I mene mi krkorat, jas pa i so hronicniot gastrit maka si imam. Nisto ne e, ne se plasi. Bez 5 pati odenje vo wc edno po drugo so mali intervali izmegu, ne e dijarea. Inaku mene maticnata mi rece ako me fati dijarea eden lineks na den mozelo. Ama ne ti e dijarea ne se grizi.
Јас се молам дијареа да ме фати пошто имам страшен запек од сам старт а сега сум 10 недела. Бидете среќни додека имате мека столица,макар и дијареа,ке надокнадите со храна со вода изгубеното,со запек е многу тешко верувајте.
Devojki utrovo na brisenje edna tocka kremasto bledo kafeno od krinonot na toaletot da alarmiram ili nisto ne e 5+5 sum denes drugo se normalno
Видовте ли на ехо?Примаш ли утрогестан? Јас имав пред некој ден само што останав матичната ми рече стара крв ми е тоа и дека плодот се вгднездувал во матката
Не ти е од бременоста , есен обично паѓа многу , во бременост очекувај убава здрава коса , тогаш имав најубава коса и лице
Да нормално не, ќе се регулира. Туку.. не останува ништо во мене, ни една грицка, ќе си пукнам.. се осеќам изнемоштено од повраќање. Преглед имам тек за една недела, 8+4 сум, пијам добростан, се појави исцедок жолтеникав, можно ли да е до терапијата? Оваа прашње е до сите членки.
Denes bev na pregled na privatno na poubavo eho da me vidat 6 ta gestaciska nedela i si slusnav srcence. Poubav moment od ovoj ne sum imala. Mnogu sum srekna
Буквално од сам старт на бременос до ден денес никаков симтом, нели расти бебе треб нешто да осеќам на преглед сум послем 3недели осеќам страв дали е све како што треба.. Освем поспано и безенеегичнос немам ништо и тоа ме плаши
Ne se plasi toa ne se cuvstvuva seuste e mnogu malo za da osekas kako raste. Eve jas denes 6 ta nedela bev na pregled slusnav srce a bebeto e samo 3mm kako zrno od leka/socivo. Gledaj pozitiven stav da imas sega toa ti e najpotrebno. Nemoj da osekas strav se ke bide dobro. I cestitki lesna i ubava bremenost da si imas.
Фала многу мила се надевам дека се ќе биде во ред.. Втора бременос ми е првата до 5м повраќав, доле стомак ме болеше, дијареа имав, омалаксана бев, а во оваа немам ништо, а сум за некој ден 10недела и незнам си правам филмови
Со првата бременост од прв до подледен ден бев без симптоми. Мене со оваа бременост ми е чудно дека осеќам гадење и што уште не. Се ќе биде во ред, уживај во бременоста.
Zdravo zenski sakav da se pofalam! Bevmeee na kontrolaaa Sega sme 6+4 sve e vo red i srcenceto pocnaloooo da cuka! Fala mu na gospod! No sakav da ve prasam dali nekojaaa Znae kolku kosta screening ako veke imate napraveno? Za sindrom down ili drugi bolesti na bebeto daleku bilo…
8+1 sum, vcera bev na svadba vo zatvoreno, bese mn zaguslivo od cigari, Sega stanav so glavobolka I strav da ne nesto mu se sluci na baby od cigarite... imam loso iskustvo so prva bremenost I anomalija kaj plodot. Ne sum pushac I Sega duvam na jogurt I vnimavam na se mozno.
Здраво девојки, Колку често одите на преглед во прво тромесечие од бременоста и дали и каква терапија зимате?
Еднаш во 8 недела за да го слишнам срцето и после тоа на прв скрининг во13 недела. И сеуште одам на 5 до 6 недели, не е толку често како што би сакала. Терапија зависи од твојата состојба, но најчесто даваат фолна киселина, магнезиум и б6.
Zavisi kade sakas da pravis scinig nie praveveme sistina 100evra remedika mislam deka e 5000 a prenatalen pravevme avicena 600evra
Ај да прашам и овде. 12та недела, имам болки во долниот дел на кичмата, кај крстот. Станувањето ми е посебно тешко, се осеќам како здрвена. Дали е нормална ваква болка толку рано?