Членката кажа дека пишува за личност која не е во МК, тоа што во МК е обавезно на други места не е. Јас не сум во МК и прв скрининг тука е во 20та недела, пред тоа евентуално има пренатално тестирање кое не е задолжително, и се изведува преку крв плус ехо. Нека не се секира членката и нека не споредува со МК, само проблем ќе си направи.
Devojki, mi treba pomos, pred 3 meseci imav kiretaza, zaradi nedupliranje na hcg, sega pak sum bremena no sega hcg vo ponedelnik mi bese 315, deneska sreda mi e 840. Maticnata mi veli deka e super toa, no malku se somnevam posto dupliranjeto ne e pravilno. Veke nemam sili. Ve molam ako nekoj ima iskustvo so ova da mi odgovori. Pozdrav
Ти благодарам, сестра ми не е член на форумов, јас читам , се информирам за некои работи ,ама како што рече очигледно не е исто . ИВФ е и имаше некои крварења на почетокот , па затоа сум исплашена за некои работи кога ќе ми ги каже.
Дали провери во истата лабораторија? Дали и двете во исто време од прилика? Онака те прашувам, не дека нешто не е во ред со бројките, ок се.
Бетата ти е супер немој да се секираш воопшто. Важно е да е дуплирана, а се што е плус и не е претерано е добро.
Ok stom ne e vo Mk, tamu imaat drugi pravila, a epruvetite so krv sigurno e za nekoj prenatalen test i znam tamu im se zadolzitelni,a skrininzi nakaj 20ta nedela. I posakuvam da ima odlicni rezultati i se ke e ok.
Vidovme srcence denes 6+3 spored posledna menstruacija a spored merki bebe odgovara na 5+6/6+0 nedeli.I so cista na desen jajnik do sega ja nemase sega najde da se napravi
Малку нешто ведро да пишам тука, а не само да кукам ми се гадело, ми смрдела водата. Еве и тоа и одмина. Малку порано од очекуваното (шо ме извади од памет, мора да признаам) ама од 11та недела сум посвежа, поенергична и погладна. Денес сум 12+0, бебе одговара на 12+2, правев прв скрининг, сѐ е океј за сега. Главата му ја измерија поголема, мош е нормално, а мош оти маж има едра глава Како и да е... И Нифти резултатот е добар, машко е. Така камења од срце ми паднаа, сега имам место за нови да редам. Сите што мака мачите со мачнини, повраќања, i feel you, да ве потсетам дека има крај. Може ќе се вратат и кај мене ама нека, ќе се издржи. Ќе издржиме
и јас сум со циста на десен јајник па бев на уште 2 мислења и тумор маркери од памет бев извадена сега малку посмирена и чекам 12 та да одам да видам како ке е бебе и дали можеби дајбоже пукнала таа
Јас во првата бременост имав водна циста и тоа големка беше, сама си пукна без проблем околу 12-13 недела.
Водена е и мојата,рече ќе пукне сама или ќе се исуши Има ли некој проблеми со спиење? Значи ако пред недела дена спиев како заклана сега секоја ноќ се будам 100 пати и тешко презаспивам
Imav 2 bremenost 2017 i 2020 dvajca sinovi rodiv i do kraj na 2 bremenosti idev redovno na kontrola i ne se mnogu zamarav so bilo sto lekarite ke kazea zatoa sto znaev deka se e dobro so 2 deca E sega se nadevam deka naskoro pak deka ke bidam trudna 2023 ne bega bremenosta kaj mene se nadevam sega ke bide edno devojce <3
од 24 часа јас спијам 14 часа буквално немам енергија за ништо а тек сум на почеток кај ми е крајот.Првата бременост се правев сега немам сила машина да уклучам а де пак ручек да направам
И јас имав циста исто. На прв преглед кога бев ја виде докторката а тогаш бев 6+2, ми даде да пијам Дабростон и веќе на следниот преглед ја немаше цистата… Не си стварај паники ништо страшно не е, само нека ти ја следе докторката…
Еве сум јас да се пријавам… Исто така, станувам на сред ноќ и неможам да презаспијам, плус ме напаѓаат некои чудни соништа или станувам исплашена или расплакана, а претходно ретко сонував…