Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.096
    Допаѓања:
    40.465
    Толку се за жал отприлика секаде:worried:. Јас во двата случаи правев во Жан Митрев, Верифај. Пред 5 години беше поскап, сега мислам 35900 фул панел платив, ако нешто не се сменило во меѓувреме.
    Секако консултирај си и доктор пред да одлучуваш.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Јас правам поради возраста.
    Првото детенце ми е од ембрионче кога имав 38, а второво 39.
    Во 10+1 ги правам и во двата случаи.
    Но мислам дека и да бев помлада, пак ќе направев. За некоја сигурност, за мој раат.

Инаку, докторите препорачуваат ако имаш 35 и над, а и ако се знае дека во фамилија се има некои генетски предиспозиции.

На princess5 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mene mi nudea takvi testovi da pravam ama ne napraviv oti niti imav nad 35 god koga bev bremena niti imam vo familija luge so down sindrom I dr slicni problemi I niti imav namera da go abortiram bebeto ako ima nekakov problem I fala bogu kerka mi se rodi ziva I zdrava

4. Bella10

Bella10 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    89
    Здраво женски конечно и јас во оваа тема :D:D:D денес направив тест и позитивен е :$:$:$ бидејќи сум во странство а ваму тек послем 8 недели е првиот преглед јас би сакала да прашам нешто, пред 3 дена имав ненормална болка во кичмата , се напив вентор не ми помина и вечерта се напив ибупрофен за болка и така малку ми попушти болката ноќта и сабајлето пак мр болеше ама издржливо :(:( симптоми за бременост немав никакви само поради болката во кичмата денес направив тест ми беше сумливо зошто мене ни кога добивам немам таква болка. Дали можат апчињата што ги испив да влијаат некако на плодот или бременоста зошто сега го читав упатството за ибупрофенот пишива доколку планирате или сте бремена пиење НЕ ;(;(;( и посебно беше нагласено за последниот триместар да не се пијат ;(

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    45.615
    И јас би сакала да се надоврзам на мислењето пред мене, што можам да се напијам против болка, во случај на главоболка пример?

И друго нешто, за прв пат во животот ми се појави габична инфекција на ноктите на нозете (засега имам само како флекички, но ми е страв да не се прошири). Што би можела да користам во овој случај? Како да ја третирам?

6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    За болка главоболка само парацетамол напиј се со магнезиум.За габична инфекција на нокти истражи или прашај матичен дали е дозволено во бременост капки од чајно дрво

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    И јас имам габична инфекција на палците на нозете… не сум прашала доктор со што смеам да го третирам и момемтално ништо не ставам…

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    11.853
    ^Габичната инфекција кога ви се појави? Случајност или не кај мене во бременост, прашувам дали и кај вас тогаш се појави?
    Јас не ја третирав со ништо баш во бременоста, затоа што мислев дека е удрен прст, затоа што имав прво болка, па оток, па подоцна и ноктот ми падна. Ама после бременост ја третирав со црна маст, а потоа и со канестен капки. Прашајте дали канестен капки смеете. Мислам дека може затоа што канестен маст е дозволено ама не сум сигурна прашајте доктор.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.563
    И јас имав габична инфекција на нокт на стапало во бременост. Тогаш со ништо не третирав,беше само како жолта флека,а после бременоста стана потемна и се прошири. Примав терапија -таблети и го мачкав со капки. После долго време ми помина.

10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    45.615
    Вчера ја забележав јас, 6та недела сум, а до сега не сум имала никогаш во животот. Мислиш е нешто поврзано?
    Јас имам едно серумче за нокти од Др.Органик што содржи чајно дрво, антибактериско е, мислам дека е во ред да се користи во бременост, само на ноктите. По интернет пишува дека тие препарати што се нанесуваат на нокти се во ред да се користат (мала количина е и само на ноктите).
    Ќе си прашам кога ќе одам на преглед за сигурно.

Благодарам девојки:hug:

На Starchild и anggell им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    11.853
    Па некако нелогично ми е во бременост да се јавува, ама па и чудно ми е што неколкумина ми се пожалиле дека во бременост и се јавила, па се замислив. А баш внимавам на обувки.

12. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    362
    Женски, според ден на трансфер денес треба да сум 6+3, бев на ехо, но не видовме срцева акција. Докторот ми вика да појдам пак за 6 дена да видиме пак. Моментално сум flat line, ништо не осеќам, само празнина. Да се надевам?

13. Makii345

Makii345 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki sakam da ve prasam za vo sistina vo 12 nedela za anomali tia raboti sto se pravat vo 12ta nedela koja e odprilika cenataa ako nekoja znae blagodaram

14. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Skrinig e 6000 denari

15. Makii345

Makii345 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    A dali ima dopolnitelni preglediii ili samo toa

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Priskata e vo 12 nedela zaedno so merkite od skriningot neli,ama taa neznam vo Sistina kolku cini.

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Во 12 недела за аномалии т.е синдроми можеш пренатален тест да направиш. Цените на сите пренатални се движат околу 600-700 евра.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.838
    Допаѓања:
    8.222
    Devojki za kratko odam da mi zemat krv za prenatalen, se odluciv za nifty pa so gospod napred da bide se vo red. Uste sega osekam netrpenie kako li ke gi docekam rezultatite :?:

На Sofi.ja, MonaLee, Luminary и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Ti posakuvam sreka i odlicni rezultati:*:*

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член