исто и кај мене на килажа немам вкупно 1 кг качено ама меше си имам а со првата бреѓеност тек во 5ти почн да ми се познава
Имав малку постресна ситуација попладнево каде што мислам дека цело тело ми се тресеше, се трудев да не се вознемирувам но навистина беше стресна ситуација. Сега сум смирена во поглед на тоа, ама ме фаќа страв дека можеби направив проблем со бебето, 9+3 и сега стрес за тоа си правам.
Не се секирај, напиј се еден б6 и смири се. Во иднина пробај да избегнуваш стресни ситуации, иако знам дека некогаш е невозможно.
Мешиња јас да ве апдејтирам. Денес прв скрининг помина добро. Докторката рече сите димензии де во граница на нормала… Приската покажа дека нема ризик, па мислам дека Нифти нема да го правам… Малку ми олесна на душата, сега уште брисеви да видиме па да се ослободам скроз… Повраќањето и гадењето е тука, не интензивно како порано, ама еднаш дневно повраќам обавезно се надевам дека брзо и тоа ќе помине. Да ве прашам обично пол во која недела би се видел? Поздрав до сите
Па на прв скрининг, со првото одма ми погодија дека е женско 12 недела бев, за ова бев пред два дена на скрининг исто ми рекоја женско. Секако до 16-18 недела не кажуваат 100% ама предпоставка беше.
хеј другари стасаа моите резултати засега е се во ред нифти чисто и здравје Боже на пролет ке имам синче мешано ке биде кај нас важно се е во ред и малку здивнав до следен преглед
Dali cuvstvuvate nekakov pritisok kako nekoi grcevi? Osekjam kako da me pristiska nesto kako na debelo crevo od Leva strana I toa sekogas navecer I posle jadenje...vcera duri bolkata mi odese nakaj noga I cela Leva strana. Dali e normalno? Utre sum 12ta I odam na prv skrining, nemam dobro iskustvo od prviot pat I se nadevam sega deka kje bide se dobro...
Скринингот во 12-13 недела во државна се правеше преку надворешно или внатрешно ехо? Сум заборавила, а морам големото да го носам со мене, па да бидам спремна каде да го оставам дечкото, да не има кошмари
Ima li vrska magenzium Kesicki I magnezium direkt??? Sea uz muabet gledam pijat direct, a jas samo magenzium...
Девојки како се справувате со зголеменото лачење на плунка? До кога го има ? Не ми се фади повеќе од ништо колку што сега ми се гадинод самото лачење... Не можам на секое да ја исплукувам па многу гадно ми е ...
Da ve izvestam, poradi izvestaj za bolovanjeto bev denes na lekar i 11+1, 42,9mm sme golemi Dobri sme, da prodolzime so miruvanje i taka.