Bas da vidime i mene me interesira. Jas sum dosta mirna za sega ke videme kako ke bidam ponatamu. Tek sum na pocetok. Koga trebase da mi dojde ciklus jadev kako ris, a sega sum macence, cak si vikam ova li sum jas kako ti sto si velis. Kako i da e da sme zdravi site pa kako ke bide taka. Bidi mi pozz.
Jas minatiot pat se cudev na sebe, taka smirenost I uzivanje nikogas ne sum cuvstvuvala I ne mi bilo poubavo, takada uzivaj vo sekoj den. Sto I da bidat, da se samo zdravi I zivi I nie so niv
жени 4+6 сум. денеска имав повремено пецкање или боцкање нз како да опишам од десната страна кај јајникот. нормално ли е? сум заборавила како ми беше со ќерками. 5-та бременост по ред ми е ама до сега само една имам успешна .ќе видиме со оваа бременост до кај ќе истерам. само да е се во ред . утре сум на прва контрола.
Јас не верувам во тие промени дали е машко или женско.. пример не повраќав, смирена бев, преубаво се чувствивав, немав ни една акна на лице, сите ми викаа дека сум разубавена и си родив женско. Интересно е како се се менува за време на бременост и како секоја бременост е различна ама ме интересира овај пат што носам, скорз ми е поразлично од првиот пат.
Ne veruvam ni jas, dali po nekoja slucajnost se poklopuva toa sto go zboruvaat starite luge neznam. Sekogas ima isklucoci vo se. A toa i ne e bitno, neka ni bidat zdravi zivi bebinjata i da si gi docekame vo race, a kakvo sme sklapale takvo ke si imame .
Јас втор пат носам машко. Првата бременост бев помирна, а сега сум на врв на срце. Еден момент се смеам, друг ѓаволчето излегува од мене. На маж ми веќе неколку пати му се испонашувам ни крив ни дужен и после ми паѓа жал. Мене општо во карактерот ми е често променливо расположение, ама сега е х5. Среќа имам разбирање од околината дека хормоните се криви.
И јас носам машко, на почеток си бев ок ама сега при крајот ауууу никој не поднесувам, час плачам, час се смеам и сите околу мене ми се криви... хормони
Ista sum i so prvata bremenost bev mnogu nervozna,a vo sum mnogu mirna i stalozena.so maz mi samo se karam sofer e i mi smeta se znaci hormonite mi se cudo.plus sega sum doma na patoloska lele samo si naogam pricina za karanje
Не, функцуонирам исто како и пред бременост, плус имам мало дете дома кое не го интересира баш дали ми се повраќа или не, ако ми се спие, а е маж ми дома, легнувам и спијам ама да се залежам нема потреба. Се додека е уредна бременоста треба да се функционира исто како и пред бременост. Јас дури бев на шетање во друга држава 4 дена, до сега сум имала 4 лета со авион, за кратко и 5ти.
Не ако нема потреба. Во првата бременост не застанав до крај, цело време во движење, патував по градови и надвор од државава, шетав, се дружев. Во вторава ми се појави крвавење од старт и ме ставија на мирување, кое многу ми пречи, но ете мора. Ако е сè во ред, сметам дека нема потреба да се лежи.
Јас да. Бев со ужасни мачнини ј повраќања нонстоп 24/7, едноставно не можев да функционирам. Плус ми се појави и крварење во три наврати...
I jas odmaram zatoa sto taka mi kazaa, malku prokrvariv na pocetokot. Mi smeta sto mora da miruvam, mislam od toa glava pocna da me boli ama se za bebusot. Od vcera sum na bolovanje i ke me vodat patoloska. Ako doktorite ti recat da miruvas miruvaj, ako ne funkcioniraj si kako do sega. Pozdravce
Добро утро мешиња Јас сум денес од 4 и 30 уште дежурна 12та недела и денес на преглед. Ама некако толку со страв уффф ,се разбудив во 4и 30 и око не склопив. Па сакав да ви се изјадам и вам. Се надевам ке бидеме добро и јас и бебе
Нормално ќе сте добро дежурам и јас секоја вечер и тоа кун 3-4 ме фаќаат во сон мачнини.. и ние сме 11+4 денес, понеделник ни е скрининг. Знам дека ти беше со повраќање, како си? Уште ли те држи? Мислам дека овој пат кај мене нема да има крај
Била ли некоја со приоритетен во Државна за Приска,ќе ме примат или ќе ми прават проблем, нема термини