nadevam deka ke bide se vo red ve molam kako se spravuvate so glavobolki sekoj tret den imam denes posebno ne sakam uste odma paracetamol da pijam pa ako imate nekoe iskustvo da spodelite sto vi pomagalo vi blagodaram
Девојчиња, како се справувате со нагони за повраќање? Последниве два дена ги имам скоро по цел ден, а не можам никако да повратам, баш ми е лошо. Што е дозволено да се пие?
Пробај со антиметил. Мене додека ми се гадеше ми помагаа по малце, кога почнав да повраќам веќе ништо не помагаше. Ми се смири кога влегов во второ тромесечие.
@Homme во мене не се гледа. Косата ми паѓа пет пати повеќе, кожата ми е ужасно сува, не можам да мачкам нишо пошо од сѐ ми се грози. Првут си напраив од шо гледам да се исплавам побрзо пошо и топлата вода ми мириса... Сѐ на сѐ за никаде сум во тој поглед. @HeLenna лимон под нос пробај малку да те освежува. Може ќе ти дојде да повратиш, мене после некое време ми дојде.
Јас се соочувам со екстремно лоша и сува кожа, а од секогаш сум имала стакло чисто лице. Пред бременоста од стрес ми се појави Розацеа, а сега ми стана пет пати полоша. Дерматологот ми кажа дека е од хормоните. 3-4 креми до сега менувам и ниедна не ми одговара, уште толку ме фифнуваат, а баш за Розацеа си се наменети. Се помирив дека вака ќе биде. Среќа постои декоративна козметика па се камуфлирам кога излегувам. Важно бебињата да ни се добри, другото се издржува.
Cupina 10nedela sum celo vreme povrajkam. Se osekam iscrpena a i nisto ne jadam,pocnav samo voda da povrajkam. Nekoj sovet sto vi pomognalo vas ?
Е тие ми се труднички феномени. Ко зголемување на стапалата исто. Јас досега не доживеав никаква драстична промена. Ама носам момче. Снаа ти девојче носеше?
Јас бев како тебе и завршив на инфузија.. еве ме 2 дена сум без повраќање. Јадам двопек, брускети, супа. И мастика обавезно