Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    937
    Od macnini i povrakanje denes se merev -5 kg sum,10ta nedela sum mislam deka na solja spijam

2. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Едно е мутација на ген друго е хромозомска делеција,импринтинг ,дупликација,мозаицизам.Збориме за синдроми не за наследни болести кој што можеби ќе се јават можеби не.Хромозом дефектен неможеш да го поправиш,нема терапија за жал

3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Иста сум и јас 2-3 дена ќе се смири после пак.Вчера толку ми беше лошо од сопствената плунка сама бев дома цел ден и си плачев дури од што неможев да се смирам со повраќање и гадење,незнаев што да правам со себе

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    5.165
    Исто е, впрочем делетецијата настанува од мутација. И тромбофилијата не може да ја поправиш, може само да ја контролираш. Впрочем сите болести се горе доле мутации кои се пренесуваат генетски.
    Вакви мутации се случуваат константно, е сеа дали ќе се погоди на ген чија експресија е поизразена, тоа никој не ти гарантира. Поентата ми е дека веројатноста за вакви мутации е многу мала, знам дека ти имаш искуство со твоето дете и претпоставувам дека никогаш не е лесно да си дел од статистиката, но веројатноста за нешто вакво да се случи е многу мала. Далеку помала од маргината за грешка на нифти.

Малце забегав, но со ова работам и е професионален дефект.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Како и да е муабетот ми беше дека никогаш незнаеш дали ти ќе си среќниот добитник.Нека сме живи и здрави како и да е со се што ќе ти дојде во животот ќе се бориш :hug:

На anggell, BadKarma94, smeshkaa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. BabyShark

BabyShark Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    89
    Во јуни кога правев беше 3200

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    До сега сум немала крварење, се надевам така и ќе остане :) Некогаш доволно е и од друг да го слушнеш тоа што сам го мислиш, одма е полесно :)

На smeshkaa и BadKarma94 им се допаѓа ова.
  8. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    278
    Имам прочитано дека срцева акција може да се чека да се слушне до 9та, па и 10та недела (значи сметано дури и од ден на трансфер, а не од последен ден на циклус пак има простор). Не гледам зошто да не се надеваш :)
    Само позитивна мисла и пиши што ќе направиш.

На Rosberi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    25.498
    4ти терам и уште ги имам.. аман веќе

На princess5 и Homme им се допаѓа ова.
  10. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Кога ќе одиш?Кај докторот? И јас се спремам за таму (fingers)(и во првата бременост таму одев).Со лесно :f:

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    8.222
    Utre sum na pregled, kaj doktorkata. Kaj nea odam poveke od godina me poznava ubavo. A jas koga pocnuvam kaj nekoj tetam kaj toj i steknav doverba vo nea super mi e :). I fala. So lesno i tebe mila :f:

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Супер е и Кате,она ме породи :l:

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    8.222
    Inaku devojki moi, jas maki macam so kiselinive. Me davat nemozam da spijam. Ni gastro gard ne pomaga. Ke odam denes do maticnata i ke vidam so ke mi kaze. Neka bara nekoe care oti vaka mi e strav da se ostavam, da ne mi se aktivira pak cirot po tolku godini. Ako prodolzi vaka neznam so ke pravam jas, kaj mi e krajot do 9 ti :worried:(facepalm)

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Јас пред некој ден се исплашив и баш пишав дека не чуствувам ништо од мачнините, ама вечерта од кога го пишав тоа дупло се вратија и ништо не помага и водата ми е тешка. Пиши ако каже нешто поразлично од гастогард, кисела вода со лимун, добра вода зелено капаче, семка од маслинка.:D

15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Иста сум и јас трети ден мака мачам киселини, повраќање, гастритисот ме уништи ми се воспали.Пиши кажи што ќе ти каже да пробам ќе полудам

16. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Ох мила… сигурно ти е мачно верувам. Јас си повраќам уште, немам мака со киселини но ми рекоја ако имам живо зрно ориз или грав да голтам, тоа помагало. И ладно млеко насабајле. Пробај може ќе ти делува… :l:

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    8.222
    Ke pisam obavezno i jas imam hronicen gastrit imav i cir na dvanaesetpalacno crevo i me faka strav od ovie kiselinite da ne se pojavi pak. Nekni se razbudiv ustata mi gorese ama bukvalno mi gorese. Mora nekoe care da se najde barem da se ublazi ova.

На smeshkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    8.222
    Sto ne probav, krajno bese gastro gard. Ne sakav lekovi da pijam. Ama ni toa ne mi pomogna. Ne mi ni pomagaa koga imav problem so cirot ama aj si rekov moze ke me smirat. Ama nisto.

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    8.222
    Mili moi nisto ne mi kaza ovaa mojava za kiselinite, samo gastro gard navecer pa da vidime. Ama utre koga ke odam za skrining vo martini ke ja prasam doktorkata. Mozebi ke dade nekoe resenie. Bebeto e dobro mrda li ta mrda :). Steta sto e rano da go osetam toa. Inaku kakov magnezium piete, jas se mislam da zemam magnezium direkt?

На Starchild и sheis им се допаѓа ова.
  20. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Ако имаш некого кого може да ти донесе од Америка или Каната "Tumbs" би било супер. За шмукање се со вкусови и дозволени се и за бремени по 5-6 на ден. Премногу помагаат. Моја другарка цела бременост со нив ја помина, а евњ и јас од време на време по потреба си земам.