Edno prasanje, tie sto koristite utrogestan vaginalno dali se imate sooceno so blag jadez na usnite. Kako da pocnuva da me podjaduva dolu i me faka panika da ne e nekoja infekcija. Na lekar mozam na 7 mi noemvri da pojdam, togas veke ke imam polni 10 nedeli i dali ke moze brisevi da mi se napravat togas ili ke mora da cekam do 12 ta nedela za brisevi?
Мене поради сомневање дека постои инфекција заради зголемено количество секрет уште во 5та недела ми направи докторката брисеви така верувам дека нема да има никаков проблем да се направат и во 10та.
Zdravo devojki bev na prva kontrola tocno 6 nedeli se vide gs 13mm i yolk sc doktorkata mi rece deka se e vo red i deka so taa yolk sc za 2 nedeli ke se vidi ubavo embrionce i se nadevam vo 8nedela da slusneme i srce ..vasi mislenja
Sigurno ke se slusni srcence, jas tocno na 6 ta nedela slusnav srcence ama kaj nekoj e malku pokasno. Taka da nemoj da se sekiras se ke si bide vo red
Jas nemam zgolemen sekret nitu pak mi mirisa i se mislam da ne mi e od vaginaletite zosto celo vreme sum vlazna od niv. Kako i da e ke se proveri toa obavezno ako prodolzi taka da mi e. Fala ti na odgovorot.
Ми се појавува и мене одвреме навреме некое чешање брисеви уринокултура два пати правев чисти исто користам утрогестан.
Daj boze i kaj mene da e taka. Sekako ke proveram. Samo sakav da prasam dali e mozno da e od vaginaletite. A ti dadoa nesto da mackas za da ne te cesa ili se smiruva samo? Jas nemam nekoj si jadez da kazes ama pak kako osetlivo mi e dosta
Искрено јас не ни побарав ниту спомнав дека имам некое чешање затоа што ќе се појави еднаш неделно можеби само еднаш двапати во ден и ќе помине. Можеш да се измиваш со камилица можеби имаш нокти па се гребеш кога го ставаш утрогестанот, исто безбедно е во бременост Вагисан интимен гел 2-3 пати неделно, а останатите денови само со вода миј се.
Само со идаме од прв скрининг се е во ред, беба е добра, правилно се развива, 12 точно недели сум бремена, бебе е 12+6 иии ни кажаја предпоставка за пол. Нина ќе си има највероватно дадичка, желбата ќе и се исполни.
Здраво девојки, со голема радост ви се придружувам во темава. Денес прв преглед на 6+2 и слушнавме срценце. Инаку сум со ИВФ и ова е прв пат да стигнеме до срцева акција. Претходните обиди завршуваа многу рано со биохемиска. За сега немам ама баш никакви симптоми дури и се плашев дали е се во ред иако бетата правилно растеше периодов. Единствено вчера малку кафеавкасто на бришење ама др.рече нормално било се вгнездувал плодот. Ве читам деновиве и црпам многу сила и искуство од сите вас.
Најпрвин честитки Многу пати сум го пишувала истото ама ќе се повторувам за да ве смирам малце. Ако немаш симптоми, не мисли одма на најлошо, секоја бременост е различна. Првото ми беше без симптоми и преелесна бременост, а со ова немав ниту еден симптом до 7ма недела, па преку ноќ се се смена. Уживај во бременоста и ти посакувам лесно до крај
Девојки, ви се придружувам и јас. Прва бременост, возбудена сум многу, измешани чувства на радост но и малку уплашена (во странство сум и мислам тоа ми прави малку паника). Ми доцнеше неколку денови и тестот го направив денес, па ете искочија две цртки. Чувствувам малку притисок во долниот дел од стомакот, друго ништо посебно. Сега, што е следно?
Доколку си на шетање во странство, летање со авион не е проблем, ако тоа те плаши. Следно, закажи термин на доктор после 6та недела, може да ти се појават мачнини ама и не мора, менструалните болки се нормални.
Тука живеам, па малку неудобност ми прави моментот што ништо не знам како функционира, а и немам кого да прашам. Ти благодарам на одговорот.
Доколку си Австрија можеш да ми пишеш во секое време, мислам и Германија ( има група мислам во деца за мајки во Германија обрати се таму ако ди Герм.) имаат правило до 8ма недела да не примаат трудници, бидејќи за сигурност не се знаело дали бременоста е уредна, на преглед се ќе ти објаснат, кој е нареден чекор, прво најди доктор и објасни која недела си, они ќе ти закажат термин според неделите.
Ajde i ovde dobro ni dojde. Samo smireno i gali mese i se ke bide vo red. Ti posakuvam ubava i lesna bremenost da si imas .
Devojkii, imate li stomace vekje? Jas sum 11+3 I imam vekje meshe koe mi se poznava... Prviot pat do 5ti mesec bev ramna, sega se osekjam deks uste od sega nemozam da disham