Знам точно како ти е, можам само да те гушнам Не викаат за бета, не се замараат со тоа, нив им е најлесно 'дојди пак'. Не знам како сфатив дека 24 часа само ќе се поминати. Чим ќе има поминато 48 часа треба да е околу 300 бетата.
Не знам само надеж дали има... ендометриоза, цисти, болки ама налет веќе. Ме фака страв паника што никогаш не ми се случило.
Смири се. Што треба да биде-ќе биде, не можеш да смениш ништо, не е во твоја моќ. Јас така се смирувам.
Девојки, да се пријавам и јас во групава бремена сум 7недели и 4 дена, досега бев два пати на редовно ехо но кај различни докторки оти матичната моја била зафатена за второто ехо ж. Она што ме плаши е што двете различно видоа на ехо, едната вели дека имам хематом (првиот преглед), а втората дека бременоста започнала со близнаци но само едниот сакус се развил во ембрион. На терапија сум 2х1 дабростон и досега сум два пати боцната со прогестерон поради болки и веќе две вечери имам слаби болки како предобивање не се нешто што не може да се издржи и досега сум немала никакво крварење. Исплашена сум бидејќи претходно имав еден спонтан и не сакам да се повтори.
Покриена си со терапија, единствено можеш да мируваш и немаш што друго да направиш. Ако почувствуваш појаки менструални болки, оди на лекар обавезно. Држам среќа се да биде во ред. Штом има срцева акција и примаш терапија, пробај да не се грижиш. И да имаш хематом, препорачуваат мирување, а може и да се апсорбира и да го снема за некоја недела.
Cestitki i samo smireno. Odmaraj i se ke bide vo red. Sto e do tebe pravi toa sto ti velat doktorite a za drugo imaj verba vo boga.
Јас сум хаос... Бев приватно на ехо зошто матичната неможам да ја добијам. При преглед коа ја извади сондата имав кафеав исцедок. И ме гледаше со тоа железото што е за пап земање моментално многу ме боли стомак ( а трпам болка многу ) Испитав бета 29.56 ми е. Значи паѓа... Виде сакус 2.4 мм ама јас мислам дека нема да испадне ништо чим бетата падна. Ми даде утрогестан ама не ги земав... Нема поента на толку ниска бета да ги пијам. Чекам да ми се јави докторот од чаир па да ми каже кога да одам зошто јас само на него му верувам после се поминато. А на крај како што е господ никој не е. Се изнаплакав ама тоа е.. неможеме ништо да смениме
За утрогестанот правилно си постапила, само ќе се одолговлекува со него. Биохемиска бременост, дошло до зачнување ама не успеало понатака. Од сите зла, најмалото. Биди силна
9+3 sum, denes bev na pregled, bebe e dobro, odgovara na 9+4 ama mi vide malo hematomce. Pred nedela dena zemav utrogestan sega veke ne zemam. Dosega nemav krvarenje edinstveno eden den pred 3 nedeli kako sukrvica (kafeavo so crveno) pa togas preventivno zemav. Mi rece ako nemam krvarenje da ne zemam, da ne miruvam mn ama sepak da vnimavam da ne krevam teshko I slicno. Mi e strav da ne ne sum pokriena kako sto treba, da odam na rabota a da ne smeam.. doktorkava mi e temelna I mislam znae sto kazuva ama sepak se grizham. Imate li iskustva so hematomi I sto ste pravele?
Јас имав на неколку пати крварења на почеток, после видоа дека имам хематом. Не ми беше препорачано да мирувам ама утрогестан си примав до пред месец дена. Сега сум 34 недела.
Nemam krvarenje ama se mislam dali na moja raka da stavam seuste utrogestan ili ne preventivno.. :/ Koga kje ti pustat crv ne ti e raat iako nemam nisto..
Не знам зошто толку бргу ти го прекинала утрогестанот, тој препорачливо е и постепено да се прекине. Обично лекарите преферираат да се прима до крај на прво тромесечие ама сепак секој лекар е различен. Е сега, ако веруваш на докторката послушај ја, ако не и веруваш и не си мирна, барај си второ мислење.
Sto mislis, sto moze da napravi kako posledica od ispiena samo Edna doza I prekinata? Nedela dena vekje ne stavam..
Девојки 6та недела сум бремена. Бев на првиот преглед за утврдување на бременост вчера и матичната ми направи ПАП тест, после тоа имав како мало крварење, светло розева крв Денес гледам пак... Дали некој се соочил со истото, незнам дали е нормално
И јас кога бев бремена ,матичната ми зеде брис за Пап.. Јас се извадив од памет, среќа ништо не ми беше.
Јас ширам нозе мислам ќе ми зема брис, оној во прво тромесечие што се зема. Одкако заврши ми вели, сега зедовме брис за Пап ,ќе дојдеш во понеделник за другите брисеви. Јас ваКа И ја сменив после матичната