Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Нема да ти прават проблем.

На Mravce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Еве и јас да се пријавам.
    11+2 уште со повраќање мачнини тегоби итн. Знае да ме фати несоница и мене…

3. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.574
    Kontakt so golemi sipanici (varicela) kaj dete, a prelezena sum, moze li da napravi nekakov problem ili e rizik???
    Samo nesto covek da mu ja misli :^)

4. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.574
    Iiii dali od vreme na vreme cuvstvuvate nekakva bolka, kako da pominuva nesto dolu kako bolka I odednas ja snemuva, kako nekoj grc me sece? Dali e normalno?

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    25.515
    Доколку имаш прележано не е проблем, би бил и тоа голем доколку немаш прележано ама мислам дека е најдобро да кажиш на матичен и да направат тест дали си имуна или не, ќе ти дадат и совети. Иначе за болката да, посебно на нагли покрети, пример кога станувам од кревет на еднаш знае да ме стегне и тоа ептен силно.

На Sun&Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    не немам повратено ама од се ми се гади ....можам да речам последнава недела помалку ....
    инаку бевме на док за сега бебе е добро одговара за неделите и сега чекаме резултат од скринингот

7. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Јас си продолжив со исто темпо. Матичната ми рече да си продолжам како и до сега и со вежбање и со хранење. Да не јадам за двајца :D. Е сега што мене многу ми се спие па правам еден час попладневна дремка.

На Sparky.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Мајки, може да ми кажите општо за бременост...
    Кои се вашите маки ..до 5 недели
    Дали имате болки во грбот и на долниот грб , дали станувате мн доцна околу 10 ипол 11 сабајле
    Повраќате на секое на сабајле или навечер
    Ве боли глава
    Ви се спие
    Дали работите околу куќава
    Дали возите кола итн
    Ве молам кажете ми ,немам искуство со тоа :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Сите различно јас сум со инвитро првите недели се пазев од тежина да кревам и повеќе одмарав,болки имав како менструални ,рано станувам во 7 за малиот да го спремам во градинка и апчиња да испијам и си функционирам нормално возам кола првата бременост возев до 9ти месец се пазам од тежина да не кревам многу. Имам исто и болки во половината ако стојам подолго време на нозе . Нема некое правило правиш како што се осеќаш првите месеци повеќе се пазам . Исто така и си пешачам доста кога можам ,до сега еднаш повратив скоро сум 8ма недела а ми се гади многу не можам многу да јадам ,низ дома се работам додека не ми се смачи а имам и низок притисок некогаш во 9 навечер сум кома еден сат и се разбудувам и после во 12 пак си легнувам . Еднаш се будам во текот на ноќта за во вц други проблеми до сега немам и се надевам и за понатака

На princess5, 0ли и Ceneva им се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.844
    Допаѓања:
    8.230
    Jas sum 9 nedela, na pocetokot imav mnogu gadenje i edvaj jadev, me bolese stomakot nisko dolu. Sega seto toa se namali no me boli kolk poslednite nekolku dena i neznam od sto. Inaku odmaram zosto taka mi e kazano. Kola ne vozam zosto ne se osekam sposobna da go pravam toa. Cela sum zasamatena od sto mi e nizok pritisokot i ne sakam da rizikuvam. Ne spijam do kasno dali zatoa sto i taka po cel den odmaram pa ne sum ni umorna. Sega ke imas dosta promeni vo teloto i ke gi cuvstvuvas poradi hormonite, ama slatki maki se ke si kazes i ke teras :) Pozrdav

На 0ли и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    - Болки менструални и во долниот дел на кичма имам.
    - Доцна никогаш не станувам, особено во бременост имам несоници и знам да сум будна од 5 и после попладне да дремнам 1 час.
    - 7+4 сум и не сум повраќала досега, само понекогаш мачнина имам кога ми е празен желудникот.
    - Сега не работам по дома, на мирување сум по препорака, но во првата бременост си правев сè нормално, возев и кола, шетав, сè како и дотогаш.

