Охх што убави работи прочитав Смири душа сега и јади дур не почнале киселините!!!! Јас мака мачам со повраќање уште, некогаш само насабајле некогаш цел ден до степен на дехидрирање.. ама ќе се издржи вака ќе си прочитам искуство и ќе се утешам. Битно бебенцата да си растат и напредуваат како што треба…
се будам да мочам минимум 3 пати до пред недела дена спиев уште од 8и 30 9 вечерта сега не ама ако се разбудам сабајле во 5 и 30 после само се вртам неможам да презаспијам
да Да живее свекрвата ручек што прави и мажми што пушта машини да е до мене периодов на леб и вода би биле и скроз засмрдени
Исто значи,а сонувам нонстоп некои чудни соништа некои страшни скраја да е значи лудило пред тоа не сонував ич.Така и помислив дека сум трудна затоа,соништата,спиењето како заклана и дека ми се слоши на два пати. Што е ова а тек сум на почеток скоро седма недела дури чудно ми е дека може уште од толку рано. Со синко сонував ама покасно и за други симптоми не се сеќавам,сега некако се поинаку
Pa zatoa e familijata da pomagaat vo vakvi momenti. Ne za dzabe e kazano druga sostojba na zenata. Sega bukvalno se desavat premnogu promeni, plus bebeto si vlece se sto e kvalitetno i ja iscrpuva nasata energija. I jas spijam, no dosta i mi se losi, fala bogu sto nemam pocnato da povrakam. Ama se ke istrpime za nasite bebcinja da napreduvaat kako sto treba. Toa ne ima samo nas za da opstani a nie imame polno okolu nas za da se potpreme. Zatoa spijte si i uzivajte oti posle nema spienje koga ke se rodi
Девојчиња, веќе влегувам во 9та недела и последниве два-три дена на моменти од лева страна како да ме жегнува секундарно, трае мн кратко, но ми се јавува неколку пати во денот. Некој со слично искуство?
Сум пишувала тука дека до 7ма недела немав никаков симптом, преку ноќ буквално ме фатија такви повраќања што не можам до 5-6 саатот да каснам ништо, што и да каснам е недосварено надвор. А со првата бременост ни повраќање немав, на нозе бев до последно.. симптомите немаат врска со тоа како напредува бебето.
Мене ми станување така, мислам како со нож да ме боди некој. Иначе денес бев на преглед 9+4, бебе одговара на 10+1, рачињата и ноџињата почнале да растат прашав за болките и плус ако одам подолго време имам болки долу, а со првата бременост ништо, чат пат имав и тоа покасно 18-20 недела болки зарад ширење и тоа е тоа. Ми рече дека е се во ред, ниедна бременост не е иста и болките се нормални.
И мене мислам повеќе на некои покрети, ноќеска додека се вртев во спиење осетив, сега пред малку така на седнување, станување.
Jas sabajlevo so kafen iscedok i bolki lev jajnik i pritisok dole cuvstvo kako za mokrenje cesto Istrcav odma na eho bebe e dobro 6+4 srcence ima seuste. Me bocnaa progesteron depo i mi dadoa dabrostan 3x1 i No spa 3x2 i miruvanje.Cistata na desen jajnik sto ja vide maticniot pred 4 dena ja nema na lev jajnik nema nisto rece od levo e ovulirano nesto kako zolta masa imalo ako razbrav dobro. Se nadevam se ke bide dobro
Исто бев и јас, иста терапија. Без стрес,без многу оптеретување само. Јас згора на тоа имам скоро 3 год дете кое не сваќа баш дека не ми е добро ( пошо повраќам многу), сака да ја кревам.. ама почнав се повеќе да одмарам. Еве до сега 9+6 немам уште едно крварење.
Девојки... Ми доцнеше 10 дена во принцип добивам од 30 до 35 дена. Се обидуваме веќе две ипол години. Направив тест преку урина имав бледа. Вчера наутро бета преку крв во synlab 145.6. Вечерта ме фаќаат болки идам на ГАК ми викаат ендометриоза и цистични формации на десен јајник. Во матката се гледа сакус. Пак бета ми испитаа на гак 107 искача таму. Докторката вика за две недели кај матична на контрола. А јас незнам кај терам. Моментално кичма ме боли многу а крварење немам. Дајте некое мислење совет незнсм дали да одам во систина или да чекам....
Џабе ќе одиш во Систина сега, нема да ти кажат и таму нешто поинаку. Направи утре пак бета во Синлаб, тоа е единствено што може да ти покаже нешто.
Не ми е јасно зошто после 12 саати второто испитување на Гак беше107 а ваму 146... Рекоа многу рана бременост ама по мое треба да била вчера повисока или како?
Да, требало да виде повисока. ГАК и Синлаб со иста метода испитуваат бета (elcia) ама сепак се различни лаборатории, па затоа да направиш уште една во иста лабораторија. Од првата бета до втората бета што ќе ја направиш утре во Синлаб, колку часа точно ќе има поминато? На 48 часа треба да е дуплирана, често во првите недели е и повеќе.
Епа ќе имам 48часа. И докторката не ми рече да ја испитам пак. Као чекај иди кај матичната за две недели ќе знаеш на што си. А ако имаш болки и крварење дојди во секое време. Се гледа вика сакус во матката е ама уште е рано. Ништо друго не ми кажа. Ни тарапија ни ништо, јас сум плус со генетски мутации и паниката ми е на најјако