Исто и јас сум 13+ и апликациите различно ми калкулираат. Мислам дека со заокружена 14та недела почнува второ тромесечие. Не сум сигурна.
Zdravo mamicki sakaam da prasaam jas sum po pat na ivf znaci posledna mestruacija na 11.09 a transfer na 1.10 dali znaete koja nedela pagjaam bas se bunaam pa sakam da prasam
Sega na 26 odam na prvo eho pa me bunese dali se smeta posledna menstruacija ili denot na transfer ti blagodaram za brziot odgovor mila
Eve utrr Eve utre si veke 6 polni nedeli. Super cestitki so lesno neka ti e bremenosta i uzivaj vo nea.
Jas pak denes so strasna glavobolka, crevata mi krkorat celo vreme. Mislam pomacno ne mi e bilo od koga doznav deka sum bremena. Jas nesto sto najmnogu ne mozam da trpam e glavolka. Dajte nekoj sovet kako da si pomognam.
И мене на два пати ме фати. Не пиев парацетамол, само два магнезиума од 250 наеднаш. Држев или лимон или ментол под нос колку да ме опушта и маж чат пат ме масираше на врат, глава, грб, местото меѓу палецот и показалецот на раката. Тоа е, малку ќе те истошти ама утре ќе си како нова. Притисок мереше ли?
Celo vreme mi e 110/70 110/60 od kako ostanav bremena ama glava vaka me nema boleno kako denes. Ke probam toa sto velis daj boze da pomogne. Ti blagodaram mila
Девојчиња, нормално ли е во 9та недела да се изгубат симптомите? Следнава недела сум на преглед ама памет веќе немам, еве веќе 4 дена како немам ниту еден симптом, преку ноќ ми исчезнаа...
Ништо само мирувај во темна просторија, не гледај во телефон. Штом притисокот е добар, без гајле. Ќе помине. 13+ сум сега и јас се вадев од памет кога градите ќе си ги почувствував полесни, ќе се осетев посвежо и со апетит. Читав искуства и овде и општо на нет и научив дека е сосема нормално симптомите да варираат.
Во странство е морално да се прави пап на почеток на брменост. И со првото, а и сега ми правеа. Покрај брисеви за хив,паразити и бактерии и пап е задолжително.
Hormonive I nervoza level 1000000! Ne se trpam! So site se karam,so mazh mi se karam, se mi smeta, site mi se krivi, zbesnuvam, ne se podnesuvam. So prvata bremenost bev bas vo blazhena sostojba-mirna,stalozhena, ova ne znam sto e kako nekoj gjavol da izleguva od mene. Posilno e od mene, mi stoi u mene I ne sum mirna ako kjutam. Ne bev vakva, lelele
Ke pomine i toa, sea mora da te istrpat toa e, nemat izbor . Inaku velat koga zenata menuva mnogu raspolozenie i gi jade site naokolu, nosi devojce. E sega kolku ima vistina vo toa neznam.