На Kikiccc, *malenavolena*87, princess5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    8.927
    Сите различно. Мене ми беше нонстоп гадно 24/7 . Повракав малце ама цело време ми беше лошо. Возев кола, работев,правев се најнормално и правам сеуште 34та недела сум.
    Имав многу главоболки ,ама ми дозволија да пијам бруфен чат-пат

Второто тромесечие ке ти биде најубаво и најлесно зашто ке здивнеш од болки и гадење, ама затоа во третото мене душата ми излегува .....:sweat:

На Kikiccc и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  13. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    2.230
    Во која недела отидовте на прв преглед на гинеколог,односно од прилика кога би можело да се види нешто на ехо? Многу ми е битно до кога да чекам зошто со претходна вонматерична се плашам а и да отидам прерано нема да се вуди ништо па пак ќе се нервирам и ќе си мислам лошо.Ми доцни 7 дена тестот е позитивен уште колку да причекам?Од симптоми имам болка во стомак и кичма не силна како повремени менструални болки,болни гради а и запек од вчера неможам да одам во вц a за мочање идам по 50 пати посебно ноќта.Исцедок имам како вода проѕирен,многу се плашам од се и од крварења и дали е добро сместено и кога да одам.

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Мене матичната ме закажа првпат на 7+1 за да видиме и срцева акција. Јас на 6+1 своеволно отидов на друго место и видовме дека си е на место и имаше и срцева акција :) Немој да мислиш на лошо, ако сакаш закажи на лекар ама колку порано одиш може да ти е поголем стрес, во смисла да не може да се види... Консултирај си лекар на кого му веруваш и биди си позитивна:l:

На KonstantinaM и LanaDelR им се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.093
    Допаѓања:
    11.857
    Почекај уште една недела и оди да видиш дали е во матка да си мирна.
    Опушти се, мисли позитивно и гали меше :inlove:

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    25.515
    До 7ма недела немав никакви симптоми со двете бремености, со првата немав повраќање, немав менструални болки, бев полна со енергија цела бременост, со оваа 7 недела ми се појавија мачнини и повраќање, менструални болки немам, но некогаш при станување знае да ме заболи стомак, преуморно се осеќам и денски ми се спие, на вечер дежурам. Околу дома работам се (само не кревам тешко, за алишта иставање од машина, пазарење, малава кревање е задолжен маж ми). Имав на почеток кафеав исцедок, но не ми најдоја причина од што може да е,највероватно стара крв, во Мк ми препишаа добростан терапија, во Австрија истата ми ја прекинаја одма, пошо си имам уредна бременост и во тој поглед се малце поразлични од Мк. Ни еден доктор не ми забрани да работам или пешачам, дури и тие Мк, патувам често и со двете бремености, само да не јадам полу живо месо или салами ми рекоја.
    Значи, ако се осеќаш уморно, а имаш можност да спиеш, спи, ако ти смета некоја храна не ја јади со сила затоа што мислиш дека е здрава или пак ако нешто ти прави стрвост, а не е баш здраво, јади, не во големи количини. Понашај се најнормално доколку имаш уредна бременост, дури ако си вежбала до сега, доктор ќе ти рече продолжи.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    мислам дека и првитр ни се генерација 2020 беше така или 2019 та :?

18. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    вчера ти реков дека немам повраќано :/ еве денес се исповратив а ке речеш треба мачнините да стивнат .....нели 2 триместар веке влагам
    прототип сум
    тоа што те боли стомак на станување од кревет прво дигни тело после спушти нозе долу ,исто и на легнување прво седни па легни
    имам приметено дека кога не ги слушам тие совети од док ме сече стомак па затоа :) веројатно тоа веќе и го знаеше :)

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.979
    Допаѓања:
    25.515
    Даа само ете заборавам и наеднаш станувам и мислам како со нож да ме сече иначе јас душа немам овој пат со повраќањето.. цел ден, не се намалува, напротив среде ноќ станувам со киселини, а проблем со мириси немам. Друго фала Богу добро е, едино тоа ме кочи.
    Се надевам дека како што почна преку ноќ, така и ќе ми престанат овие маки, а мајка ми ме "теши" и ми раскажува како она со мене додека била бремена до крај повраќала :?:(facepalm)

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Првото е 2020 :inlove:

На *malenavolena*87 и Bubish26 им се допаѓа ова.