Девојки како стоите со симптоми? Јас сум 5+5, чувствувам повремено притисок во стомакот и ми е потечен. Освен тоа немам нешто друго за сега. Кои се други симптоми кои би можеле да се јават овој период? Инаку на 30ти ноември сме на прво ехо.
Да се изнапив млеко со прегорен и путер и да не се подречам денес ми е подобро,и гаргара со медицинска сода
На пример може мачнини, повраќање, поспаност, омалаксаност, главоболка, менструални и болки во кичма, гради. Но не мора ни ништо од ова да се појави или пак нешто.
Здраво, кој крем најмногу ви помогна за кандида во бременоста? Јас сум 6+5 докторката ми препиша миконазол нитрат, до сега го немам користено па сум малку скептик дали некој има искуство со оваа крема? Инаку сум во странство и овде немам канестен крема.
Pa kolku sto vidov toa e krem za gabicni infekcii taka da sigurno nema da ti prepisat nesto sto ne treba. Inaku kansen, kanesten isto se bezbedni za koristenje vo bremenosta. Ama ete velis nema tamu kaj sto si. Inaku kandidata nemoze da mu nasteti na plodot za vreme na bremenosta. Moze da se prenese samo na bebeto ako imas seuste kandida za vreme na poragaj.
Zdravo idni mami. Denes od panika otidov na dezuren bidejki imav nekoja kapka rozevo kafeav iscedok. Doktorot od edna strana mi rece deka ne e za panika a od druga strana sakase da me zadrzi vo bolnica i na kraj mi napisal vo izvestajot dve nedeli boleduvanje. Od kade treba da izvadam boleduvanje? Ili izvestajot treba da go pokazam na rabota? Me pokri so terapija(progesteron inekcii na tri dena,dobroston4x1). Pisuva pod spekulum krvari. Dali ima mesto za panika? Imav2 abortusi i zatoa mi e strav. Se izvinuvam mnogu i vi blagodaram odnapred.
Боледување ќе си извадиш од матичен гинеколог со соодветна шифра од извештајот. Пробај да не паничиш ако е воопшто тоа можно никој не знае што може да се случи али важно покриена си со терапија. Со господ напред и позитивна мисла ќе биде добро.
Zdr Edno prasanje jas sum 4+1 nedela Mnogu me zagrizuva sto sekoja vecer stomakov mi krci neznam dali ee toa normalno imam custvo kako da pukne u sekoj moment. (Ne sum gladna stvarno neznam od sto doagaat vakvi zvuci) dali imate i vie taka dali ee toa normalno vo pocetok na bremenost
Јас сум 5+4, од симптоми имав 1 ден болка во половина,потоа малку подуени гради и мачнини во желудник. Друго ништо Инаку како ќе издржиш до 30.11, јас за утре имав закажано се случи денес да ме викне докторката пресреќна бев
Mene mi krcea crevata taka pa skoro do 7+ nedela ama bukvalno sekoj den. Mi bese glupo da izlezam vo narod kolku se slusaa Toa e rezultat na hormonite, da ne te zagrizuva. Sega mi se desava ama retko.
Zdravo zenski, so lesno na site neka ni e. Jas imam prasanje vo odnos na depilacija kako pravite? Dali so vosok se depilirate na pocetok epten koga e? Jas celo vreme race noze so masinka depilirav samo intima so vosok na kozmeticar.. no sega nekako mi e jeza so masinka da bucam, da ne ne treba pa zakazav na kozmeticar za so vosok segde, dali e okej..? Prva bremenost mi e pa za se imam prasanja, za nekoi glupavo mozebi ke zvuci
Бројам денови и јас, издржувам некако. Намерно во 8ма недела ми закажаа за да може и срцето да се слушне. Ми рекоа дека порано од тоа немам потреба, само телефонски разговаравме, ми објаснија што да очекувам, доколку има некој проблем секако да им се јавам, па се гледаме на 30ти. За подобро објаснување, не сум во Мк, па овде работите се мааалку поспори.
Се согласувам со се,се е во ред. Само што јас бев толку нетрпелива,нервозна овие 2 недели кога не знаев на што сум. Не дека не знаев,имав 2 позитивни теста и менструација што доцни 10тина дена,ама сепак имав немир додека не ми потврди доктор. Поинаку е во странство,друг редослед на нештата според кој мораш да се водиш Со лесно
Те разбирам потполно, и навистина така се чувствувам, нетрпеливо малку, гледам да не мислам толку на тоа, а едвај чекам. Ти благодарам.
Здраво,се извинувам што сметам во групата бидејќи не сум уште тука, но ја гледам поактивна и ако може едно мислење. Прогестеронот е проверен на 22ри ден.Колкав треба да биде ако има бременост, обично добивам од 27-29ти ден.Дали треба да биде над 23 од референтните вредности тука.
Јас цело време одам на депилација, не сум престанала до последно во ниедна бременост, само при крај одев на две недели на интима, а рацете сама дома си ги правам со машинка