Mnogu ubavo kazano. Sekoja cest. Jas eve 9ta nedela sum, a tek za tri nedeli sum na kontrola i mnogu misli me ubivaat. Dali e se dobro, dali ke bide dobro, dali go zapostavuvam prvoto dete, dali ke gi iznosam ovie dve do kraj, ke bidam li dobra majka.... Samo nesto pripazuvam, nemam apetit, a jadam so sila za da porasnat bebinjata, pa posle povrakam. Mislev vtora bremenost isto ti e ke znam sto kako, ama ne be, ja postresena sum.
Ne be devojche obichno eho tek posle 10ta za neshto od neshto da se vidi. vo 6ta samo vaginalno i tamu kje vidish kesa i prstenche vo nea i toa edvaj. ne se plashi ich pojdi na vaginalno.
За прв скрининг кажете ми што се се прави во тој ден? Мислам покрај боцкање за приска, што уште се прави? Брисеви чуда тоа кај матичниот така?
@kikin ne ti zimaat brisrvi za prisca. merki na eho i krv samo. ako brisrvi ne ti napravile do sega gledaj i toa da sredish. toa se 5 brisa. 4 crrvikalni 1 vaginalen.
Ok chim taka ti rekla. jas briseviten porano gi pravev, vo 8+. ama pa kako i da e i da ima neshto mora da se cheka da projde 12 za terapija taka da ne mu se sekiraj se naednash ke sredish. 5 mi zemaa mene i toa mi gi pokaza doktorot src.
кулирај си онда, чим се негативни ич не ги брои колку се. и јас имав чуено дека се 4 ама докторот ми рече 5. секој доктор си има различен пристап и то је то. битно ние да сме ок..
Ништо не се плаќа... јас сама си ги носев, матичната ми ги зеде, си ги однесов во Пролеќе оти таму имаше реагенси. Треба да се бесплатни, ама за трудници покрај шифрата што е, да биде наведено и која гестациска недела си, за да не платиш ништо, во спротивно си плаќаш 350 денари, што мене лично ми е глупо кога веќе си е ставена соодветната шифра.
А зошто мене кај матиччната ми рекоа за ова брисевите ќе те чини 1.000 денари? Или мислеа ако тие ми ги носам и за секој брис по 250,00 денари? Значи демек секој посебно ќе го носат... Значи појма немам кој што како наплаќа веќе
Е тоа не знам, зависи кај ќе ги прават испитувањата изгледа. Зависи и од докторите, некои од нив преземаат обврска за носење, кај други пациентите си ги носат сами. Ама тоа и зависи каде има во моментот реагенси.
Јас во понеделник закажав за прв преглед после тестот.И имам болки во долниот дел на стомакот,како грчеви ли се тоа незнам или кога јадам одма ме боли стомакот,што и да апнам ме заболува внатре.Инаку немам гадење.И почнувам да си плачам и смеа во исто време,незнам дали само мене ми се случува тоа,како ретардирана сум,стварно.Дали така ме тера незнам.Според моите пресметки изгледа и јас сум во 5 та недела,ама ќе видеме во понеделни,здравје.
Види си има калкулатор на бременост, мене како ми испадна на него, така и гинекологот ми кажа. Да плачам, хистеризирам, па се смеам. Не секогаш но ми се случува. Најмногу плачам.И мене ме подболнува малку мешето (нормално е мислам) и секој ден се гледам во огледало божем за 1 ден ќе ми порасне. Абе циркус невиден. Инаку мене гинекологот освен вагинално што ме ѕирна, ми даде фолат со јод и магнезиум не ми кажа ништо друго.. Само ми рече на 25ти на контрола и да слушнеме срценце.
Супер, ќе си се дружиме наредниве месеци и здравје сите по едно декемвриско бебенце да си дочекаме. Мене прва бременост ми е и многу сум возбудена. <3
Дааа ќе си споделуваме искуства и совети. И мене ми е прва и тотално те разбирам околу возбудата. Дај боже да ни е се лесно во текот на истата
Мамички чувствувате страв? Јас да ви кажам едвај чекам да помине прво тримесечје, се мислам после ќе е полесно. Мислам нормално е и се ќе биде во ред...