Zenski kako ste? Denes nesto ne normalnooo mi se spieee i se osekam omalaksana cel den samo spijam ne mozam nisto da napram ni rabotaaa ni nisto spijam stanuvam pak isto kako da ne sum spans ic…a ne sum ni jadena ne mi se jade a voda mi se pie mnogu merev pritisok mi e dobar… ne znam sto da pravam nekojaaa slicno kako mene dali ima 7+1 sum
Здраво, да прашам дали е во ред на преглед во 11+1 да не види докторот постелка, ама вика има време до 12 недела да порасне. Кога се формира дали некоја членка знае ?
Не знам како не можел да види, плацентата се гледа и порано од тоа, а до крај на прво тромесечие е целосно формирана.
Секако треба прв скрининг за недела дена да правиш. Тогаш прашај си подетално или евентуално оди на второ мислење.
Има ли разлика помегу Утрогестан и Дабростон? Мене многу му се спие и имам главоболки по Утрогестанот а го примам орално,денес ја испив последната таблета.Од аптека вчера ми дадоа за замена Дабростон немаше утрогестан и пишав на матичната уште ми нема вратено
И двата се прогестерон, нема некоја разлика. И јас го пијам Утрогестанот. Првите недели и јас ептен бев без енергија и цело време ми се спиеше, ама сега веќе изгледа го навикнав и не ми е така.
Веќе е гледана на ехо , за сестра ми е , не за мене , и земале и крв за испитување , а нова контрола и закажале после 1 месец. Секако ќе оди и на второ мислење. Ти благодарам.
Јас сум 9 +1 и имам гадење и повраќање од сабајле до вечер главоболки еве вејке 3 дена јадам само соленки и квики ниту ѓумбир ми помага ниту б6 ако имате некој лек пишете ми ви благодарам
пробав свашта од се ми се гади а стрвна милион до толку што ако некоја од колешките јаде до мене нешто што ке ми замириса убаво уште вечерта јас си правам тоа евентуално утредента и од се ми е гадно и пак си јадам единствено што така мн ми прија е јаболко евентуално зелена банана
Здраво.Вр молам за мислење. Бремена сум 4 недели,ова ми е втора бременост. Термин за преглед имам дури следна недела,па на своја рака зедов femibion 2 кои ми беа останати од претходната бременост. Ве мола за мислење дали постои ризик од земањето на овие витамини,бидејќи во рана бременост се препорачува femibion 1
Јас колку Што знам нема потреба. Можеш само фолна првите месеци. Али сепак види со докторот. Мојот така ме советуваше. Штета не верувам да има од витамини
Да, рече 7 епрувети со крв и земале , и за полот да се определи во рана бременост ако сака да и го кажат.
Ехо се прави за прв скрининг и евентуално приска или пренатален тест. 7 епрувети крв нигде не земаат за прв скриниг, баш чудно
Веќе погоре кажав дека ехо и направија каде докторот рече плацента малку се гледа затоа и сме загрижени , ама др. вика има време до 12- 13 недела. Инаку не е во МК.
Девојче прв скрининг на кој се оди обавезно е од полна 12 недела . И јас сум гледана последно во 10+5 недела на ехо и претходно уште 3 пати па ми закажаа скрининг на 12+4 недели . Или пак ако правела некој пренатален па поради тоа мислат дека нема потреба за скрининг стварно не ми е јасно . Нештата што се гледаат на скринингот во 12та недела не можат да се видат ниту во 10та ниту во 11та како кај мене што бев затоа во 12+4 одам на скрининг . Прв пат и јас слушам за пренатален тест преку крв со 7 епрувети . Посебно па вака кога нешто не можеле да видат во 11та недела јас обавезно би отишла на нејзино место на скрининг во полна 12та.