Иста сум и јас 7+5 а изгледам како да сум 5 месец трудна и гасови лудило,незз дали е од самите хормони или и од прогестеронот плус си прави, јас пијам Дабростон 3х1,ама гасовиве ме убиваат а јадам еднаш дневно од што имам гадење
Jas na net sto imam citano za gestaciski sakus da se gleda treba bHcg da bide nad 6000 ako sum greska nekoj neka ne ispravi.
Жени идни мајки, малку советувајте ме… Вчера цел ден повраќав удпеав само да доручкувам… Денес од сабајле три пати повратив запалив кола и на болница… ми ставија една инфузија, се вратив дома повраќањето продолжи дури со зголемен интензитет… Сега сварив чај од нане, ладен да пробам голтка по голтка. Ништо неможам да јадам и пијам на пола саат имам нагон за повраќање… се напив прегеска и антиметил и б6 после инфузијата и џабее… Мислам душата ќе ми излезе….
Иста бев до крај на прво тромесечие... Ништо не ми помогна, живеев на корка леб и сирење, евентуално јогурт. Секоја миризба ми сметаше, седев во соба затоа што ми се гадеше дури да гледам како другите јадат. Ќе се измачиш ама ќе помине. Мораш да издржиш за бебка
Ова е страшно денес шо го доживувам и покрај примена имфузија, дури се обвинувам што ја примав а ништо не помогна… неможам ни витамини да испијам, ни утрогестан, ептен лошо… за издржување ќе издржам ама си велам само на бебе да не штети ништо…
Да не го имаш закачено вирусот, јас минатата недела бев таква ама трае ден и пол, мислам дека 17 саати спиев со прекини, и после како ништо да не било
Ништо нема да му наштети на бебе не се грижи. Прелистај ги темите ќе видиш колку членки се соочиле со симптоми како твоите и тие симптоми траеле цел триместар па и подолго од тоа.
Imam prijatelka koja cela bremenost si ja pomina na infuzii ama bas cela bremenost. Pa si rodi zdravo pravo detence. Nemoj da se obvinuvas. Ednostavno mora taka, da ne dihidriras.
Можно е да беше и тоа, страшно и ужасно беше во четвртокот и вчера, посебно вчера… Денес подобра сум, еднаш повратив од сабајле и јадев малку двопек тоа е успех… Мислам ме спаси синоќа ладен чај од нане.. Многу благодарам на поддршката. Вчера кога ви пишав бев ужасно… Денес сум подобра, малку и јадев, имам напредок Ме расположи ова што го прочитав… Денес еднаш си повратив нормално ми е тоа секој ден и малку успеав да јадам… Мораме да се држиме за бебенцата наши Вие тука сте огромна поддршка
Site so razlicni maki, jas imav ala dijarea skoro sekoj den a eve od vcera edvaj izleguvam vo wc. Dali sto smeniv mesto na ziveenje ima vrska stvarno neznam. Pritisokot mi e celo vreme 110/70 110/60 kako zasamatena sum cela. Ama se ke izdrzam za moeto bebce za koe tolku vreme se trudevme. Odmaraj stom ti rekle taka gali mese i ke minuvaat denovite
Дали сте имале чувство на прејаденост во првото тромесечие? Имам чувство како да сум се препила вода, такво чувство како тежина во стомакот. Некои посебно изразени мачнини немам, повраќање исто немам, ама ова многу ме мачи.
Me utepa cuden vkus vo ustava, ne e zhelezho, nesto kako da sum povrakjala pa gadno vo usta! Samo butam da ne go osekjam ama dzabee..
Ова е нормално, на почеток и јас одев по 3 пати дневно во вц, после тоа мака мачев со запек, скоро преку ноќ ми се смена. Ќе помине и тоа, еве сум крај на прво се нормализира се.