Едно е мутација на ген друго е хромозомска делеција,импринтинг ,дупликација,мозаицизам.Збориме за синдроми не за наследни болести кој што можеби ќе се јават можеби не.Хромозом дефектен неможеш да го поправиш,нема терапија за жал
Иста сум и јас 2-3 дена ќе се смири после пак.Вчера толку ми беше лошо од сопствената плунка сама бев дома цел ден и си плачев дури од што неможев да се смирам со повраќање и гадење,незнаев што да правам со себе
Исто е, впрочем делетецијата настанува од мутација. И тромбофилијата не може да ја поправиш, може само да ја контролираш. Впрочем сите болести се горе доле мутации кои се пренесуваат генетски. Вакви мутации се случуваат константно, е сеа дали ќе се погоди на ген чија експресија е поизразена, тоа никој не ти гарантира. Поентата ми е дека веројатноста за вакви мутации е многу мала, знам дека ти имаш искуство со твоето дете и претпоставувам дека никогаш не е лесно да си дел од статистиката, но веројатноста за нешто вакво да се случи е многу мала. Далеку помала од маргината за грешка на нифти. Малце забегав, но со ова работам и е професионален дефект.
Како и да е муабетот ми беше дека никогаш незнаеш дали ти ќе си среќниот добитник.Нека сме живи и здрави како и да е со се што ќе ти дојде во животот ќе се бориш
До сега сум немала крварење, се надевам така и ќе остане Некогаш доволно е и од друг да го слушнеш тоа што сам го мислиш, одма е полесно
Имам прочитано дека срцева акција може да се чека да се слушне до 9та, па и 10та недела (значи сметано дури и од ден на трансфер, а не од последен ден на циклус пак има простор). Не гледам зошто да не се надеваш Само позитивна мисла и пиши што ќе направиш.
Utre sum na pregled, kaj doktorkata. Kaj nea odam poveke od godina me poznava ubavo. A jas koga pocnuvam kaj nekoj tetam kaj toj i steknav doverba vo nea super mi e . I fala. So lesno i tebe mila
Inaku devojki moi, jas maki macam so kiselinive. Me davat nemozam da spijam. Ni gastro gard ne pomaga. Ke odam denes do maticnata i ke vidam so ke mi kaze. Neka bara nekoe care oti vaka mi e strav da se ostavam, da ne mi se aktivira pak cirot po tolku godini. Ako prodolzi vaka neznam so ke pravam jas, kaj mi e krajot do 9 ti
Јас пред некој ден се исплашив и баш пишав дека не чуствувам ништо од мачнините, ама вечерта од кога го пишав тоа дупло се вратија и ништо не помага и водата ми е тешка. Пиши ако каже нешто поразлично од гастогард, кисела вода со лимун, добра вода зелено капаче, семка од маслинка.
Иста сум и јас трети ден мака мачам киселини, повраќање, гастритисот ме уништи ми се воспали.Пиши кажи што ќе ти каже да пробам ќе полудам
Ох мила… сигурно ти е мачно верувам. Јас си повраќам уште, немам мака со киселини но ми рекоја ако имам живо зрно ориз или грав да голтам, тоа помагало. И ладно млеко насабајле. Пробај може ќе ти делува…
Ke pisam obavezno i jas imam hronicen gastrit imav i cir na dvanaesetpalacno crevo i me faka strav od ovie kiselinite da ne se pojavi pak. Nekni se razbudiv ustata mi gorese ama bukvalno mi gorese. Mora nekoe care da se najde barem da se ublazi ova.
Sto ne probav, krajno bese gastro gard. Ne sakav lekovi da pijam. Ama ni toa ne mi pomogna. Ne mi ni pomagaa koga imav problem so cirot ama aj si rekov moze ke me smirat. Ama nisto.
Mili moi nisto ne mi kaza ovaa mojava za kiselinite, samo gastro gard navecer pa da vidime. Ama utre koga ke odam za skrining vo martini ke ja prasam doktorkata. Mozebi ke dade nekoe resenie. Bebeto e dobro mrda li ta mrda . Steta sto e rano da go osetam toa. Inaku kakov magnezium piete, jas se mislam da zemam magnezium direkt?
Ако имаш некого кого може да ти донесе од Америка или Каната "Tumbs" би било супер. За шмукање се со вкусови и дозволени се и за бремени по 5-6 на ден. Премногу помагаат. Моја другарка цела бременост со нив ја помина, а евњ и јас од време на време по потреба си земам.